Suomen suurin matkablogiyhteisö

Grillatut valkosipulit

Jos jollekulle on jäänyt epäselväksi, niin kerrottakoon, että minä rakastan valkosipulia. Lisään sitä oikeastaan mihin tahansa ruokaan ja voisin herkutella sillä mielin määrin. Jos reseptissä lukee yksi valkosipulin kynsi, laitan minä yhden kokonaisen yksikyntisen valkosipulin. Vähintään. Meille valkosipulifaneille järjestetään loppukesästä ihan omat festarit Keravalla, ja ylihuomisen valkosipulitapahtumaa odotellessa voidaan grillata parit valkosipulit.

Halkaise kokonainen valkosipuli kuorineen päivineen ja tasoita tarvittaessa pohjaa niin, että puolikkaat pysyvät pystyssä leikkauspinta ylöspäin. Sivele valkosipulin pintaan hieman öljyä ja mausta se suolalla sekä pippurilla ennen grillausta. Kun sipulit ovat muhineet grillissä tarpeeksi kauan, kaivellaan sen kolosista kynnet suuhun ja nautiskellaan niiden pehmeästä mausta. Nam, sanon minä.

Öljyllä, pippurilla ja suolalla maustetut valkosipulit ovat perinteisin versio, mutta listasin vaihtelua kaipaaville muutaman muunkin vaihtoehdon:

– öljyä ja yrttejä
– hunajaa ja yrttejä
– öljyä ja chilijauhetta
– tabascoa
– sitruunan mehua ja raastettua sitruunan kuorta
– HP-kastiketta tai mitä tahansa grillikastiketta
– öljyä ja mitä tahansa maustetta
– keksi oma yhdistelmäsi ja jaa se meidän muidenkin kanssa kommenttiboksissa

Nähdään lauantaina valkosipulifestareilla!


Siinä etualalla he nököttävät.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply