Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kookosöljy

Cocovin reseptikilpailuun osallistuneet saivat pienen tuotepaketin, joista yksi tuote on noussut kuin varkain ylitse muiden. Olen nimittäin mennyt ihastumaan ihan päätä pahkaa kylmäpuristettuun kookosöljyyn, jota olen lätrännyt vaikka minne kaikkialle.

Ensikosketuksen öljyyn otin levittämällä sitä turvallisesti leivän päälle, ja vaikka ajattelinkin kookoksen maun olevan turhan outo yhdistettynä ruisleivän ja juuston kera, niin vielä mitä! Kookosöljy maistuu aivan taivaalliselta leivän päällä ja olenkin jo ehtinyt kehittää pienoisen riippuvuussuhteen kookos-juustoruisleipiin.

Tiedän että yhdistelmä saattaa kuulostaa oudolta, mutta se on oikeasti ihan hirmu hyvää. Kokeilkaa vaikka jos ette usko, mutta omalla vastuulla sitten. En tahdo kontolleni kenenkään muun kookosöljyriippuvuutta kuin ihan vain tämän omani, joka alkaa olla jo melko vakavaa sorttia.

Ahmittuani monta kookos-juustoruisleipää päätin testata öljyä muuhunkin ruoanlaittoon. Leipomiseen en ole vielä ehtinyt käyttää sitä, mutta paistoöljynä kookosöljy on ollut hyvä ystäväni jo monesti. Kookosöljyssä paistetut broilerin fileet ovat ihanan maukkaita ja sopiipa öljy mainiosti myös munakkaiden paistoon.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä kookosöljyä voi käyttää ruoanlaiton lisäksi myös kauneudenhoitoon. Olen levittänyt ihanan tuoksuista öljyä muun muassa kuiviin huuliini ja kynsinauhoihin. Toisinaan annan sen avulla myös tehokosteuttavan hoidon vartaloni tai jopa kasvojeni kuiville kohdille ja voin kertoa, että öljy todellakin toimii ihon kosteuttajana erinomaisesti. Öljyllä voisi kuulemma elvyttää myös kuivia hiuksia, mutta sitä en ole ehtinyt kokeilla. Vielä.

Sen kuitenkin tiedän, että kookosöljyä on pakko ostaa uusi purkki sitten kun tämä nykyinen loppuu. En taida enää osata olla ilman.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Teea lauantai, 15 joulukuun, 2012 at 17:19

  Kookosöljy on paras löytöni ihonhoidossa ja lähes yhtä erinomainen ruoanlaitossakin :). Sopii leivän päälle, paistamiseen, salaatin kastikkeeksi, puoliso syö riisin kanssa (riisi maistuu paljon paremmalta sen kanssa kuin ilman), suklaan tekoon ja muutenkin leivonnassa. Kuiviin hiuksiin öljy on myös hyvä, kunhan muistaa kohtuuden, liikaa laitettuna tulee turhan rasvaiset 🙂

  • Reply Martina sunnuntai, 16 joulukuun, 2012 at 15:02

   Kiitos vinkeistä, kookosöljyhän on vielä monikäyttöisempi tuote kuin arvasinkaan! Ensi viikolla on ihan pakko ostaa uusi purkki loppuaan lähenevän tilalle.

 • Reply mirkki sunnuntai, 16 joulukuun, 2012 at 12:55

  Juu u kookosöljy on myös minun lemppari kauneudenhoitotuote. Käytän kosteusvoiteena iltasin ja hiuksiin silloin tällöin..Ja yhdistettynä muihin aineksiin kuorintojen tekemiseen. Ja tietty ruuanlaittoon kans :D. Ihan paras tuote kyllä.

  • Reply Martina sunnuntai, 16 joulukuun, 2012 at 15:03

   Hyvä idea tuo kuorintoihin käyttäminen! Täytyy kokeilla sitä heti kun saan uuden purkin kookosöljyä kaappiini. 🙂

  Leave a Reply