Suomen suurin matkablogiyhteisö

Marjaisat jogurttiherkut

Ruokabloggaaja joutuu välillä kamppailemaan sen kanssa, mitkä reseptit ansaitsevat tulla ikuistetuksi blogiin. Kuinka monimutkainen ja oivaltava reseptin pitää olla, että se ansaitsee pääsyn blogin sivuille? Tai mitä jos ihanasta herkusta otetut kuvat ovat täysin epäonnistuneita. Voiko postauksen silti julkaista? Kuten olette varmaan huomanneet, on minulla hyvin rento asenne kuvia kohtaan. Jos on ruma kuva niin sitten on. Ei mahtavan herkun tarvitse sen takia jäädä pois blogin sivuilta, jos siitä otettu kuva on hieman heikompilaatuinen.

Reseptin kanssa olen sen sijaan tarkempi, enkä viitsi julkaista mitään aivan liian yksinkertaista ja päivänselvää yhdistelmää, kuten hapankorppua ja voita, kaurapuuroa ja mehukeittoa tai korvapuustia ja maitoa. Kyllähän kaikki nyt sen tietää, että sopivan paksu kerros oikeaa voita tekee hapankorpusta vastustamattoman. Yksinkertaisissa yhdistelmissä pitääkin olla jokin juju, jotta niistä kannattaa kirjoittaa kokonainen postaus.

Tämä nyt postattava herkku oli ihan siinä rajalla, että julkaisenko sen vai en. Neljän aineen kippaaminen kulhoon ei ole nimittäin mikään maailmaa mullistava keksintö, eikä näiden makujen yhdistäminen ole muutenkaan mikään uusi juttu. Mutta koska bloggaajanne joutui kehumaan yksinkertaista välipalaansa ääneen yksin kotona ollessaan, päätin että neljän aineksen seos on ansainnut palstatilansa. Mitä siitä vaikka joka toisessa kodissa syötäisiin päivittäin samanlaisia sekoituksia. Minulle tämä oli oivallus, sillä lopputulos oli paljon herkullisempi kuin odotin. Ja se kuuluu näin:

– pakastemansikoita
– maustamatonta jogurttia
– hunajaa
– pähkinärouhetta (minä rouhin kokonaisia cashew-pähkinöitä veitsellä pienemmiksi paloiksi)

Anna pakastemansikoiden sulaa rauhassa syvällä lautasella. Kun mansikat ovat sulaneet ja niiden ympärille on muodostunut lammikko marjoista irronnutta ihanaa nestettä, kaada päälle maustamatonta jogurttia. Tee jogurtin päälle hunajaraidat ja kippaa päällimmäiseksi vielä pähkinärouhetta. Valmis.

Herkun juju on sulaneista mansikoista irronnut neste, joka maistuu ihanalta sekoittuessaan maustamattomaan jogurttiin. Hunaja tuo herkkuun hieman lisää pehmeää makeutta ja pähkinöiden myötä muuten liian mössöisessä herkussa on kivasti purutuntumaa. Täydellistä sanoisinko. Mansikkainen jogurttiherkku sopii niin aamupalaksi, välipalaksi kuin kevyeksi jälkiruoaksikin ja uskon, että se on tullut keltaiseen keittiöön jäädäkseen.

Hieman myöhemmin keksin kokeilla myös toista versiota tästä jogurttivälipalasta. Vaihdoin nimittäin mansikat mustikoihin, hunajan vaahterasiirappiin ja pähkinärouheen keksimuruun. Kuten arvata saattaa, oli tämäkin variaatio todella maukasta. Kokeilepa siis myös jogurtin, pakastemustikoiden, vaahterasiirapin ja keksimurun yhdistämistä. Toimii. Mitäs marjaa seuraavaksi kokeiltaisiin? Vadelmaa?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply tatjaana torstai, 29 marraskuun, 2012 at 07:43

  Kiitos tästä ohjeesta Martina, sopii mulle, joka olen melkein uusavuton, vaikka ei uskoisi, jos tietää syntymäajan. Ostin kesällä kymmenen kiloa luomumansikoita ja kaksi ämpärillistä mustikoita ja olen sulattanut marjat kaatamalla keitettyä vettä päälle ja sen jälkeen valuttanut nesteet altaaseen ja vasta sitten kipannut maustamatonta jugurttia päälle. Kokeilen ohjettasi heti huomenna. Kiitos Martina, kun kommentoit blogini viimeisintä päivitystä. Kävisitkö kurkkaamassa sivua uudelleen? Lisäsin nimittäin runsaasti kuvia New Yorkin ympäristöstä, jossa myös kävimme reissullamme.
  Tatjaana; kierrän vain Kalifornian

  • Reply Martina torstai, 29 marraskuun, 2012 at 08:35

   Tällaisia helppoja yhdistelmiä ei tule aina ajatelleeksi. Sitä testailee paljon monimutkaisempia juttuja, vaikka yksinkertaisemmat ruoat ovat usein niitä kaikista parhaimpia.

   Minäpä käyn vielä kurkkaamassa blogiasi. Matkakuvat kiinnostavat aina. 🙂

  Leave a Reply