Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blinihaaste

Ravintola Lasipalatsissa on meneillään bliniviikot, joiden yhteydessä järjestetään myös blinihaaste. Eniten blinejä syönyt voittaa ravintolalahjakortin ja vatsansa tilavuutta voi testata 28.3. asti, jolloin bliniviikot loppuvat. Parhaiten blinihaasteeseen sopii ”Syö niin paljon blinejä kuin jaksat” -annos, jonka voi ottaa joko kolmella tai kuudella lisukkeella. Kolmen lisukkeen annos maksaa 25,50 euroa ja kuuden lisukkeen annos 29,50 euroa.

Ja tottahan toki myös meidän piti päästä ottamaan osaa haasteeseen, vaikkei luotto etenkään Martinan vatsan tilavuuteen ollut kovin korkealla. Otimme kuuden lisukkeen bliniannokset, palanpainikkeeksi pullon skumppaa, skippasimme alkupalaleivät ja aloimme herkutella blineillä. Ensimmäisen blinin kohdalla arvelin jaksavani vähintään kolme bliniä ja ehkä jopa neljännenkin. Henkka taasen arveli syövänsä kuusi lättyä.

Blinin pinta oli ihanan rapea ja siinä oli juuri niin paljon rasvaa kuin blineissä pitääkin olla. Todella maukasta siis, ehkä jopa parasta bliniä mitä olen koskaan syönyt. Myös lisukkeet olivat suussasulavia emmekä osanneet valita niistä lemppariamme ainakaan ensimaistamisella.

Minä toki tiesin pitäväni mädin, smetanan ja sipulin yhdistelmästä todella paljon, mutta myös muut lisukkeet sopivat erinomaisesti rasvaisten blinien kaveriksi. Lopulta rankkasimme mädin, smetanan ja sipulin lisäksi kärkisijoille perinteisen venäläisen yhdistelmän suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa.

Mädin, smetanan ja sipulin sekä suolakurkun, hunajan ja smetanan lisäksi lautasella oli graavilohitartaria, sienisalaattia marinoidun sipulin kera, katkarapuskagenia ja vuohenjuustokreemiä punajuuri-omenasalaatin kanssa. Kaikki lisukkeet olivat maukkaita ja toivat kivaa vaihtelua makumaailmaan.

Tähän päättyi minun blinihaasteeni.

Mitkä meidän blinihaasteen tulokset sitten olivat? Aluksi arvelin tosiaan syöväni ainakin kolme bliniä ja Henkka uskoi saavansa alas kuusi lättyä. Näin ajattelimme siis ensimmäisten blinien kohdalla. Vaan kuinkas sitten kävikään kun blinit alkoivat painua alemmas. Minulle tuli ähky jo toisen blinin kohdalla, mutta tilasin urhoollisesti vielä kolmannen lätyn eteeni. En kuitenkaan saanut syötyä sitä kokonaan, joten tuloksekseni jäi 2,75 bliniä. Aika säälittävää.

Yritimme tehdä mahaan tilaa sitruunasnapsilla, mutta vaikka se veikin pahimman ähkyn pois, ei meihin mahtunut enää yhtään bliniä eikä myöskään jälkiruokaa, vaikka tutkimmekin jälkkärilistaa sillä silmällä. Minä tosin vedin myöhemmin illalla kotisohvalla annoksen jäätelöä, herkkuperse kun olen.

Henkka jaksoi syödä peräti neljä bliniä, mikä oli hieno saavutus kun ottaa huomioon sen, että herran kehossa jylläsi jo tuolloin ystävämme norovirus, joka puhkesi täyteen kukkaansa heti seuraavana aamuna. Ei ollut ruokahalu varmaan ihan parhaimmillaan tuolloin, joten ensi vuonna pystymme varmasti parantamaan omia ennätyksiämme. Oma tavoitteeni on syödä kolme bliniä, mikä on minun mahalaukulleni aivan huima määrä.

Se on tosin vielä kaukana ennätyslukemista, eivätkä pienet aivoni pysty millään käsittämään sitä hullua miestä, jonka nimissä tämän vuoden ennätys on. Herra on vedellyt napaansa käsittämättömät 12 bliniä enkä usko, että kukaan pystyy ihan heti päihittämään niin hurjaa suoritusta. Vai pystytkö sinä? Käypä kokeilemassa! Aikaa on tosiaan maaliskuun loppuun asti.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply herkkusuun lautaseööa maanantai, 4 helmikuun, 2013 at 11:51

  oho, onpas muhkean näköisiä blinejä!!

  • Reply Martina tiistai, 5 helmikuun, 2013 at 07:35

   Ne oli ihanan muhkeita! Ja noita joku hullu on syönyt sen 12 kappaletta. En käsitä.

 • Reply Riitta tiistai, 5 helmikuun, 2013 at 11:41

  What, 12 bliniä!??! Herranen aika, melkoinen saavutus tosiaan. Herkullisen näköisiä blinejä, täytyy päästä itsekin noiden ääreen.

  • Reply Martina tiistai, 5 helmikuun, 2013 at 12:45

   Mäkään en voi ymmärtää miten yksi pieni mieshenkilö pystyy ahtamaan itseensä 12 bliniä! Ihan käsittämätöntä. Herkullisia ne kyllä olivat ainakin kun syö sen 2-3 kappaletta. Kahdestoista blini ei voi mitenkään maistua enää hyvältä, vaikka Lasipalatsin blinit olivatkin tooosi maukkaita.

   • Reply Ville tiistai, 5 helmikuun, 2013 at 19:59

    Yllättävän helposti se kaksitoista bliniä upposi, vaikka tähtäin oli alunperin vaatimattomasti kuudella kiekossa. Hieman vodkaa palan painikkeeksi ja muun seurueen lautasilta lainattuja suolakurkkuja.

    Seuraavana päivänä oli tosin melko ähky olo kun ei yleensä harrasta ihan noin hiilaripitoista ruokavaliota…

    • Reply Martina keskiviikko, 6 helmikuun, 2013 at 08:37

     Hei hienoa, löysit tiesi tänne! Onnittelut vielä huimasta suorituksesta! 🙂 Mekin huomattiin että suolakurkkujen kanssa viimeiset blinisuupalat menivät helpoiten alas. Snapsit meidän olisi pitänyt ymmärtää ottaa aikaisemmin niin olisimme saaneet syötyä ehkä yhdet blinit enemmän. Mutta että 12 kappaletta, huhhuh, en ymmärrä vieläkään miten se on mahdollista..

  Leave a Reply