Suomen suurin matkablogiyhteisö

Välimerellinen lohisalaatti

Keksin tämän salaatin puolivahingossa kun joulusta ylijääneet kylmäsavulohet piti tuhota ennen kuin ne tuhoutuisivat itsestään. Jääkaapissa sattui olemaan myös kaikenlaisia muita kivoja jämiä, joista kokosin maukkaan Välimeri-tyyppisen salaatin.

– jääsalaattia
– kylmäsavulohta
– keitettyjä kananmunia
– maustamatonta jogurttia
– tsatsikijahetta (Kreikasta) tai samanmakuista dippijauhetta
– parmesaania
– (tryffeli)öljyä
– suolaa ja pippuria

Laita ensiksi kananmunat kiehumaan. Mun makuun täydellisiä tulee kun lisää kananmunat kiehuvaan veteen, keittää 8 minuuttia ja tyrkkää sitten kylmän veden alle. Näin keltuainen jää juuri sopivan löysäksi, muttei kuitenkaan valuvaksi. Henkka pitää hieman kypsemmistä kananmunista, sellaisista jotka saa helposti viipaloitua leivän päälle, mutta koska minä kokkasin, tein kananmunista itsekkäästi juuri sellaisia mistä itse tykkään eniten.

Huuhtele jääsalaatti ja revi se pienemmiksi palasiksi. Kasaa salaatinlehtien päälle kylmäsavulohta ja keitetyt kananmunat lohkottuina. Sekoita tsatsikijauhe jogurttiin ja käytä sitä kastikkeena. Rouhaise pippuria ja suolaa salaatin päälle tähdäten erityisesti kananmuniin. Raasta parmesaania sekaan ja lorauta hieman hyvää oliiviöljyä päälle. Minä käytin syvästi rakastamaani tryffeliöljyä, sillä se on hyvä kaveri kananmunien kanssa. Ja Martinan kanssa. Minun täytyy ihan oikeasti saada äkkiä jostain uusi pullo tryffeliöljyä Henkan Italiasta tuoman öljyn tilalle, sillä se alkaa jo vedellä viimeisiään. Maksoi mitä maksoi.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply