Suomen suurin matkablogiyhteisö

Flada 13

Kävimme viime kesänä ystäväni Heikin kanssa syömässä Flada13:ssa viettäessämme perinteistä Kesäpäiväämme. Ravintola sijaitsee lähellä Heikin kotia, jota pidimme päivän ajan tukikohtanamme, ja koska olen syönyt aiemminkin Flada13:ssa maittavan illallisen, uskalsin ehdottaa sitä illallispaikaksemme nytkin. Ja hyvä illallispaikka se olikin, jälleen kerran.

Netistä löytyvä pöytävarausjärjestelmä näytti jo edellisenä päivänä ravintolan olevan täynnä haluamanamme ajankohtana, mutta kävimme silti rohkeasti kysymässä päivällä ravintolasta, josko sinne sittenkin mahtuisi. Hyvä että kävimme, sillä saimme kuin saimmekin varattua pöydän illaksi. Tiskin takana oleva herra kertoi, ettei netin varausjärjestelmässä ole kaikkia pöytiä, sillä he haluavat pitää aina useamman pöydän vapaana asiakkaille, jotka tupsahtavat ovesta sisään ilman varausta. Tämä on hyvä tietää jos ja kun haluan vierailla Fladassa vielä uudelleenkin.

Jospa mentäisiin sitten niihin ruokiin: Alkuun otimme molemmat kermaista sienikeittoa, joka oli ihan hemmetin hyvää. Samalla kun lusikoimme keittoa ja juttelimme kaikesta maan ja taivaan välillä, ihailin jälleen ravintolan ihanaa lattiaa. Minä ihan totta haluan samanlaisen makuuhuoneeseemme. Kuva lattiasta löytyy aiemmasta Flada13 -postauksestani, eli täältä.

Pääruoaksi otimme rosmariinisavustettua porsaan sisäfilettä. Sen kanssa tarjoiltiin herkkutateista ja perunasta tehtyä lisukekakkua sekä rakuuna-dijonkastiketta, joista etenkin jälkimmäinen oli kovasti mieleeni. Rakastan tulista dijonsinappia etenkin juuri porsaan kanssa, ja jos sekaan lisää yhtä lempiyrteistäni, ei voida mennä kovin pahasti pieleen.

Jälkiruoan kanssa meinasi tulla tenkkapoo, sillä olisin halunnut ottaa molempia jälkkäreitä. Päädyin kuitenkin mehevään mustikkapiirakkaan, jonka kanssa samalla lautasella nökötti shottilasillinen ihanan pehmeää vaniljaista mustikkajuomaa. Heikki söi pannacottaa, ja kovin tyytyväiseltä herra näytti sitä lusikoidessaan. Oikein onnistunut illallinen siis jälleen kerran Flada13:ssa. En voi muuta kuin suositella.


Tämäkin oli hyvää.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Taina torstai, 18 lokakuun, 2012 at 13:52

  Kiva, että illallinen oli maittava. Menen la Fladaan brunssille. Oletko jo testannut sen?

  • Reply Martina torstai, 18 lokakuun, 2012 at 14:25

   En ole testannut Fladan brunssia, mutta jos se on lähellekään samaa tasoa kuin ravintolan illalliset, on se varmasti todella maittava. Tule ihmeessä kertomaan sitten miltä maistui!

   • Reply Taina maanantai, 22 lokakuun, 2012 at 14:57

    Kyllä, tykkäsin. Lukuisia stadin brunsseja kolunneena, sijoittuu Flandan brunssi kärkipäähän.
    Munakas täytteineen ja lisukkeineen valitaan listalta, muu tarjolla oleva on buffapöydässä. Pöydässä oli kaikkea ja paljon. Perus salaattia, tomaattia, kurkkua, peruna-, pasta- ja vuohenjuustosalaattia. Pari eri silliä, perunaa, leipää, croissantteja, karjalanpiirakoita, levitteet, leikkeleet…
    Hedelmiä (joita en jaksanut enää syödä), mansikkajuustokakkua, mutakakkua, vohveleita + lisukkeet, huoh. Kahvi, tee, tuoremehut. Kuoharipullo sopivaan 21€:n hintaan. Kaiken tämän jälkeen olikin kiva vyöryä lauantaishoppaamaan :). Suosittelen.

    • Reply Martina tiistai, 23 lokakuun, 2012 at 08:13

     Kiitos Taina! Kuulostaapa todella herkulliselta brunssilta. Jos minulla on jonakin viikonloppuna aikaa (lue: ei ole ratsastusta) niin taidanpa suunnata Fladaan brunssille. Sen verran alkoi jo nousta vesi kielelle kommenttiasi lukiessa.. 🙂

  Leave a Reply