Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sokos Hotel Hamburger Börs

Olemme päättäneet Henkan kanssa, että pyrimme viettämään syyskuista vuosipäiväämme matkustamalla aina uuteen kaupunkiin. Ensimmäisenä vuosipäivänämme olimme Helsingissä, toisena Tukholmassa, kolmantena Kuopiossa ja nyt neljäntenä vuosipäivänä ajatuksena oli mennä Tallinnaan, mutta koska Copterline perui lentonsa, suuntasimmekin Turkuun.

Virallinen vuosipäivämme on Henkankin helppo muistaa, sillä päivämäärä on ainakin jenkkien suunnalla pahamaineinen 11.9. Tänä vuonna tornien kaatumista ja meidän ensitapaamistamme muisteltiin tiistaina, ja koska se on vähän hölmö päivä matkustaa, lähdimme vuosipäiväreissullemme jo edellisen viikon lopulla. Ja tosiaan, Turku oli suuntanamme.


Sateenkaaren päässä häämöttää Turku

Hotelliksi valitsimme Sokos Hotel Hamburger Börsin sen mainion sijainnin sekä saamamme Sokos Hotellien lahjakortin perusteella. Hotelli osottautuikin huippuvalinnaksi etenkin kun huoneemme oli astetta parempilaatuinen. Se sijaitsi torin puolella ylimmässä kerroksessa ja me molemmat ihastuimme kovasti huoneessa olevaan kaari-ikkunaan ja siitä aukeavaan näkymään sekä vanhoihin puupölkkyihin, joita pilkotti sekä huoneemme reunoissa että käytävänkin puolella.

Samalla käytävällä huoneemme kanssa oli muutama houkuttelevan näköinen sohvaryhmä, saunat sekä uima-allas, jota kävimme kurkkaamassa, mutta uimaan emme menneet allasalueen hölmöjen aukioloaikojen takia. Jos olisimme viettäneet Turussa useamman kuin yhden yön, olisimme varmasti raivanneet tilaa altaaseen pulahtamisellekin, mutta nyt tyydyimme vain ottamaan allasalueesta pari valokuvaa.

Istahdimme kaupungilla tekemämme kävelykierroksen ja illallisen välissä hotellin alakerran baariin nauttimaan viskit, jotka hörppäsimme ikkunapöydässä torin vilinää ihmetellen. Turussa oli kyseisenä torstaina uusien opiskelijoiden bileet ja kaupungilla vaelsikin ties mitä otusta Turtleseista aina Super Marion kautta Paavo Pesusieneen.

Alakerran baarissa lukaisin läpi myös pienen esitteen, jossa kerrottiin hotellin historiasta. Vanha hotelli on nähnyt aikojen saatossa paljon ja onpa se joutunut vaihtamaan kerran nimeäänkin, kun saksalaisvihan pakottamana nimi Hamburger Börs vaihdettiin hetkeksi Grand Hotel Börsiksi. Hotellin vanhassa osassa pidettiin pirskeitä jopa kieltolain aikaan, joten aikamoinen menomesta se on aikoinaan ollut.

Hotellin aamiainen oli aika perustasoa. Kaikkea hyvää löytyi, mutta minä olisin kaivannut vielä jotakin makeaa aamiaisen jälkkäriksi. Henkka löysi kyllä erään kuvun alta lettuja, jotka maistuivat hyvälle marjahillon kanssa, mutta kyllä minä silti muistelin hieman kaiholla viime vuonna Kuopion hotelliaamiaisella syömääni pullaa..

Aamiaisella tapahtui hauska sattumus kun Henkka törmäsi pitkästä aikaa vanhaan kaveriinsa pekonikuvun äärellä. Minä olen tottunut ajattelemaan, että hotellin aamiaiselle voi ihan hyvin mennä meikittömänä ja tukka pörrössä, sillä ei siellä kukaan kuitenkaan tunne minua, mutta kas, nyt jouduinkin kättelemään uusia tuttavuuksia vastaheränneen näköisenä. Ei se mitään, sillä eikös aamiaisella kuulukin olla vähän pölähtäneen näköinen?

Maittavalta aamiaiselta suuntasimme Turun linnan kautta iskän luokse Pohjaan, mutta sitä ennen piti selviytyä vielä minua jo tulomatkalla kovasti järkyttäneestä asiasta: Autohissistä. Hotellin parkkipaikalle päästäkseen piti auto ajaa tuollaiseen aivan kammottavaan hissiin, ja minä meinasin jo juoda mukanamme olevan skumpan ykkösellä alas, kun tajusin joutuvani johonkin niin järkyttävään paikkaan. Hissikammoisen elämä ei aina ole kovin helppoa.

Onneksi en kuitenkaan ollut itse auton ratissa, sillä siitä vasta olisikin riemu revennyt kun kaksi maailman pelottavinta asiaa olisi yhdistetty: Autolla ajaminen ja hissi. Mukaan vielä pari ampiaista niin Martina olisi varmaan kuollut pelkoonsa. Selvisin koettelemuksesta kuitenkin ilman rohkaisuviiniä silmät kiinni syvään hengitellen, vaikka syke nousikin noin miljoonaan kun odotin hissimatkamme päättyvän. Huh, mikä koettelemus. Kaikkeen sitä joutuukin kun matkustaa Turkuun.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply