Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hampurilaisviikot Cantina Westissä

Cantina Westissä pyörähti tällä viikolla käyntiin hampurilaisviikot, jotka jatkuvat aina helmikuun 17. päivä asti. Tarjolla on kattava valikoima erilaisia hampurilaisannoksia, joista mielenkiintoisimpia ovat ehdottomasti majava- ja biisonipurilaiset sekä jättimäinen Big Rig. Listalta löytyy myös muun muassa vegeannos, kala-, kana- ja juustopurilaisia ja onpa joukossa myös yksi herkullinen hodarikin.

Me kävimme maistelemassa hampurilaisviikkojen antimia Cantina Westin kutsumina heti teemaviikkojen alkaessa, eikä meitä todellakaan tarvinnut käskeä kahdesti tuohon ensitreffipaikkanammekin toimineeseen ravintolaan. Ylhäällä olevassa kuvassa fiilistelen täsmälleen samassa kohdassa missä odotin Henkkaa 4,5 vuotta sitten kun tapasimme toisemme ensimmäistä kertaa. Silloin oli aika jännät paikat, nyt oli paljon rennompaa.

Alkuun joimme maukkaat mansikkamargaritat minkä jälkeen seurasi pieni infopläjäys, jossa muun muassa Sinebrychoffin edustaja Aniko Lehtinen (joka kirjoittaa myös Punavuori Gourmet -blogia) antoi juomasuosituksia hampurilaisille. Kokeilimmekin sekä Budweiseria, Brooklyn Lageria sekä Crow Moor Extra Dry Applea hampurilaisten kanssa ja ne kaikki sopivat mitä parhaiten tuhtien purilaisten kaveriksi.

Budweiser sopii parhaiten vaaleaa lihaa sisältävien annosten sekä kasvishampurilaisen kylkeen, Brooklyn Lager hieman tuhdimpien annosten kuten majava- ja biisonipurilaisten kanssa ja siideri kaikkien annosten kaveriksi heille, jotka eivät pidä oluesta. Meille maistui parhaiten Brooklyn Lager.


Keittiömestari Pia Vähäsalo kertoo hampurilaisviikkojen menusta. Muut tapahtuman isännät olivat ravintolatoimenjohtaja Antti Halttunen sekä perheyrittäjä Joonas Keskinen. Kuvan etualalla hymyilee myös Sinebrychoffin Aniko Lehtinen.

Jukka Finnin käsialaa olevalla Hampurilaisviikkojen listalla on yhteensä 11 erilaista annosta ja me pääsimme maistamaan niistä mielenkiintoisimpia. Tilaisuutta varten rakennetussa buffetissa oli tarjolla sekä majavaa että biisonia, jotka luonnollisesti kiinnostivat meitä eniten. Emmehän olleet koskaan ennen maistaneet ainakaan majavaa. Biisonista emme olleet aivan varmoja, sitä on tullut ehkä joskus haukattuakin. Buffetista löytyi lisäksi ainekset Hotdog Royaliin, ihanaan kolmen juuston juustopurilaiseen ja olipa tarjolla myös blogissa jo aiemminkin kehumiani Cantina Westin lohkoperunoita sekä aivan mielettömän herkullisia bataattiranskalaisia.

Vaikka me maistelimme hampurilaisviikkojen makuja buffetista, saimme toki nähdä myös miltä pöytiin kannettavat lautasannokset näyttävät. Ihanan herkullisen näköisiä ja runsaita annoksia katsellessani silmäni nauliintuivat valtavan kokoiseen Big Rigiin, joka oli melkeinpä pelottavan iso kaikkine härpäkkeineen. Jättiannoksesta riittääkin hyvin kahdelle tai sitten yhdelle todella nälkäiselle ruokailijalle.


Siinä niitä nyt olisi. Herkullisen näköistä vai mitä?


Etualalla komeilee Big Rig. Jättipurilainen ei ole mahtunut normaalikokoiselle lautaselle.

No miltä ne purilaiset sitten maistuivat? Herkullisilta. Niin tylsältä kuin se saattaakin kuulostaa, emme keksineet niistä mitään valittamisen aihetta, vaan pidimme kovasti kaikista kokeilemistamme hampurilaisviikkojen mauista. Majava- ja biisonipihvit olivat molemmat mehevän maukkaita ja muutkin pääraaka-aineet oikein mukavia.

Hampurilaisannokset erottuvat hyvin paljon edukseen perinteisistä ravintolahamppareista upeiden lisukkeidensa ansiosta. Sämpylä ei ole kaikissa annoksissa sitä perinteistä vehnäsämpylää vaan annoksiin on käytetty tuoretta ja maukasta chilisämpylää sekä maissileipää, joiden maukkaudesta kertoo se, että niitä voisi hotkia ihan sellaisenaankin. Myös majoneesit ja dipit ovat kaukana perussörsseleistä. Esimerkiksi majavapurilaisen välistä löytyvä katajanmarjamajoneesi on mainitsemisen arvoinen. Ja sitten on vielä ne ihanat lohkoperunat ja bataattiranskalaiset, joita voisi niin ikään syödä ihan pelkästäänkin.

Ihastuimme purilaisiin niin paljon, että aloimme jo suunnitella seuraavaa vierailuamme Cantina Westiin. Ennen helmikuun puoltaväliä pitäisi käydä vetäisemässä naamariin ainakin yhdet purilaisannokset. Ongelmaksi tulee koitumaan se, minkä kaikista upeista hampurilaisannoksista valitsisi. Mieli kun tekisi syödä niitä kaikkia.

Yritimmekin miettiä jo valmiiksi minkä annoksen valitsisimme, mutta eihän siitä mitään tullut kun kaikki oli tasaväkisen herkullista. Henkka saattaisi ottaa isoon nälkään valtavan Big Rigin kun taas minua houkuttelevat ainakin kolmen juuston purilainen, herkullisen näköinen kala-annos ja myös vegeannos näytti hieman yllättäen todella kutsuvalta. Myös hotdog oli maukkaine chorizoineen ja lammasmakkaroineen herkullista ja tottakai myös majava- ja biisonihamppareita puraisisi mielellään vielä uudestaankin. Vaikeaksi siis menee, onneksi teemaviikot jatkuvat niin pitkään, että hampurilaiselle ehtii useammankin kerran.

Muistathan myös muut Cantina Westin teemaviikot: Keväällä 15. toukokuuta alkaen vietetään Chiliviikkoja ja syksymmällä 21.8. alkaen herkutellaan Texas-viikkojen merkeissä.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Khayr Koixzar sunnuntai, 13 tammikuun, 2013 at 10:14

  Huhhuh, että on herkullisen näköisiä!

  Itse olin melkein 10 vuotta kasvissyöjä, mutta vuosi sitten rupesin taas syömään hiukan lihaa (kana, nauta). Syntisen hyvältä nää kyllä vaikuttaa, ehkä tollainen biisoni pitäisi käydä koittamassa…

  • Reply Martina maanantai, 14 tammikuun, 2013 at 07:26

   Biisonipihvi oli kyllä todella maukasta. Suosittelen. 🙂

  Leave a Reply