Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesäpäivä 2012

Olemme viettäneet ystäväni Heikin kanssa jo monena peräkkäisenä vuotena Kesäpäivän, jolloin olemme perinteisesti tehneet jotakin kesäistä ja herkutelleet hyvällä ruoalla ja juomalla. Olemme muun muassa pelanneet frisbeegolfia, käyneet pienellä terassikierroksella ja hengailleet uimarannalla. Kesäpäivään kuuluu myös olennaisena osana kuohuviinibrunssi, jolle olen leiponut aina erilaisia muffinsseja, joita olemme sitten mussuttaneet kaiken muun hyvän ruoan ohessa.

Tänä vuonna Kesäpäivän aamu valkeni sateisena, mutta koska säätiedotus lupaili aurinkoista päivää, päätimme toteuttaa harmaasta aamusta huolimatta alkuperäisen suunnitelmamme ja nauttia kuohuviinibrunssin piknikin muodossa Pihlajasaaren kallioilla. Hörppäsimme tuopilliset lonkeroa odotellessamme yhteysalusta Ruoholahdessa entisen Basilican terassilla ja kiipesimme sitten lautan yläkannelle ja matka Pihlajasaareen voi alkaa.

Pian olimmekin perillä ja otimme suunnaksi saaren kallioisemman rannan, josta löysimme mukavan piknik-paikan. Kuin tilauksesta pilvet alkoivat väistyä ja samalla hetkellä kun aurinko alkoi paistaa, tuli päällemme pieni sadekuuro, mikä tuntui ihan hullulta kun edessämme oli aivan pilvetön taivas. ”Aurinko paistaa ja vettä sataa, taitaa olla Kesäpäivä..” Sadekuuro loppui kuitenkin pian ja siitä eteenpäin sää oli koko loppupäivän aurinkoisen helteinen, vaikka aivan rannassa merituuli pitikin huolen siitä, ettei kuumuutta huomannut samalla tavalla kuin sisämaassa. Sää olikin lopulta mitä mainioin. Kesäisen aurinkoinen, muttei kuitenkaan liian kuuma.


Horisontti on vähän vinossa, mutta muuten ihan hyvä kuva lähes sokkona otetuksi.

Heti kun sadekuuro poistui päältämme kaivoimme eväät esiin ja aloitimme piknikin. Tarjolla oli erilaisia makkaroita, juustoisia suupaloja sekä Heikin omatekemää saaristolaisleipää, jonka päälle levitimme voita ja nakkasimme siivun graavilohta. Yhdistelmä oli taivaallinen ja sopi täydellisesti piknik-paikkamme merelliseen tunnelmaan.


Tosi makeita suklaaherkkuja


Domino-muffinsseissa maistui mansikka ja vadelma


Sitrustartaletteja överikoristeluilla

Makealla puolella meillä oli tänä vuonna mansikan ja vadelman makuisia Domino-muffinsseja, sitrustartaletteja sekä suklaisia herkkupaloja. Domino-muffinssien ohje löytyy täältä ja tällä kertaa tein muffinssit tosiaan mansikan ja vadelman makuisista Domino-kekseistä. Ohjeessa olevaa paistoaikaa kannattaa muuten noudattaa, sillä minun muffinssini olivat tällä kertaa hieman liian pitkään uunissa, ja niistä tuli hieman kuivia. Sitrustartaletit ja suklaapalat olivat oikein meheviä ja niiden ohjeet julkaisen täällä myöhemmin.

Ruokajuomana oli tietenkin kuohuviiniä sekä vettä ja kylmälaukun pohjalla kylmäkallen virkaa toimitti pakastimessa jäädytetty omenamehutölkki, jonka sisällön olisi myös voinut juoda sitten kun se oli sulanut. Meille maistui kuitenkin paremmin kylmä olut, lonkero ja siideri, joita nautimme yhdet tölkilliset saarireissun aikana. Siirryimme jossain vaiheessa kallioilta hiekkarannalle kierrettyämme ensin saaren ympäri. Kirjoitan Pihlajasaarestakin myöhemmin ihan oman juttunsa, mutta vinkkaan jo nyt, että saari on todellakin käymisen arvoinen paikka.

Kun iho alkoi iltapäivällä punottaa ja varjot muuttuivat pidemmiksi, pomppasimme yhteysalukseen joka vei meidät Merisatamaan. Istahdimme hetkeksi Caruselin terassille ja kävelimme sitten Heikin ja hänen kämppistensä kotiin Kamppiin, jossa rasvasin kärähtäneen ihoni, laitoin merituulessa takkuuntuneet hiukset kiinni ja nautin lasillisen kylmää valkkaria samalla kun Heikki otti pienet päivätorkut. Kuvasin myös upean vanhan asunnon yksityiskohtia ja ihailin koko seinän kokoista kirjahyllyä, jollaisesta olen aina haaveillut.

Seuraavaksi teimme pikavisiitin Kallio Block Partyihin, jossa moikkasimme Heikin kämppiksiä, höpöttelimme heidän kanssaan hetken ja siirryimme sitten Kalevankadulle nauttimaan kolmen ruokalajin illallisen Flada13 -nimiseen ravintolaan, jossa olen käynyt kerran aiemminkin. Ravintola ei pettänyt tälläkään kertaa vaan sen ruoat olivat herkullisia, palvelu mitä mainiointa ja lattia edelleen todella viehättävä. Haluaisin yhä varastaa sen meille kotiin..


Kallio Block Party

Illallisen jälkeen alkoi väsy painaa ja yömyssyn jälkeen olikin aika suunnata kotiin nukkumaan. Koko päivän ulkona meri-ilmassa hengailu ja täysi vatsa tekivät tehtävänsä ja uni maistui niin makealta ettei tosikaan. Ensi vuoden Kesäpäivää odotellessa, mitähän sitä silloin keksisi..?

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply tatjaana sunnuntai, 12 elokuun, 2012 at 19:50

  Terve, Martina.
  Kauniita kuvia.
  Olen yrittänyt kaksi tuntia siirtää koneeltani kuvia uuteen blogiini, jonka tein kaksi tuntia sitten, mutta en näköjään osaa. Päätä alkaa särkeä. Mieleeni tuli kysymys Sulle: Oletko toimittaja? Siis teetkö näitä sivuja työksesi? Mitä teet työksesi? Oli viisasta, että aloin yrittää tehdä blogia hyvissä ajoin, ehkä opin kuvien siirron ennenkuin matkani alkaa. Vävy on tulossa kahden viikon päästä, täytyy kysyä häneltä neuvoja.
  Tatjaana

  • Reply tatjaana sunnuntai, 12 elokuun, 2012 at 20:20

   Liian hätäisesti äsken kirjoitin.
   Onnistuin siirtämään pari kuvaa Kuubasta koneeltani blogiini.
   Kiinnostava kysymys jää vaille vastausta: oletko toimittaja?
   Tatjaana

   • Reply Martina maanantai, 13 elokuun, 2012 at 14:29

    Heippa Tatjaana! Tsemppiä blogin perustamisen kanssa, alkuhankaluuksien jälkeen sellaisen pitäminen on helppoa ja kuvienkin lisääminen käy lopulta kuin vettä vaan.

    En ole toimittaja enkä tee tätä blogia työkseni, vaan ihan vain harrastuksesta on kyse. Voi kun tämä olisikin palkkatyötä, se olisi aika ihanaa. 🙂 Olen päättänyt etten kirjoita työasioista blogiini, joten en voi valitettavasti kertoa mitä teen työkseni. En mitään kovin ihmeellistä kuitenkaan. 🙂

    • Reply tatjaana maanantai, 13 elokuun, 2012 at 21:09

     Iltaa
     Olen väsännyt omaa blogiani taas tänään monta tuntia. En onnistu muuttamaan taustan väriä, se on ja pysyy valkoisena. Sinä olet onnistunut muuttamaan värin keltaiseksi. Muutamia kuvia olen siirtänyt sivulleni. Melkein aina kone kuitenkin sanoo, että liian suuri kuva. Yritän saada rutiinia tähän hommaan, että sitten reissussa kaikki sujuisi.
     Tatjaana

     • Martina tiistai, 14 elokuun, 2012 at 14:02

      Aluksi blogin pitäminen saattaa tuntua hankalalta, kun kaikki asiat on uusia, eikä niihin ole tullut vielä rutiinia. Kyllä se siitä pikkuhiljaa muuttuu helpommaksi. 🙂 On hyvä että harjoittelet kotona, niin reissussa homma toimii sitten nopeammin.

  Leave a Reply