Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkailijaprofiilini

Running with wild horses -blogi tirvaisi kaikkia Rantapalloilijoita matkailuhaasteella, ja tokihan minä tartuin innoissani haasteeseen. Pistän haasteen eteenpäin kaikille lukijoilleni, joilla on oma blogi. Olkaatten siis hyvät, tästä se alkaa:

Start by adding one photo here that describes you as a traveler and challenge other bloggers do the same, but the trick is that they must guess where your photos was taken at -to their blog post!


Missähän minä mahdan olla?

Tämä kuva voisi muuten toimia myös minun ”naked truthina”. En nimittäin taida jaksaa omistaa kokonaista postausta kyseiselle viime aikoina blogimaailmassa myllänneelle meikittömyyshaasteelle, vaikka hommassa onkin kieltämättä hyvä ajatus taustalla.

Scariest airline flown:

Vaikka Alitalian koneen poukkoileminen ukkosmyrskyn kourissa oli aika jännää, niin pelottavinta oli kuitenkin lentää 12-vuotiaana kahden kaverin kanssa Unkariin. Koko matka oli jännittävä niin pienelle tytölle, sillä mukana oli vain kasa suomalaisnuoria (ei äitiä, eikä isiä, nyyh…) sekä pari vähän vanhempaa ohjaajaa, joita en tuntenut entuudestaan. Perillä odotti viikko kansainvälisellä nuortenleirillä, jonka sisällöstä minulla ei ollut juurikaan hajua. Ja sinne se ujo tyttö silti suuntasi ihan päätä pahkaa kohti tuntematonta.

Mutta tosiaan, itse lentokin jännitti minua aika tosi paljon, sillä olin istunut edellisen kerran koneessa joskus monta vuotta sitten vieläkin pienempänä tytöntyllerönä, ja silloinkin nökötin turvallisesti äidin vieressä. Ei siellä lennolla mitään ihmeellistä tapahtunut, vaan ihan tasaisesti Malevin kone meni ja lentoemännät olivat hurjan ystävällisiä pienille maailmanmatkaajille. Silti minua jännitti kun en tiennyt mitä odottaa. Etenkin nousut ja laskut saivat pienen tytön puntin tutisemaan kovasti.

Favorite country/city/place: Italia! Rooma! Fontana di Trevi!

Most remote corner of the globe visited: Tässä joudun komppaamaan hieman Veera Biancaa, sillä minullekin Saharan autiomaassa tuli sellainen olo, että nyt olen muuten tosi kaukana kotoa. Tarkalleen ottaen se hetki koitti kun köröttelimme Hurghadasta bussilla kohti Kairoa ja kun aamuaurinko alkoi paistaa jostain dyynien takaa. Missään ei näkynyt mitään muuta kuin hiekkaa ja tunnelma oli unenomainen.

Favorite guidebook series: Minä haluan kaikki maailman kirjat koko seinän peittävään kirjahyllyyni, kiitos. Mutta siis niin, vastataanpa kysymykseen. Berlitzin minioppaat ovat sopivan kokoisia ottaa matkalle mukaan ja myös Mondon matkaoppaat ovat erilaisuudessaan kiinnostavia.

Solo traveler or group traveler? Nyt tuli paha. Mieluiten reissaan kahdestaan Henkan tai jonkun hyvän ystävän kanssa, tai miksei myös hieman isommassa kaveriporukassa. Yksin en ole koskaan matkustanut Tamperetta kauemmas, mutta ei sekään toisaalta olisi hullumpi idea kokeilla. Ohjatut turistiretket sadan eläkeläisen kanssa eivät houkuttele tippaakaan, mutta silti nautin Karibian ja Välimeren risteilyistä, joilla risteilyalus jaetaan noin sadanmiljoonan eläkeläisturistin kanssa. Hmm, sanotaanko niin, että sopeudun kaikkeen, mutta mieluiten reissaan omin päin pienellä 2-6 hengen porukalla.

Worst place to catch a stomach bug? Egyptin Faaraon kirous on aika legenda, mutta itse olen voinut heikoiten Italiassa. Sain Roomasta jonkun pöpön, joka kukoisti täydessä, hmmm, kukassaan? juuri sinä päivänä kun matkasimme junalla halki Italian. Todella heikossa kunnossa ihan millä tahansa kulkuvälineellä reissaaminen on kammottavaa etenkin helteisenä kesäpäivänä, mutta kyllä siitäkin selvittiin yllättävän helposti ja nopeastikin jopa. Saman päivän iltana vetelin jo ihan onnessani tulista pastaa Riminillä ilman mitään ongelmia, joten aika vähällä lopulta pääsin. En silti halua enää koskaan matkustaa millään kulkuvälineellä vatsataudin kourissa, sen verran kamala kokemus se oli.

First culture shock experience: Olen tainnut säästyä sen suuremmilta shokeilta, sillä mieleeni ei tule muuta kuin eräs Varnassa näkemäni kerjäläistyttö sekä se ällöttävä ominaishaju, joka Bulgarian Kultahietikolla leijaili vastaan vähän joka paikassa.

Where would you buy a second home/retire: Oooh, jostain lämpimästä ja aika läheltä mielellään. Välimereltä ehkä? Heh, no Italiasta tietenkin, ei sitä oikeasti tarvinnut edes miettiä. Mutta mistä päin saapasmaata, sitä en osaakaan sanoa ihan yhtä helposti. Pitää ehkä ostaa useampi kakkoskoti ympäri maailmaa. Saisinko kiitos lottovoiton?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply