Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jäätelöpläjäys

Oletteko valmiit valtavaan jäätelöpläjäykseen? Kyseessä ei ole ihan mikä tahansa jäätelö, vaan Ben & Jerry -jätskit, joihin koukutin itseni todella pahasti tämän vuoden keväänä. Syytän tapahtuneesta K-kauppaa, jossa jätskipurkit olivat tarjouksessa. Ne oli vieläpä sijoitettu kassajonon kohdalle niin, että menimme jokaisella kauppareissulla ansaan ja nappasimme parit Ben & Jerryt mukaamme.

Yritimme maistaa kaikkia jätskimakuja, mutta emme tainneet ihan onnistua. Vielä. Tässä kuitenkin mielipiteitämme tähän asti maistamistamme Ben & Jerryistä:


Phish Foodissa parasta ovat tahmeat vaahtokarkkiraidat, mutta muuten jätski oli hieman liian suklainen päästäkseen Ben & Jerry -lempparikseni. Törkeän hyväähän tämäkin on, mutta on olemassa vieläkin parempaa jäätelöä. Uskokaa tai älkää.


Tämäkin oli vähän tylsä Ben & Jerryksi, ja minä sainkin syödä tämän lähes kokonaan yksin. Henkka ei nimittäin pidä kovista asioista ruoassa (jäätelö on ruokaa, uskallakin väittää vastaan!) ja koska pähkinä on kovaa, ei Chocolate Macadamia ole Henkan lemppari.


Fairly Nuts on mielettömän makeaa ja siksi sitä ei pysty syömään paljon kerralla. Täydellistä isoon makeanhimoon, mutta ei tämäkään yltänyt lemppariksi asti.


Coconutterly fair lievittää Karibian ikävää ja on hieman erilainen Ben & Jerry, sillä mielestäni tämä ei ollut niin makea ja niin överi kuin moni muu hänen saman merkkinen kollegansa. Vaikka olihan tässäkin suklaata ja karamelliraitoja.. Silti tästä jäi hillitympi mielikuva kuin monesta muusta Ben & Jerrystä.


Sitten päästään niihin lemppareihin! Strawberry Cheesecakea meillä on kulunut kaikista eniten. Se on etenkin Henkan lemppari, mutta maistuu minullekin paremmin kuin hyvin. Tätä on saatava tasaisin väliajoin.


Uuuh, ja sitten päästään koukuttavimpaan jätskiherkkuun mitä Ben & Jerry on saanut aikaiseksi. Wermonsterin vaahterasiirapin maku on ehkä hieman erikoinen, mutta sellainen, johon tulee pakottava tarve aina toisinaan. Tarve on niin kova ja äkillinen, että vaahterasiirappijäätelöä on vaan ihan pakko saada ja mieluiten heti. Tiedättekö, jotkut maut vain ovat sellaisia, että ne saavat ihmisen kokonaan otteeseensa silloin kun haluavat. Wermonsterin maku on yksi niistä.


Kahden upean jäätelön jälkeen on suoraan sanottuna epäonnistuneen Ben & Jerryn vuoro. Oh My Apple pie! vaikutti todella hyvältä, mutta ei. Tämä ei maistunut millekään muulle kuin jollekin teolliselle pahalle. Onko tämä edes oikeasti Ben & Jerryä, vaiko jonkin kilpailevan jätskifirman jekku? Vaikea uskoa että Ben & Jerry tekisi jotain niin laimeaa ja mautonta kuin tämä jäätelö on. En suosittele. Valitse ihan mikä tahansa muu Ben & Jerry, ja takaan, että valintasi lyö tämän surkean tekeleen vähintään sata-nolla.


Minä pidän kaikesta, missä on taikinaa, keksiä tai leivonnaisen palasia. Sen takia Half Baked(kin) maistuu minun suussani oikein mukavalta.


Mutta tässä on nyt tapahtunut virhe. Kuka on napannut pienen purkin jäätelöä kun vieressä on tarjolla isojakin? Martina, mitä tämä on olevinaan? Ei vaan, tuollainen pikkupurkki on näppärä silloin kun haluaa vain vähän jätskiä, ja tietää, ettei pysty lopettamaan jäätelön syöntiä ennen kuin purkin pohja näkyy.

Pienessä purkissa on kaikkien aikojen ensimmäistä Ben & Jerry lemppariani, eli iiihanaaa Cookie Doughia. Ei muuta sanottavaa, tämä on vaan ihan mielettömän hyvää.

Myös Chunky Monkey on meidän molempien lemppari. Sen banaaninen maku on ehkä jopa parasta Ben & Jerryä, mutta suklaabanskut voisi vaihtaa vaikkapa keksiin, taikinaan tai vaahtokarkkiin. Hmm, tai ehkä se olisi sitten jo liian ällöä, nyt banaanijätski maistuu sopivan raikkaalle.

Mikä on sinun Ben & Jerry lempparisi? Mitä makua minun pitäisi seuraavaksi maistaa ja onko joku muukin kuin Oh My Apple Pie sellainen, johon ei kannata tuhlata rahojaan?

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Yaelian maanantai, 10 syyskuun, 2012 at 18:59

  En ole vuosiin syönyt Ben ja Jerryn jätskejä,mutta aikoinaan tuo Strawberry cheesecake oli suosikkini. Olin täällä pari kertaa turistina vielä Suomessa asuessa ja Ben and Jerrys jätskipaikkoja oli siellä sun täällä,ja aina tuli valittua tuo sama maku!

  • Reply Martina tiistai, 11 syyskuun, 2012 at 13:41

   Strawberry Cheesecake tuntuu olevan monen suosikki, enkä yhtään ihmettele miksi. Sen sijaan ihmettelen sitä, miten olet voinut olla vuosia syömättä Ben ja Jerry jätskejä! 😀

 • Reply Outi maanantai, 10 syyskuun, 2012 at 19:04

  Omat lempparit on aina ja ikuisesti tuo Chunky Monkey!! ah…. ja uusimpina New York Super Fudge ja tattadadaa…. Oh My Apple Pie! Mun mielestä se on törkeän hyvää :DD

  • Reply Martina tiistai, 11 syyskuun, 2012 at 13:43

   Haa, nyt tiedän siis mitä maistan seuraavaksi: New York Super Fudgea! Tai sitten ostan uuden paketin Oh My Apple Pieta, sillä olen alkanut epäillä edellisellä kerralla ostamani jäätelön olleen jotenkin viallinen. Se oli niin pahaa, ettei se voinut olla ihan kunnossa. 🙂

 • Reply Veera Bianca maanantai, 10 syyskuun, 2012 at 21:39

  Oi nam, oma suosikki on toi fairly nuts vaikken yleensä överimakeista pidäkään 😀 Nyt tekisi mieli maistaa kyllä noita kaikkia muitakin, toi strawberry cheescake kyllä on aina pelottanut mua koska se kuulostaa överimakealta, mutta ehkä if i can handle fairly nuts niin se toimii 😀

  • Reply Martina tiistai, 11 syyskuun, 2012 at 13:46

   Strawberry Cheesecake kuulostaa kieltämättä ällön makealta, mutta todellisuudessa se on aika raikas kaveri. Sikäli mikäli Ben ja Jerry jätskejä voi ylipäätään kutsua raikkaiksi… No mutta vähemmän makeaa se ainakin on kuin Fairly Nuts, joten testaapa ihmeessä. Saatat ihastua. 🙂

 • Reply Kiira tiistai, 11 syyskuun, 2012 at 23:55

  Suosikkeja on ehdottomasti Fairly Nuts (<3) ja Baked Alaska. Kannattaa kokeilla tota jälkimmäistä, kun sitä ei näkyny teidän listalla.

  • Reply Martina keskiviikko, 12 syyskuun, 2012 at 08:51

   Kiitos vinkistä! Muistan hypistelleeni Baked Alaskaa joskus kaupassa, mutta valitsin sitten kuitenkin jonkun muun jätskin ostoskoriini. Nyt uskallan napata Baked Alaskan mukaani kun kerran suosittelet sitä. 🙂

  Leave a Reply