Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viskiglaseeratut ribsit

Kun nostin Santa Marian lähettämästä pahvilaatikosta ylös pullollisen Kentucky Whiskey BBQ-kastiketta, tiesin heti, että tämän yhdistäisin aivan varmasti ribseihin. Ja kas, samaisessa paketissa olleiden info- ja reseptivihkosten seasta löytyikin viskiglaseerattujen ribsien ohje. Kuin tilauksesta juhannukselle suunnittelemassani eri ruokakulttuurien klassikoita sisältävässä illallisessa oli vielä pääruoan paikka auki, joten jenkkityyliset ribsit pääsivät viettämään pääosaa yöttömän yön juhlaan. Joidenkin lähteiden mukaan ribsien alkuperä on ainakin Meksikossa tai jopa Karibialla asti, mutta koska minä miellän ne perijenkkiläiseksi grilliruoaksi, lisään tämän postauksen tunnisteen ”Yhdysvallat” alle. Sanokaa te mitä sanotte.

Jos joku ei tosiaan ole vielä huomannut, niin blogin oikealla puolella olevasta sivupalkista löytyy lista avainsanoista/tunnisteista, joiden alta löytyy kaikki kyseiseen aiheeseen liittyvät postaukset. Tällä hetkellä tunnisteiden avulla voi hakea postauksia esimerkiksi eri maiden mukaan (Italiaa taitaa löytyä yllättäen kaikista eniten), suomalaisten kaupunkien mukaan (näissä taasen Helsinki johtaa ylivoimaisesti), ruokalajin mukaan (lisukkeet, naposteltavat, keitot, liharuoat jne..) tai saatpa ruudullesi myös vaikkapa kaikkien muffinssien reseptit yhdessä pötkössä. Paina siis haluamaasi tunnistetta, niin saat listan aiheeseen liittyvistä postauksista. Uusimmat tunnisteet taitavat olla Hevostelua, Koti ja Hyvinvointi.

Ennen kuin mennään siihen kylkirivien reseptiin, kerron vielä toisesta näppärästä työkalusta. Samaisesta sivupalkista tunnisteiden kanssa löytyvä ”Hae tästä blogista” -painike on nimittäin myös hyvin kätevä. Siihen voit syöttää ihan minkä tahansa hakusanan (ravintolan nimen, raaka-aineen tms.) ja kas, kaikki postaukset joissa on kyseinen sana pompsahtavat ruudullesi! Tässäkin blogissa alkaa olla jo niin paljon tavaraa, että erilaiset hakua helpottavat kaverit ovat tarpeellisia. Mutta nyt tehdään vihdoin niitä ribsejä:

– porsaan kylkipaloja pellillinen
– Santa Maria American BBQ Sauce Kentucky Whiskey

Lämmitä uuni 100-asteeseen ja asettele odotellessasi ribsit pellille. Kun uuni on lämmin tyrkkää ribsit sinne pariksi tunniksi ja käännä kylkirivit noin puolessa välissä. Valele kastiketta ribsien päälle vaikkapa siinä kääntämisen yhteydessä ja lisäile sitä aina silloin tällöin. Kun ribsit ovat hengailleet miedossa lämmössä parisen tuntia, ruskista ne molemmin puolin joko grillissä tai kuumassa uunissa grillivastusten alla. Me käytimme uunia ja oikein hyvää tuli, vaikka taisinkin unohtaa laittaa ne grillivastukset päälle. Viskin makuinen kastike teki ribseihin ihanan tahmean pinnan ja antoi kylkiriville makoisan maun. Näitä täytyy tehdä useamminkin!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply