Suomen suurin matkablogiyhteisö

Grillit kuumaksi!

Osa varmaan muistaakin, että sain alkukesästä Santa Marialta ison kasan grillituotteita testattavaksi. Ryntäsimme heti ensimmäisen vapaan illan tullen Henkan vanhempien luokse testaamaan osaa tuotteista ja sen jälkeenkin olemme tunkeneet itsemme grillin omistavien kavereiden luokse kylään. Osaa tuotteista olen testannut kotona ilman grilliä ja saanut aikaiseksi muun muassa maailman makeimpia ribsejä ja niin maukasta maustevoita, että meidän piti paistaa syömisen jälkeen vielä lisää lehtipihvejä, sillä vaikka maha tuli täyteen, jäi maustevoihin niin iso himo, että lisää oli saatava. Ja sitten olikin ähky, mutta kerrankos sitä överiherkuttelee..

Heinäkuun lomaviikolla testasimme viimeisetkin grillimausteet (paitsi bearnaisen makuisen mausteseoksen olen säästänyt ja testailen sitä myöhemmin ihan erikseen) joita raahasimme ensin Vaaralaan tuttavapariskunnan luokse ja sitten vielä Keravalle, jossa herkuttelimme Henkan perheen kanssa. Erilaiset grilliöljyt, kastikkeet, marinadit ja mausteseokset ovat osoittautuneet testailujemme perusteella mainioiksi piristyksiksi grilliruokiin, ja niillä saa luotua paljon vaihtelua muuten niin helposti kesän edetessä yksitoikkoiseksi käyviin grillattaviin. Vinkkendaali: Grillijuttuja löytyy lisää sivupalkista löytyvän tunnisteen ”Grilliruoat” alta! Sieltä vaan ideoita poimimaan loppukesän grillailuihin, mikäli pää lyö tyhjää.

Esittelin tuotteet tarkemmin täällä, ja nyt listaan muutaman lemppariyhdistelmäni. Yritin karsia listaa pienemmäksi, mutta onnistuin huonosti, sillä herkullisia grilliruokia oli vaan niin paljon. Tässä kuitenkin ne kaikista parhaat yhdistelmät sekä iso läjä grillauskuvia ainakin kahdelta eri grilli-illalta. Grillataan vielä kun voidaan! Syksy tulee nopeammin kuin arvaammekaan..

– Katkaravut ja Ginger-marinadi

– Ribsit ja Kentucky whiskey -kastike

– Lehtipihvi ja Allround rub -maustevoi

– Kasvisvartaat ja niihin hierottu Chili rub

– Kana ja kanamarinadipussi

– Possu ja chipotle-marinadipussi

– Kermaviilidippi Chili & mango sauce mixistä

– Jogurttidippi Tzatziki sauce mixistä

Noista grillatuista valkosipuleista mun pitää muistaa kertoa teille myöhemmin..

Lihaa!!


Halloumia ja ananasta.

Joko saa aloittaa?

Behind the scenes.

Välillä voi napostella namuja. Suosittelen noita vadelmaisia..

Nämä lähtivät mukaan yhdelle kesän grillauskerroista.


Iso möhkäle!

Bloggaaja työssään.

Pöytä on katettu.


Syömään!


Sillä aikaa kun muut grillaavat, saavat pienimmät lapset leikkiä..

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Manteli perjantai, 10 elokuun, 2012 at 13:36

  Heips!

  Eksyin lukemaan blogiasi tylsän työpäivän aikana ja se pelasti päiväni! 😀 Sen verran koukutuin, että piti selailla kaikki postauksesi (en ihan kaikkia), yhdeltä istumalta. Kirjoitat kivasti ja sulla on paljon mielenkiintoisia kokkailuja tms.

  Oikein ihanan aurinkoista ja värikästä syksyn odottelua!

  t. tuleva blogosi vakkari lukija 😉

  • Reply Martina perjantai, 10 elokuun, 2012 at 14:06

   Voi kiitos, tästä kommentista minulle tuli erityisen hyvä ja iloinen mieli. Kiitos siis paljon, tästä on hyvä lähteä hyvillä mielin viikonlopun viettoon. 🙂 Tervetuloa tänne uudestaankin ja ihanaa loppukesää sinnekin!

  Leave a Reply