Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pizzaa, teatteria ja kirjaostoksia

Tiedättekö mikä on aika tuhoisa yhdistelmä ainakin lompakon hyvinvointia ajatellen? Martina, muutama minuutti luppoaikaa ja Kirjatorin alennuskirjat. Tämä yhdistelmä pääsi toteen eräänä torstaina, kun ennakko-odotuksista huolimatta VR:n juna veikin minut ihan aikataulun mukaisesti Leppävaaraan (ajatelkaa, vaikka siellä satoi lunta!). Minulla oli siis hetki aikaa pyöriä Sellossa kunnes Henkka ja tulevat naapurimme olisivat myös paikalla.

Ja minähän suuntasin tappamaan aikaa Kirjatorille, jossa oli iso kasa ruokakirjoja punaiset hintalaput kyljissään. Voivoivoi, tästä ei hyvää seuraa.. Löysin heti noin kymmenen kirjaa, jotka halusin ostaa, mutta koska en jaksaisi kantaa ruipelokäsilläni niitä kaikkia mukanani, jouduin käymään todella ankaraa karsintaa ja sain lopulta vähennettyä kassalle kiikutettavat kirjat neljään yksilöön.

Mukaan lähti intialaiseen ruokakulttuuriin paneutuva kirja sekä pienempi thaimaalaisia reseptejä sisältävä opus. Culinaria-kirjoista minun oli pakko napata mukaani sekä Espanja että Ranska, vaikka kuinka yritin valita kirjoista vain toisen mukaani. Omistan jo Culinaria-sarjan Italia-kirjan ja se on yksi rakkaimmista synttärilahjoistani ja kirjahyllyn kallisarvoisin aarre. Siksi en vaan voinut jättää sarjan muita osia kauppaan.

Kirjakasani kustansi lopulta muutaman jouluisen lahjakassin kanssa viisikymppiä ja muovipussista tuli niin painava, että kirjakaupan pikkuruinen myyjä ei meinannut saada ojennettua sitä minulle. Minäkin luovutin muovikassin Henkalle heti hänet nähtyäni, ja näin herra sai hyvän syyn istua auton etupenkille kun ajoimme hieman myöhemmin kohti Espoon Kaupunginteatteria. Se jolla on painavimmat kassit, saa istua eteen. Niinpä me tytöt valtasimme takapenkin poikien istuessa etupenkille painavien kassiensa kanssa.

Ennen teatteriin suuntaamista kävimme hiljentämässä murisevat mahamme Sellon Classic Pizzassa. Listalla oli paljon mielenkiintoisia pizzakavereita, mutta valita voi vain yhden kerrallaan. Tästä seurasi ongelma, ja ankaran pähkäilyn jälkeen päädyin lopulta tilaamaan Jyrki Sukulan nimikkopizzan siinä olevan tryffeliöljyn innoittamana. Tryffeli on hyvää. Ja niin oli pizzakin, jossa oli tryffelin lisäksi sieniä, punasipulia ja rucolaa. Myös Henkan tilaama Pollo Barbecue oli oikein maukasta.

Kun vatsat olivat täynnä suuntasimme Tapiolaan Espoon Kaupunginteatteriin, jossa nauroimme Fingerporille. Hörppäsimme myös pari lasia viiniä ja kilistelimme synttärisankarille, joka oli ymmärtänyt viettää juhlapäiväänsä maailman parhaassa seurassa. Ihan vain näin vaatimattomasti sanottuna..

Maailman parhaasta seurasta voi nauttia myös Facebookissa.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply