Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ketoosikokeilu, päivä 5

Heräsin aamulla innoissani kahdestakin eri syystä. Ensinnäkin, dieetti vetelee viimeisiään tämän ollessa sen toiseksi viimeinen päivä. Toiseksi, sain vihdoin sen koko kesän ajan odottamani ukkosen, jota ihastelimme eilen ensin parvekkeella ja jonka rajumpaan versioon heräsimme vielä myöhemmin yöllä.

Punnitsin itseni tuttuun tapaan heti aamulla ja voi hyvänen aika, taas oli pudonnut 0,6 kiloa! Neljässä päivässä on tippunut siis 2,2 kiloa. Se on tosi paljon, toivottavasti kaikki ei ole pelkkää nestettä. Koska oloni oli hyvä, päätin lykätä lounaan tänäänkin mahdollisimman myöhäiseksi, jotta saisin sitten illalla syödä enemmän. Tällainen päivärytmi toimi eilenkin loistavasti ja onnistuin jopa säästämään eiliselle illalle tarkoitetun puolikkaan vanukkaan tälle päivälle. Jee, saisin siis herkutella tänäänkin suklaavanukkaalla!

Suklaahimoinen keksi tänään vanukkaan lisäksi toisenkin helpotuksen oloonsa. Kaivoin nimittäin kaapista kaksi suklaista tuoksukynttilää, jotka sytytin oitis päästäkseni nauttimaan niistä lähtevästä ihanasta tuoksusta. Mmmm, nyt koko kotimme tuoksuu suklaalta.. Tuoksut ovat näytelleet muutenkin isoa roolia dieetin ajan, sillä olen nauttinut kielletyistä ja sallituistakin herkuista niitä tuoksutellen. Olen nuuskutellut muun muassa juustoa, maapähkinävoita, Henkan lime-lonkeroa, kanelia ja muita mausteita, suklaisia tuoksukynttilöitä, suklaavanukasjauhetta ja siitä tehtyä vanukasta, salmiakkikarkkeja jne. jne.

Jaksoin olla syömättä kolmeen asti, mikä oli ehkä sittenkin virhe, sillä hieman myöhemmin minulle tuli melkoisen heikko olo. Päivä on ollut kuuma, sisälämpömittarimme näytti 30 astetta ja minä hölmö olen touhunnut energiapäissäni kodin suursiivousta hiki päässä. Pidin kyllä huolen siitä, että join tarpeeksi, mutta heikko olo tuli silti ja jouduin turvautumaan suolakiteeseen kielen alla. Tällaisella helteellä ei pitäisi muutenkaan ahkeroida liikaa, saati sitten näin pienellä kalorimäärällä. Olinpa tyhmä.

Lounaaksi söin tänään kanakeiton, joka oli yhtä hyvää kuin viimeksikin. Tällä kertaa kärtsäsin kanasuikaleita vielä hieman lisää pannulla, jotta sain niistä mukavan rapeaa purtavaa. Mausteena toimi Chili Explosionin sijaan Chicken & Steak ja hyvältä maistui. Söin heti lounaan perään vielä 40 grammaa suolakurkkuja, jotta saan heikotuksen pois.

Yksi dieetin vaikeimmista hetkistä tuli yllättäen kesken laukunvaihto-operaation. Käytän aina samaa käsilaukkua, mutta koska edellinen alkoi osoittaa hajoamisen merkkejä, päätin vaihtaa sen tänään uuteen. Siirsin tavaroita vanhasta laukusta uuteen ja siinä samalla tuli myös siivottua laukun sisältö. Ja mitä sieltä löytyikään! Kolme salmiakkikarkkia aivan syömiskunnossa siististi karkkipussin sisällä. Nuo namut olivat houkuttelevampia kuin mikään muu pitkään aikaan ja meinasinkin työntää ne saman tien suuhuni. Käteni pysähtyi kuitenkin puoleen väliin matkaa kun muistin, että hitto, mähän olen dieetillä. En mä saa syödä salmiakkia. Voi nyyh.. Jemmasin karkit takaisin laukkuun ja päätin syödä ne heti tiistaiaamuna. Siihen ei ole enää kuin vajaat kaksi vuorokautta.

Iltapäivän kuumuudessa ihanan raikastavan kylmän suihkun jälkeen pidin herkutteluhetken ja kaivoin eiliseltä säästyneen puolikkaan suklaavanukkaan esiin ja istahdin sohvalle lusikoimaan sitä kaikessa rauhassa suuhuni. Jos mahdollista vanukas maistui vielä paremmalta tänään kuin eilen ja se katosikin hetkessä mahaani, vaikka yritinkin nautiskella siitä mahdollisimman hitaasti.

Illalla oli paljon odottamani keiton vuoro. Tämä minua kiinnosti ehkä kaikista eniten koko dieettipaketin sisällöstä: Tex mex -keitto. Lisäsin keittoon jauhelihaa sekä Chili Explosionia ja nam, hyväähän se oli. Tähän mennessä kaikki keitot ovat maistuneet ihmeellisen hyvälle. Todellisia dieetin yllättäjiä ovat he.. Huomenna on vuorossa vielä yksi uusi keitto ja uskon senkin olevan maukas. Tex mex -keiton lisäksi tein itselleni pienen salaatin jääsalaatista, kurkusta sekä suolakurkusta, sillä halusin jotain tuoretta ja suolakurkun avulla pyrin saamaan kuumassa hikoilemiani suoloja takaisin.

Koska söin päivällä niin vähän, ja koska olotilani oli päivällä heikko, en halunnut jättää päivän kalorimäärää liian pieneksi, vaikka olisinkin pystynyt siihen. Päätinkin pitää oikein kunnon herkutteluhetken tajutessani, ettei maapähkinävoissa ole juuri ollenkaan hiilareita. Mikäli kalorit vain riittävät, on se täysin sallittu herkku. Oujee! Laskinkin innoissani, että saan syödä maapähkinävoita 20 grammaa ja silti niin kalorit kuin hiilaritkin pysyvät sallitun alapuolella. Namiiii, tämä on ehdottomasti paras hetki koko dieetin aikana!

Aamiainen:
– Ei mitään

Lounas:
– Kanakeitto, 50 g kanasuikaleita ja 40 g suolakurkkua

Välipala:
– Puolikas suklaavanukas

Illallinen:
– Tex mex -keitto, 50 g jauhelihaa, 50 g vihersalaattia ja 50 g suolakurkkua

Myöhemmin illalla:
– 20 g maapähkinävoita = Paras hetki koko dieetissä! Nam.

Lisäksi:
– Teetä, kahvia, kivennäisvettä ja 100 g mehukeittoa.

Yhteensä 742 kaloria, 82 g proteiinia, 34 g hiilareita, 31 g rasvaa ja 15 g kuitua. Nälkä ei vaivannut tänäänkään, mutta päivällä oli jonkun aikaa heikoin olo koko dieetin aikana. Hellepäivä, dieetti ja rehkiminen kodin siivouksen parissa eivät selvästikään ole hyvä yhdistelmä, eikä varsinkaan silloin, jos tyhmä dieettiläinen sinnittelee kolmeen asti ennen kuin syö mitään. Älkää siis kokeilko samaa kotona, se ei ollut järkevää.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Tatjaana sunnuntai, 29 heinäkuun, 2012 at 22:58

  Jaha, semmoinen päivä Sinulla. Kirjaan tähän omat syömiseni:
  aamulla puuro 111 kcal, 20 prot. 15 hh. ja 4 rasvaa
  12.00 tomkeitt 172 kcal, 26 prot. 8 hh. ja 4 rasvaa
  raejuusto 160 kcal, 26 prot. 4 hh. ja 4 rasvaa + salaattia
  15.00 kiisseli 35 kcal
  rahkaa 165 kcal, 30 prot. 10 hh. ja 1 rasvaa
  18.30 pitza 202 kcal, 31 prot. 8 hh. ja 6 rasvaa + salaattia
  20.00 smooth 166 kcal, 23 prot. 5 hh. ja 6 rasvaa
  22.0 raejuusto 160 kcal, 26 prot. 4 hh. ja 4 rasvaa
  yhteensä 1171 kcal, 182 prot. 54 hh. ja 29 rasvaa
  Rahka ja toinen raejuusto pitää jättää pois, että saa kalorit ja varsinkin hiilarit aisoihin. Kyllähän tuossa puurossa on hiilareita melkoisesti. Pitää miettiä sille vaihtoehtoja. Ketoosiin pääsemisen edellytys on pieni hiilarimäärä, en ole varma, mutta alle 50. Jatkuu huomenna..
  Tatjaana

 • Reply Martina maanantai, 30 heinäkuun, 2012 at 19:09

  Hyvä Tatjaana, dieettisi näyttää sujuvan edelleen todella hyvin. Voisiko aamupuuron korvata vaikkapa munakkaalla? Siinä olisi vähemmän hiilareita.

  Minulla on ollut tänään viimeinen dieettipäivä tällä erää. Kirjoitan siitä juuri juttua, jonka julkaisen heti kun saan sen valmiiksi. 🙂

 • Leave a Reply