Suomen suurin matkablogiyhteisö

Savuinen porsaanfilee uunissa

Samana iltana kun väkersin paahdettuja punajuuria ja porkkanoita, valmistin myös ison porsaanlihapötkäleen, sillä tiesin etten saa Henkkaa millään puputtamaan pelkkiä juureksia. Niin ja kyllähän minä itsekin kaipasin kunnon proteiinipläjäystä, ei siitä pitäisi aina syyttää vain miehiä.. Koska maustoin lisukkeena toimivat juurekset hickory-öljyllä, päätin pyöräyttää myös porsaan tuossa Santa Marialta saamassani maukkaassa grilliöljyssä.

Hieroin öljyn lihan pintaan käsin ja pyöräytin pötkäleen sitten kuumalla pannulla, niin että lihan pinta meni kiinni ja ruskettui ihan hippasen. Sitten tyrkkäsin lihaan paistomittarin ja hylkäsin sen uuniin vajaaksi tunniksi, kunnes lämpötila oli oikea. En nyt tietenkään muista mikä lihan lämpötila oli, sillä mittarissamme on porsaan kuva oikean lämpötilan kohdalla. En näin ollen keskity numeroihin vaan siihen, että viisari osoittaa possua. Sitten liha on valmis otettavaksi uunista ulos.

Kääräisin valmiin lihan hetkeksi folioon muhimaan ja pyöräytin vielä ennen leikkaamista sen päälle mustapippuria ja suolaa. Lisukkeena tarjoilin tosiaan paahdettuja punajuuria ja porkkanoita, ja ai että, se oli kyllä oikein maukas yhdistelmä.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply