Suomen suurin matkablogiyhteisö

Anopin matkija

Henkan äiti oli tehnyt eräänä kertana, kun tungimme itsemme jälleen kerran toisten ruokapatojen ääreen, ihanaa punajuuri-porkkana lisuketta. Ihastuin paahtuneisiin juureksiin niin kovasti, että halusin tehdä jotakin samantyyppistä myös keltaisessa keittiössä. Halusin juureksiin hieman savun makua, joten käytin niiden maustamiseen Santa Marialta saamaani hickory-öljyä, joka on oikeastaan grilliöljy, mutta joka sopii loistavasti myös muuhun ruoanlaittoon.

Tein kerralla ison kasan paahdettuja juureksia, joista söimme osan porsaanfileen kanssa ja osan herkuttelin vuohenjuuston kera. Myös sinihomejuusto olisi varmasti täydellinen kaveri punajuurelle ja porkkanalle. Ohjeessa olevat määrät voi puolittaa mikäli tuntuu että kaksi kiloa juureksia on liikaa.

– kilo punajuuria
– kilo porkkanaa
– hickory-öljyä (löytyy Santa Marian BBQ-sarjasta)
– siirappia
– suolaa ja pippuria
(- vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa)

Kuori juurekset ja paloittele ne. Kippaa palat laakeaan uunivuokaan, lorauta päälle öljyä sekä siirappia ja pyöräytä sekaisin niin, että kaikki juurespalat saavat osansa öljystä ja siirapista. Laita 225-asteiseen uuniin ja käy sekoittelemassa muutaman kerran paiston aikana. Juurekset viihtyvät palasten koosta riippuen uunissa noin 40 minuuttia viiva tunnin. Minä pidän kunnolla paahtuneista juureksista, joten annoin niiden muhia uunissa melkein kärtsääntymiseen asti.

Mausta valmiit juurekset suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa, tai nauti lisukkeena vaikkapa jonkun liharuoan kanssa. Paahdettuja juureksia voi tarjota hyvillä mielin myös kyläilemään tuleville kasvissyöjille ja juuston kera juureksista saa oikein ruokaisan kasvisaterian. Juuresten päälle voisi vielä ripotella esimerkiksi pinjansiemeniä niin johan on maukasta. Vaan miksi tajusin siemenet vasta tätä kirjoittaessani, kun juurekset oli jo syöty..

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply