Suomen suurin matkablogiyhteisö

Solomillo con pimienta

Ihastuimme Henkan kanssa Karibialla ollessamme rommiin. Aika ylläri sinänsä. Tarkalleen ottaen kohtalokkaat ensimmäiset rommikolat juotiin St Thomasin saarella ehkäpä maailman hauskimpien baarimikkojen yllyttämänä ennen puoltapäivää ja sitten se oli menoa. Karibian risteilyn jälkeen ostimme ensimmäisen rommipullon kotiimme ja siitä lähtien olemme palanneet aina välillä karibialaisiin tunnelmiin tekemällä itsellemme rommikolat.

Kun törmäsin karibialaiseen pihvireseptiin, jonka kastikkeeseen tulee rommia, niin olihan sitä päästävä kokeilemaan. Resepti muistuttaa hyvin paljon tavallista pippuripihviä kermakastikkeella, joten karibialaista pihviä uskalsi helposti kokeilla kalliilla naudan sisäfileelläkin. Ja hyvää siitä tulikin, aivan kuten odotimmekin.

– 400 g naudan sisäfileetä (leikkaa pariksi paksuksi pihviksi)
– 2 valkosipulinkynttä
– mustapippuria ja suolaa
– 1 rkl voita ja loraus öljyä
– 1 dl rommia
– 2 dl ruokakermaa

Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Pyyhi pihvit talouspaperilla kuiviksi ja hiero niiden pintaan reilusti mustapippuria. Pilko valkosipulin kynnet pieneksi silpuksi ja jätä ne hetkeksi sivuun odottamaan.

Kuumenna pannu ja lisää siihen voi sekä öljy. Paista pihvejä kuumalla pannulla muutama minuutti per puoli. Käännä heti kun pihvin pinta alkaa hikoilla, näin saat kypsyysasteeksi mediumin.

Kun olet paistanut pihvejä molemmilta puolilta, kääri ne hetkeksi folioon vetäytymään. Tee sillä välin kastike lisäämällä pannulle rommi ja kerma sekä valkosipulisilppu. Keittele hetki ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Suolaa voi ripotella hieman myös valmiiden pihvien päälle.

Me herkuttelimme karibialaisilla pihveillä raikkaan ananassalaatin, karamellisoitujen porkkanoiden sekä parmesaaniranskalaisten kera. Toki meillä oli myös pullo punaviiniä palan painikkeena. Tästä ei juuri lauantain illallinen parane.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply