Suomen suurin matkablogiyhteisö

Täydelliset grillihampparit

Lupasin jakaa teille maailman parhaiden grillihampurilaisten salaisuuden ja tässä se nyt olisi. Tai oikeastaan NE, sillä herkullisien grillihampurilaisten aikaansaamiseksi tarvitsee useammankin asian olla kohdallaan. Huolehdi siis näistä :

– Tee tarpeeksi paksut pihvit ja kasaa niiden päälle goudaa sekä cheddaria kun pihvit hengailevat vielä grillissä. Näin juusto sulaa pihvien päälle herkulliseksi kerrokseksi liimaten pihveihin kiinni myös niiden päälle ennen ruokailua asetellut paistetut sipulirenkaat sekä grillatut pekonit.

– Grillaa myös hampurilaissämpylät kevyesti. Rapea sämpylä on parempi kuin pehmeä mössö, mutta varo kuitenkin kärtsäämästä sämpylää.

– Lisää hampurilaisen väliin Santa Marian BBQ-kastiketta. Mikä tahansa makuvaihtoehto kruunaa koko makunautinnon. Oikeasti, tämä ei ole maksettu mainos, tai on tavallaan, sillä olen saanut kastikkeet Santa Marialta. Mielipide on kuitenkin omani, joten uskokaa kun sanon, ettette halua jättää kastiketta pois hampurilaisestanne. Minun suosikkini taisi olla Kentucky Whiskeyn makuinen kastike. Tai ehkä sittenkin Hickory, en osaa päättää..

– Laita hampurilaisen väliin myös chiliaiolia ja valkosipulichilimurskaa. Meidän purkit olivat kotoisin valkosipulifestareilta, mutta hätätapauksessa ilman murskaakin saattaa pärjätä. Aiolia ei voi kuitenkaan jättää pois täydellisten hampurilaisten välistä, joten yritä löytää jostain oma chiliaioli-purkki. Hätätapauksessa voit maustaa tavallisen valkosipulimajoneesin sopivan tulisella chilikastikkeella tai chilijauheella, tai käyttää valkosipulimajoneesia ihan sellaisenaan.

– Grillattu ananasrengas on täydellinen pari chilin tulisuudelle ja mehevöittää sekä raikastaa ihanasti koko hampurilaisnautinnon. Oikeasta tuoreesta ananaksesta tulee parhaat renkaat, mutta tarvittaessa voit käyttää myös purkkiversiota.

Okei, nämä olivat suhteellisen iisibiisejä, vaikka chiliaiolin löytäminen saattaakin olla hieman haasteellisempaa. Täydellisten hampurilaisten salaisuuksiin kuuluvat kuitenkin vielä myös seuraavat seikat, jotka saattavatkin aiheuttaa hieman enemmän päänvaivaa tai olla muuten vaan isomman työn takana:

– Nauti hampurilaiset aurinkoisella terassilla hyvässä seurassa.

– Sään tulee olla aurinkoinen, muttei liian kuuma eikä liian tuulinen.

– Kerää sopivan kokoinen nälkä, jotta jaksat syödä vähintään kaksi hampurilaista. Älä kuitenkaan herkuttele liian nälkäisenä ettet ahmi purilaisia liian nopeasti. Hampurilaisen täydellisestä mausta pitää ehtiä nautiskella.

– Ylitse lentävien lentokoneiden katselu on kiva bonus.

– Päivän tulee mieluiten olla lauantai, ruokajuomaksi sopii parhaiten olut ja taustalla pitää soida Iskelmä-radio.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply