Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tuunaa munavoi

Eräänä kauniina sunnuntaipäivänä minulle oli tulossa vieras. Vieras oli oikeastaan tosi tuttu, nimittäin ystäväni Maajussin morsian, joka tuli meille suunnittelemaan kanssani mahdollista syksyllä koittavaa tyttöjen matkaamme. Kuten jo tiedättekin, toteutui matka lopulta upean Välimeren risteilyn muodossa, mutta ennen sitä piti käydä läpi muitakin vaihtoehtoja, päättää ajankohta, matkan kesto ja budjetti. Ja niinpä me siis löimme Maajussin pienen pään ja minun jättimäisen pääkopan yhteen ja aloimme suunnitella matkaamme.

Maajussin morsian sanoi ettei minun tarvitse järkätä mitään tarjottavaa, mutta tokihan minä halusin tarjota jotain pientä naposteltavaa suunnittelun lomassa. Aikaa ei tosin ollut juuri mihinkään, ei edes kaupassa käyntiin, joten tutkailin jääkaapin sisältöä muutaman tovin sillä silmällä. Ylähyllyllä on vajaa voipaketti ja kananmuniakin löytyy, joten minäpä teen meille munavoita. Ennen kananmunien keittämistä kilautin kuitenkin vielä Henkalle, joka lupasi tuoda kaupasta pussillisen karjalanpiirakoita munavoin kaveriksi.

Niin, ja koska minä olen minä, en tietenkään tyytynyt tavalliseen munavoihin, vaan tuunasin karjalanpiirakan levitteestä lopulta neljääkin eri versiota. Kaappien uumenista löytyi sen verran tuunaustarpeita että eri versioita olisi syntynyt enemmänkin, mutta koska tarjoiluastiassani on vain neljä koloa ja vatsalaukkumme koko on rajallinen, tyydyin tekemään neljä mielestäni parhaalta vaikuttavaa munavoita.

Ylimpänä vasemmalla on munavoi, jonka maustoin Pasta Basilico -mausteella. Pyörittelin Santa Marialta saamani maustesarjan purkkeja pitkään miettiessäni mikä niistä pääsee mukaan munavoikokeiluihini. Lopulta Pasta Basilico vei voiton ja muun muassa valkosipulia ja basilikaa sisältävä mausteseos olikin oikein hyvä valinta.

Kuvassa Pasta Basilicolla maustetun munavoin alapuolella on muuten ihan tavallinen munavoi, mutta siihen käyttämäni suola on niin ikään Santa Marian More-sarjaan kuuluvasta Rock & Sea salt -purkista peräisin. Ihana vaaleanpunainen suola käy myös hauskasta koristeesta, joten ei tämäkään maustevoi ollut ihan tavallinen ainakaan ulkonäöltään, vaikka maku olikin samanlainen kuin tavallisessa maustevoissa.

Ylhäällä oikealla on oliiveja sisältävä munavoi, joka on muuten ihan tavallinen, mutta sekaan on pilkottu vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja. Olen tehnyt oliivi-munavoita myös mustista oliiveista ja molemmat versiot ovat maistuneet ainakin kaltaiselleni oliivifanille oikein hyvin. Oliivi-munavoihin ei kannata lisätä erikseen suolaa, sillä oliivit ovat itsessään jo niin suolaisia ettei lisäsuolaa tarvita.

Viimeinen, eli tuo ihan tavallisen näköinen munavoi, oli ehdoton yllättäjä ja allekirjoittaneen lemppari kaikista maailman munavoiversioista. Töräytin siihen nimittäin lorauksen Henkan Italiasta tuomaa tryffeliöljyä ja oivoi, namnam, slurps miten hyvältä se maistuikaan. Tryffelimunavoista tuli kertaheitolla uusi lempparini ja mieleni tekisi läträtä tryffeliöljyä kaikkiin muihinkin ruokiin testatakseni mihin kaikkeen se sopii. Harmi että pienessä pullossa oleva öljy loppuu pian. Täytyy varmaan hakea Italiasta uusi pullo.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply lol sunnuntai, 15 maaliskuun, 2020 at 22:33

    mitä vittua

    • Reply Martina tiistai, 17 maaliskuun, 2020 at 13:06

      Kiitos kommentista!

    Leave a Reply