Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lakumuffinssit

Kotileipurit huomio! Nyt sitä saa, nyt sitä saa, nimittäin mustaa elintarvikeväriä. Keltainen keittiö vastaanotti ilahtuneena kyseisestä tuotteesta näytteen, ja pitihän sitä päästä heti testaamaan. Leipaisinkin eräänä iltana kasan lakritsimuffinsseja, joiden kuorrutteeseen lurautin mustaa väriä. Väri on hyvin riittoisaa, joten pienikin loraus riittää tuomaan leivonnaisiin syvän mustan sävyn.

Elintarvikevärillä voisi myös piirtää ja kirjoittaa vaikkapa kakkujen pintaan, ja sitä aionkin kokeilla seuraavaksi. Ties mitä taideteoksia (lue:sotkua) saan vielä aikaiseksi. Nyt tehdään kuitenkin niitä lakritsimuffinsseja seuraavanlaisella reseptillä:

– 4 Kick-patukkaa
– 150 g margariinia
– 1,5 dl sokeria
– 2 kananmunaa
– 3,5 dl vehnäjauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– 3 rkl kaakaojauhetta
– 1,5 dl maitoa

Kuorrute:
– 200 g margariinia
– 100 g maitosuklaata
– 2,5 dl tomusokeria
– loraus mustaa elintarvikeväriä (Dr.Oetker)

– koristeeksi lakuja (BisBis, Minttu ja/tai Sukulaku)

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat ja vatkaa niiden rakenne kunnolla rikki. Lisää sitten vielä kuivat aineet ja maito. Sekoita hyvin. Pilko Kick-patukat pienemmiksi paloiksi ja sekoita ne taikinan joukkoon.

Jaa muffinssitaikina vuokiin ja yritä katsoa, että jokaiseen vuokaan tulee Kick-patukan palasia. Ne mokomat kun liimaantuvat mielellään kiinni toisiinsa ja tunkeutuvat kaikki joukolla yhteen vuokaan. Paista muffinsseja 200-asteisessa uunissa noin vartti ja anna sitten jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Kun muffinssit ovat jäähtyneet voit alkaa valmistaa kuorrutetta. Sulata suklaa varovasti ja sekoita siihen huoneenlämpöinen margariini. Sekoita joukkoon tomusokeria niin paljon, että kuorrutteesta tulee paksua tahnamaista mömmöä. Voit halutessasi siivilöidä sokerin kuorruttemassaan, mutta mahdollisista kököistä pääsee eroon myös sekoittamalla massaa kunnolla. Värjää tahna elintarvikevärillä. Noin korkillinen riittää värjäämään koko kuorrutemassan mustaksi.

Levitä kuorrute muffinsseille vaikkapa ihan lusikan avulla, tai pursotinpussia käyttäen. Koristele BisBis-lakuilla, Minttulakuilla tai Sukulakuilla. Tai kaikilla niillä kuten minä, jos et osaa päättää mitä lakua käyttäisit.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply