Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helppoakin helpompi omppupiirakka

Joskus tarvitaan äärimmäisen yksinkertaisia, helppoja ja nopeita jälkiruokareseptejä. Sellaisia, jotka muistaa ulkoa ja joihin on helppo löytää raaka-aineet joko valmiina kaapista tai siitä surkeimmastakin lähi-Siwasta. Koska eihän aina voi jaksaa tsempata ja pipertää ikuisesti monimutkaisten leivonnaisten kanssa. Joskus on kiva vaan heittää ainekset vuokaan ja röhnähtää sohvalle lapioimaan herkkua naamaan. Kuten varmaan jo arvasittekin, tämä omenapiirakkaresepti on juuri tällainen helppo ja tumpeloltakin varmasti onnistuva tapaus. Ja mikä parasta: Mitään ei tarvitse mitata!

– valmis piirakkapohja
– omenoita
– voita
– fariinisokeria
– kanelia
– vaniljakastiketta

Sulata piirakkataikina, kauli se ohuemmaksi ja asettele piirakkavuoan pohjalle. Kuori ja pilko omenat. Asettele ne piirakkataikinan päälle. Heitä sekaan voita pieninä nokareina, fariinisokeria niin, että sitä on jokaisen omenapalan päällä sekä haluamasi määrä kanelia. Minä laitoin kanelia paljon, sillä se on hyvää. Paista 200-asteisessa uunissa niin kauan kunnes taikinan reunat ruskettuvat ja piirakka näyttää muutenkin valmiilta. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa. Jos mietit kaupassa ottaako yksi vai kaksi purkillista vaniljakastiketta niin ota kaksi. Yksi ei riitä mihinkään.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply