Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kahvi on tärkeä asia

Se käy selväksi Pauligin aamukahvitutkimuksen tuloksista, jotka sain kotiini yhdessä pienen kahvitervehdyksen kera. Lukaisin tutkimuksen tulokset läpi ja sieltä paljastui hauskoja yksityiskohtia meidän suomalaisten aamukahvitottumuksista. Vai mitäpä sanotte näistä:

Kaksi kolmesta suomalaisesta on sitä mieltä, ettei päivä yksinkertaisesti vain lähde käyntiin ilman aamukahvia. Jos aamukahvi jää väliin sanoo suurin osa vastaajista olevansa väsynyt tai jopa ärtynyt. Tämä nyt ei ollut sinänsä mikään suuri yllätys, mutta se mitä ihmiset ovat valmiita tekemään aamukahvinsa eteen sen sijaan oli. Kolmannes naisista lähtisi nimittäin hyvillä mielin meikkaamatta ja hiuksiaan laittamatta liikenteeseen kunhan vain kahvi on saatu juotua. Miehistä sen sijaan ällöttävät 16 prosenttia jättäisi hampaat pesemättä, jos pitäisi valita aamukahvin ja hampaanpesun väliltä. Yäk.

Yli puolet vastaajista valitsee aamukahvin sanomalehden sijaan, 25 prosenttia jättäisi aamupalan syömättä kunhan vaan saa sen kahvikupin eteensä ja 21 prosenttia valitsee kahvin suihkun sijaan. Hulluja ihmisiä. Aamukahvi on ilmeisen tärkeä asia.

Mielenkiintoisia yksityskohtia olivat myös seuraavat tutkimuksen tulokset: Yli puolet nauttii aamukahvinsa tietystä mukista. Muista se ei maistu läheskään yhtä hyvälle. Suurin osa nauttii aamukahvinsa ruokapöydän ääressä voileivän ja sanomalehden kera. 33 prosenttia kyselyyn vastanneista juo kahvin pyjama päällään ja 32 prosenttia työasussa. Aamukahviaika on arkisin kello 6-9 aikaan ja viikonloppuisin vasta yhdeksän jälkeen. Viikonloppuisin myös juodaan enemmän aamukahvia kuin arkena.

Täsmäävätkö tulokset sinuun? Minuun oikeastaan ei ja siihen on hyvin yksinkertainen syy: Juon harvoin aamulla kahvia. Mutta jos juon, teen sen olohuoneen sohvalla, pyjama päälläni, ihan mistä tahansa mukista, aamutv:tä katsellen ja itseäni meikaten. Siis jos on arkiaamu. Viikonloppuisin juon aamukahvia vain erikoistilanteissa, kuten matkoilla tai yökylässä ollessani. Harvemmin siis kotona.

Loppuun vielä pieni vinkki vaikkapa lähestyvää joulua ajatellen: Angry Birds -kahvit! Ensimmäinen reaktioni nähtyäni vihaiset linnut kahvipaketin kyljessä oli, että kaikella ne keksiikin rahastaa. Mutta tarkemmin ajateltuna, miksipä eivät rahastaisi, jos tavara kerran menee hyvin kaupaksi? Sitäpaitsi Angry Birds -kahvihan on oiva lahjaidea juuri niille nuorille miehille, joille on muuten niin kovin vaikea keksiä lahjaa. Ensin täytyy tosin tarkistaa juoko lahjottava herra kahvia, sillä muuten kahvipaketti on vähän tylsä lahja. Kahvin lisäksi lahjapakettiin voi liittää jotain muutakin kivaa Angry Birds -krääsää, sillä sitähän riittää ihan pilvin pimein.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply