Suomen suurin matkablogiyhteisö

Grillataan!

Jee, me päästiin vihdoin grillin ääreen testaamaan Santa Marialta saamiani grillituotteita. Valtasimme eilen illalla Henkan vanhempien keittiön sekä grillinurkkauksen ja valmistimme maittavan grilli-illallisen, sekä annoimme samalla talon väelle ansaitun lepotauon ruoanlaitosta passittamalla etenkin Henkan äidin istumaan rauhassa alas kuohuviinilasi kädessä. Menussa oli ainakin broileria, porsasta, nautaa, maissia, kasvisvartaita, katkarapuja, juustoa ja erilaisia kastikkeita lisukkeeksi, eli ihan hitosti kaikkea. Syömässä olivat Henkan ja minun lisäkseni Henkan vanhemmat sekä Henkan veli avovaimoineen.

Tällä kertaa testiin pääsivät marinointipussi kanalle, inkiväärimarinadi, Allround BBQ-kastike, Glaze, Hickory-grilliöljy, valkosipuli-yrttimausteseos, sekä kuivamarinadit eli BBQRubit, joista toinen oli maustettu chilillä ja toinen inkiväärillä sekä limellä. Lihat ja lähes kaikki muutkin grilliherkut ostimme Käpylän Mustapekasta. Aioli ja juusto olivat Henkan äidin tuomisia Espanjasta.

Päästyämme Keravalle hevosvoimia täynnä olleen päivän jälkeen (Henkka oli päivällä jossain autotapahtumassa ja minä ratsastamassa tallin uudella söpöllä ponilla) tyrkkäsimme lihat marinadeihin ja pojat suuntasivat parantelemaan auringossa palaneita ihojaan saunaan. Minä avasin sillä aikaa siiderin ja otin rennosti.


Broiskut marinoitumassa pussissaan.

Broilerin rintafileet tyrkkäsimme valmiiseen marinadipussiin, jossa oli kanalle täydellisesti sopivaa marinadia. Tuoksuttelimme tuotteita kimpassa ja voi että miten hyvä tuoksu niistä lähti. Etenkin tämä kanamarinadi oli aivan taivaallisen hyvän tuoksuista ja Henkan isä innostuikin heti kyselemään mistä näitä pusseja saa. Kaupasta.


Kaikki valmiina grillaamista varten.


Siellä ne paistuu.

Jättikatkaravun pyrstöt marinoitiin inkiväärimarinadissa ja porsaan ulkofilepötkäleen kanssa samaan pussiin pääsi BBQ-kastike (makuna original), jota siveltiin lihan päälle myös grillauksen aikana. Naudanlihalle valitsimme hickory-öljyn, jota siveltiin niin ikään vielä lisää grillissä pötköttelevien lihapalojen päälle ja maissien päälle läträsimme uutta BBQGlaze-kastiketta. Grillimestari-Henkan mukaan glazea olisi pitänyt sivellä maissien päälle vielä enemmän kuin nyt teimme, eli lähes koko ajan, jotta se olisi maistunut enemmän. Kivan kiillon se kuitenkin antoi vain muutamalla sivelykerrallakin. Ensi kerralla laitamme sitä kuitenkin vielä enemmän.

Kasvisvartaisiin pilkoimme paprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja herkkusieniä. Grillasimme osan vartaista ihan sellaisinaan ja loput maustoimme kuivamarinadeista sekä valkosipuli-yrttimausteseoksesta tekemillämme makuöljyillä. Tyrkkäsimme noin puolet maustepussien sisällöistä kulhoon, lorautimme öljyä päälle niin, että saimme aikaiseksi tahmeaa makuöljyä, ja levitimme öljyt sitten pensselillä vartaiden pintaan. Toiset puolikkaat pussien sisällöistä sekoitimme kermaviiliin ja jätimme ne jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun lihat marinoituivat ja grilli kävi kuumana.


Ihanaa grillattua provolonea.


Etualalla oleva ruskea möykky on suurta herkkuani, jota ei oikeasti saisi edes syödä: Palanutta juustoa. Voi nam. Oikeastaan palanut ihan mikä vaan on salainen paheeni ja rapsuttelenkin harva se päivä salaa joko uunipelliltä tai paistinpannusta palaneita asioita suuhuni. Äitini teki kotona ihan samaa, ja muisti aina sanoa, että näin ei saa tehdä. Okei äiti, näin ei saa tehdä, paitsi silloin kun kukaan muu ei huomaa..


Illan yllättäjät: Inkiväärikatkaravut.


Lihat ja maissit.

Eniten kehuja grillituotoksista saivat ehdottomasti inkiväärimarinoidut katkaravut. Niiden kanssa sopi hyvin yhteen inkiväärillä ja kaffir-limetillä maustettu kermaviilidippi. Myös lihat olivat herkullisia ja etenkin hickory-öljyllä sivelty nauta maistui makoisalta. Itse pidin valtavasti myös chilin makuisista kasvisvartaista ja valkosipuli-yrttidipistä. Ja tottakai valkosipulifani rakastui jälleen kerran myös Henkan äidin tuomaan aioliin.

Vaikka yritin ottaa kaikkea vain ihan vähän, oli grillattavia niin paljon, että maha tuli aivan täyteen näistä herkuista, enkä pystynyt mitenkään santsaamaan vaikka olisin halunnut. Grillituotteiden ensimmäinen testierä oli erittäin onnistunut, enkä malta odottaa, että pääsemme testailemaan muita vielä paketissa odottavia tuotteita. Ainakin nämä tällä kertaa testaamamme tuotteet toivat kivaa ekstra-maustetta grillailuun ja ne sopivat hyvin yhteen niiden kaveriksi valittujen raaka-aineiden kanssa. Otapa siis ihmeessä tästä ylös muutama vinkki juhannuksen grillailuja varten.

Mukavan ja täynnä naurua olevan illan päätteeksi teimme grillissä vielä suussa sulavat jälkiruoka-annoksetkin, mutta ne esittelen teille hieman myöhemmin. Myös lisää grillituotetestailuja on luvassa, kunhan pääsemme taas grillin ääreen.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Aili Inkeli maanantai, 18 kesäkuun, 2012 at 21:57

    Ei voi kirjoittaa kommenttia, kun kuola valuu näppikselle 🙂

    • Reply Martina tiistai, 19 kesäkuun, 2012 at 09:26

      Haha, ymmärrän! 😀 Miksei aina vois olla grillauspäivä..

    Leave a Reply