Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jälkiruokaa grillistä

Kun olimme ostamassa grillattavia viime lauantaina Käpylän Mustapekassa, välähti päähämme, että pitäähän meillä olla myös jälkiruokaa. Ihme kyllä supersuunnittelija-Martina ei ollut ottanut jälkkäriä ollenkaan huomioon illan menua suunnitellessaan, joten jälkiruoka sävellettiin pikaisesti kaupan hyllyjen välissä. Nopeasti keksitty jälkkäri ei ollut mitenkään kovin monimutkainen tai vaikea tehdä, mutta sitäkin herkullisempi. Kas näin se syntyi:

– purkillinen persikan puolikkaita
– purkillinen ananasrenkaita
– vanilja-valkosuklaajäätelöä (Aino)
– valkosuklaalevy

Homma toimi niinkin yksinkertaisesti, että persikat ja ananakset grillattiin samalla kun jäätelö oli hieman pehmenemässä huoneenlämmössä. Paketista saa helpommin kaivettua jäätelökasoja lautasille, kun jäde ei ole aivan jääkylmää. Kuumien persikoiden kolosiin laitettiin sulamaan pala valkosuklaata ja heitinpä minä myös ananaksen päälle valkosuklaapalan, vaikka se Henkan mielestä pilasikin ananaksen rinkulamaisen ulkonäön. Ihan sama, maku on tärkeämpi, ja mitä enemmän valkosuklaata, sitä parempi maku.

Taisin tyrkätä lopulta enemmänkin valkosuklaapaloja annoksiin, vaikka kuvassa niitä onkin vain kaksi kappaletta. Osa valkosuklaasta myös katosi grillausvaiheessa Martinan suuhun, mutta ei kerrota sitä kenellekään.

Vaikka hedelmäinen grillijälkkäri on äärimmäisen yksinkertainen, halusin jakaa sen myös teille, sillä itse en ainakaan ole ennen tullut ajatelleeksi, että grillissä voi valmistaa myös jälkiruokaa. Muidenkin hyvien grillijälkkäreiden ohjeita otetaan vastaan kiitos! Olen nimittäin jo ehtinyt ristiä tämän kesän grillikesäksi, vaikkei meillä olekaan aikaa ja mahdollisuutta grillata niin usein kuin haluaisimme. Oikeasti varsinainen grillikesä koittaa vasta sitten, kun saamme talon valmiiksi ja sen pihalle oman grillikatoksen. Pidetään tätä kesää nyt kuitenkin vaikkapa sitten harjoittelukesänä sitä todellista grillikesien kuningasta odotellessa.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Huli tiistai, 19 kesäkuun, 2012 at 09:49

  Chilibanskut!

  Olin varma, että mulla on niiden resepti blogissa, mutta eipäs ollutkaan.. Mutta hommahan on helppoa kuin mikä. Banskut puoliksi (silleen pituussuunnassa) ja sitten vain grilliin. Vähän ruskettuneet banskut nostetaan lautasella ja päälle ripotellaan sitä ihanaa Chili Explosion -maustetta. Kaveriksi tarvitaan tietenkin kasa vaniljajätskiä. Täydellistä – sanoo yksi banskufani. 😛

  Mun on pakko tehdä tästä postaus. Täytyy myös tarkistaa, että se ohje varmasti meni noin (eli ei kannata ihan vielä alkaa kuumentaa grilliä). 😉

 • Reply Martina tiistai, 19 kesäkuun, 2012 at 10:00

  Nammmm!! Toinen banskufani innostui ja jää odottamaan postausta. Chilibanskuja on ihan pakko kokeilla seuraavalla grillauskerralla. Uskon että Henkkakin innostuu viimeistään siinä vaiheessa kun kerron, että niiden päälle ripotellaan Chili Explosionia. 🙂

 • Reply Taru tiistai, 19 kesäkuun, 2012 at 13:03

  Tässä muutama resepti, joita en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta joita etsin viime vuoden juhannusta silmällä pitäen. Nämä siis perus-grillibanskujen lisäksi (kuorta kannattaa vähän veitsellä avata ja pujottaa väliin suklaapaloja!)

  http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/kesakuu_2011/fi_FI/valkosuklaa-hedelmavartaat/

  http://www.ruokala.net/resepti/limella-maustetut-hedelmavartaat-ja-grillattua-ananasta-seka-omenaa-1

  http://www.ruokala.net/resepti/jalkiruokavartaat

  http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/kesakuu_2011/fi_FI/mansikka-vohvelisandwichit/

  • Reply Martina tiistai, 19 kesäkuun, 2012 at 14:46

   Voi kiitos Taru näistä vinkeistä! Tuli tosi hyvä mieli kun jaksoit linkittää kaikki nämä herkut tänne minun ja muiden iloksi. Ihan mielettömän herkullisen kuuloisia, tekisi mieli kokeilla heti kaikkia. Tässähän tulee ihan valinnan vaikeus.. Suklaapaloilla täytettyjä banaaneja olenkin ehtinyt testata jo uunissa tehtynä, ja ne olivat kyllä todellista herkkua tällaiselle banaanifanille kuin minä.

  Leave a Reply