Suomen suurin matkablogiyhteisö

Baileys-juustokakku

Jossain vaiheessa tuntui että kaikki ruokablogit leipoivat jokainen vuorollaan Baileys-juustokakkua. Kermaliköörillä maustettu juustokakku tuntui olevan viimeistä huutoa ja ruokablogimaailman isoin trendi. Baileys-juustokakkuja tursusi joka tuutista ja minä jopa tunsin, etten ole ruokabloggaaja enkä mikään, jos en leivo omaa Baileys-kakkua ja kailota sitä ylpeänä koko maailmalle.

No, kapinallinen oman tiensä kulkija jätti kuitenkin Baileys-kakun leipomatta, mutta jokin tuossa makean liköörin ja juustokakun yhdistelmässä oli sellaista, että resepti jäi muhimaan aivojeni sopukoihin. Nyt kun pahin Baileys-juustokakkubuumi on laantunut jo ajat sitten, ajattelin että on minun aikani tarttua likööripulloon ja leipaista melkeinpä jo klassikoksi muodostuneesta kakusta oma versioni. Martinan Baileys-juustokakkuun laitetaan riittävästi likööriä, ripaus minttua sekä paljon sulatettua valkosuklaata.

– 1,5 pötköä Domino-keksejä (1 pötkö vaniljaa ja puolikas minttua)
– 100 g margariinia
– 2 dl kuohukermaa
– paketti mascarponea, paketti philadelphiaa
– 1,5 dl tomusokeria
– 200 g valkosuklaata
– 1 tl vanilliinisokeria
– 1,5 – 2 dl Baileysia
– 8 liivatelehteä

Tee ensin pohja murskaamalla Dominot vaikkapa ihan vain veitsellä tai sitten jollakin hienolla teknisellä vempaimella. Sekoita keksimuru margariinin kanssa yhteen ja painele mössö leivinpaperoituun irtopohjavuokaan tasaiseksi pohjakerrokseksi.

Tee sitten täyte ja aloita homma laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää vaahdon sekaan mascarpone, Philadelphia-juusto, tomusokeri sekä vanilliinisokeri. Sulata sitten valkosuklaa varovasti mikrossa, kuumavesihauteessa tai miedolla lämmöllä liedellä nököttävässä kattilassa. Kun suklaa on sulanut kokonaan anna sen jäähtyä hetki ja yritä olla maistamatta sinua houkuttelevasti kutsuvaa valkosuklaasulaa. Et varmasti pysty olemaan maistamatta! Tai jos pystyt niin sinussa on pakko olla jotain vikaa. Nimimerkillä: Muutama teelusikallinen meni kokin suuhun..

Kun olet maistellut valkosuklaata tarpeeksi, lämmitä Baileys kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois. Lisää sitten sula suklaa ja Baileys liivatteineen täytteeseen, sekoita ja kippaa massa irtopohjavuokaan sinne aiemmin tyrkkäämäsi Domino-keksipohjan päälle. Jätä kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli ja koristele se sitten ennen tarjoilua esimerkiksi valkosuklaapaloilla ja vadelmilla. Kakun kanssa nautitaan tietysti pienet annokset Baileysia.

Vinkkivinkkinen: Testaa kakkua myös muun makuisilla likööreillä. Minä haluan tehdä kakun vielä ainakin minttu-Baileysista ja kahvifanit käyttävät omaan kakkuunsa tietysti kahvin makuista Baileysia. Creme Caramelinkin makuinen Baileys on varmasti kokeilemisen arvoinen. Siitä tehdyn kakun kanssa tarjoaisin oikein ison kasan vadelmia sekä ehkä myös hieman kinuskikastiketta, vaikka se saattaisikin olla jo hieman too much ainakin mitä jälkiruoan makeuteen tulee.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply