Suomen suurin matkablogiyhteisö

English Breakfast

Lomapäivissä parasta on nukkuminen niin myöhään kuin huvittaa (aamuvirkulle Martinalle se on maksimissaan yhdeksään) ja sen jälkeinen kaikessa rauhassa valmisteltu ja kiireettömästi nautittu aamiainen. Me leikimme eräänä lomaviikkomme aamuna brittiläisiä ja valmistimme kunnon tuhdin englantilaisen aamiaisen. English Breakfast on rasvaisine pekoneineen, kananmunineen ja makkaroineen todella tuhti ja sen nauttimiseen tarvitaankin oikein kunnon nälkä. Mutta koska aamiainen on niin täyttävä, jaksaa sen voimalla paahtaa pitkälle päivään ennen kuin vatsa alkaa kurnia.

Me teimme ihan sen kaikista perinteisimmän English Breakfastin kaikkine herkkuineen, vaikkemme olekaan papujen suurimpia ystäviä ja marmeladilla päällystetty paahtoleipäkin tuntuu melko makealta heti aamutuimaan. Ennakkoluuloista huolimatta paahtoleipä oli kuitenkin yksi annoksen lemppareistani ja pavutkin maistuivat oikein hyviltä kun ne paistoi pekonin rasvassa. Henkkakin päätti maistaa pannulla houkuttelevasti tiriseviä papuja, vaikkei se kuulunutkaan alunperin hänen aamiaissuunnitelmiinsa.

English Breakfastiin kuuluu:

– paistettua pekonia (minä maustoin omani Five Peppersillä)
– paistettua kananmunaa (tähän laitoin valkopippuria suoraan myllystä kun taas Henkka käytti tuttua ja herkullisen turvallista Chili Explosionia)
– paistettua nakkia tai makkaraa (meillä oli lemppariamme chorizoa)
– papuja (vaaleat pavut tomaattiliemessä ja pekonirasvassa paistettuina maistuivat yllättävän hyvälle. Kokeile ihmeessä!)
– paahtoleipää ja marmeladia (mulla oli appelsiinin makuista Kämpin huoneaamiaiselta laukkuun ihan itsessään vahingossa hypännyttä marmeladia sekä siemenillä päällystettyä moniviljapaahtista)
– ja juomana on tottakai iso mukillinen teetä kun kerran Briteissä ollaan

English Breakfast maistuu silloin tällöin nautittuna todella hyvältä, mutta näin täyttävällä satsilla en jaksaisi aloittaa ihan jokaista aamuani. Lomapäivän aamuun tämä kuitenkin sopi kuin Martina aurinkoiselle parvekkeelle, jossa muuten istun nytkin tätä kirjoittaessani bikineissäni hikoillen ja seurustellen uskollisen läppärini kanssa. Että muistapa se sitten Martina kun joskus myöhemmin julkaiset tämän arkistoon valmiiksi kirjoitetun postauksen. Se aurinkoinen lomapäivä oli ihana ja nyt istut varmaan jo työn touhussa toimistolla satulatuolillasi ja katselet haikeasti ikkunasta auringossa kylpevää maisemaa. Miksei aina voisi olla vapaapäivä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sanni keskiviikko, 29 elokuun, 2012 at 08:48

    Helou ja jopas tuli hyvä mieli heti aamusta. Meilläkin joskus, todellakin jonain hitaan sunnuntain aamuna nautitaan englantilaista aamiaista. Joskus Englannissa matkaillessa saatiin ihan aito sellainen eteen ja ensityrmistyksen jälkeen sen söikin runsaalla ruokahalulla ja koko päivä meni sen voimin. Mutta että se onkin vaan niin ihanaa. Joskus toisinaan teen ”kevyemmän” version ja paistan aamiaiseksi sconeseja, yleensä makeiden marmeladien kanssa tarjottavaksi, ja sellaisen sokeriannoksen jälkeen hytisyttää piiiitkäääään, ennenkuin mitään tekee mieli.

    • Reply Martina keskiviikko, 29 elokuun, 2012 at 15:07

      Minullakin on mukavia reissumuistoja english breakfastista, tosin Espanjan puolelta brittien kansoittamalta Ibizalta, jossa söimme englantilaisen aamiaisen viimeisenä päivänä ennen lennolle lähtöä. Lautasella pötköttelevät herkut olivat hieman aneemisen näköisiä, mutta maistuivat hyvälle ja mikä parasta pitivät nälän poissa tosi pitkään. Jokaista päivää en kyllä pystyisi aloittamaan tällaisella satsilla, mutta silloin tällöin nautittuna ihanan tuhti english breakfast on parasta. 🙂

    Leave a Reply