Joulu,  Makeat herkut,  Yleinen

Piparimutakakku

Yksi suosituimmista resepteistäni on ollut mutakakku mango-mascarponevaahdolla. Päätin tehdä suklaisesta kakusta jouluisemman version tuunaamalla lempparikakun piparilla. Vaikka itse sanonkin, niin lopputuloksesta tuli aika mainio. Jätin jouluisesta mutakakusta vaahdon kokonaan pois, mutta kakun kanssa voi halutessaan tarjota jäätelöä tai vaikkapa appelsiini-mascarponevaahtoa.

– 150 g pipareita
– 150 g tummaa leivontasuklaata
– 200 g voita
– 4 kananmunaa
– 4 dl sokeria
– 3 dl vehnäjauhoja
– 6 rkl kaakaojauhetta
– 2 rkl vaniljasokeria
– 1 tl leivinjauhetta
– 1 tl suolaa

Sulata voi ja rouhi piparit sekä suklaa veitsellä tai jollakin muulla vempaimella pienemmäksi muruksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon sulatettu voi. Lisää sitten kaikki kuivat aineet, sekoita kunnolla ja kääntele lopuksi sekaan kaksi kolmasosaa piparimurusta ja kaksi kolmasosaa suklaarouheesta.

Kippaa taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 25-45 minuuttia niin, että taikina jähmettyy reunoilta, mutta jää keskeltä löysäksi. Minä käytin pienempää irtopohjavuokaa, jolla tulee hieman korkeampi kakku, joten paistoaika oli pidempi (n. 45 minuuttia) kuin laakeampaa vuokaa käytettäessä.

Jäähdytä kakku kunnolla ennen kuin irrotat sen vuoasta. Valmis kakku vajoaa hieman keskeltä reunojen jäädessä korkeammiksi. Levitä loppu suklaa- ja piparirouhe kakun keskelle ja koristele halutessasi vielä talvisilla strösseleillä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Piparimutakakku