Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jouluinen panna cotta

Törmäsin Soul Kitchen -blogia selaillessani valkosuklaiseen panna cottaan, jota oli tuunattu jouluisilla mausteilla. Nappasin reseptin talteen ja tein sen innoittamana oman versioni jouluisesta panna cotasta. Kas näin se kävi:

4 annosta

– 2 dl maitoa
– 1 tl kanelia
– 1 tl vaniljasokeria
– 2 rkl sokeria
– 2 dl kuohukermaa
– 130 g valkosuklaata
– 3 liivatelehteä
– 1-2 dl murustettua piparia

– 2 dl punaista glögiä
– 3 liivatelehteä
– pipareita

Laita liivatelehdet kylmään veteen ja kiehuta maito, sokerit ja kaneli kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kuumaan maitoseokseen. Sulata myös suklaa kuumaan maitoon. Ei haittaa jos pari suklaapalaa menee kokin suuhun, sillä lopputulos ei jää kaipaamaan pientä suklaavajetta.

Jäähdytä seos kunnolla ja vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto jäähtyneeseen panna cotta -seokseen. Murustele piparit, lisää ne seokseen ja annostele jälkiruoka sitten kulhoihin. Minä käytin viinilaseja, mutta mikä tahansa lasi tai jälkiruokakulho sopii panna cotan tarjoiluastiaksi. Jätä panna cotta jääkaappiin jähmettymään vaikkapa ihan yön yli.

Kun jälkiruoka on jähmettynyt jääkaapissa tee sen pinnalle vielä glögikiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja kiehauta glögi kattilassa. Sulata liivatelehdet kuumaan glögiin ja anna seoksen jäähtyä. Jos kippaat kuuman nesteen panna cotan päälle tapahtuu näin:

Pinnasta tulee ruma, joten malttia sen kiilteen jäähdyttämisen kanssa. Kun glögiseos on viileää, kippaa se varovasti lusikan kautta panna cotan päälle. Anna glögikiilteen jähmettyä jääkaapissa ja koristele valmis herkku pipareilla. Nauti vaikkapa jallulla terästetyn glögin kanssa niin kuin minä tein. Toimii.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Veera Bianca tiistai, 18 joulukuun, 2012 at 00:55

    Jee, pelastitpas miut! Piti keksiä jouluksi jotain makeaa perheelle niin sehän voisi olla tässä 🙂

    • Reply Martina tiistai, 18 joulukuun, 2012 at 09:08

      Tämä on siitäkin kiva että sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Ei tarvitse käyttää arvokasta jouluaikaa leipomiseen. 🙂

    Leave a Reply