Suomen suurin matkablogiyhteisö

Korealaisittain maustettu naudanliha

Täältä tulee korealaisen perunasalaatin paras kaveri: Korealaisittain maustettu naudanliha. Marinoidut lihasuikaleet olivat melkoinen menestys helatorstain makumatkallamme ja saivat osakseen paljon kehuja, vaikka laiska kokki-Martina ei ollutkaan poistanut lihasta ällöttäviä rasvarämmäleitä. Hyihyi, ensi kerralla lupaan olla tarkempi! Tai siis viitseliäämpi, nyt en edes yrittänyt poistaa siinä lihan pinnalla ihan helposti näkyvää ja poistettavissa olevaa rasvakerrosta. Olkaa te kuitenkin fiksumpia ja putsatkaa lihanne ennen marinointia! Niin minäkin teen sitten ensi kerralla.

2-3 annosta:

– 250-300 g naudan ulkofilettä
– 2 rkl soijakastiketta
– 2 rkl kuivaa valkoviiniä (ja loput pullosta sitten ruokajuomaksi sekä lasillinen tietysti kokille ruoanlaittojuomaksi)
– 1 rkl seesamiöljyä
– pari kevätsipulia
– valkosipulin kynsi (tai yksikyntinen valkosipuli jos pidät valkosipulista yhtä paljon kuin minä)
– 1 tl sokeria
– inkivääriä (hippunen kuivattua tai pieni keko tuoretta raastettua)
– cayannepippuria

Pilko liha ohuiksi suikaleiksi. Pakasteessa jähmettynyttä lihaa on helpompi leikata, ihan vinkkivinkki vaan.. Sekoita kaikki loput ainekset marinadiksi (sipuleita voit vähän pilkkoakin) ja kippaa liha sekä marinadi kannelliseen astiaan tai pakastepussiin, ja jätä marinoitumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Minä laitoin lihat marinoitumaan aamupäivällä ja iltasella ne oli valmiit paistettaviksi.

Paista marinoituneet lihasuikaleet öljytilkassa pannulla molemmin puolin kunnolla ruskeaksi. On namia! Ehdottoman hyvää korealaisen perunasalaatin kanssa, kuten taisin jo mainitakin ehkä noin satamiljoona kertaa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Heidi torstai, 31 toukokuun, 2012 at 13:50

  Oi namnam, tätä pitää testata joskus 🙂

 • Reply Martina torstai, 31 toukokuun, 2012 at 14:16

  Suosittelen! Marinadi antoi lihalle ihanan aromikkaan maun. 🙂

 • Reply Huli torstai, 31 toukokuun, 2012 at 21:42

  Tunnustus: Mä en ole koskaan marinoinut lihaa (kerran kyllä lohta).
  Aika noloa. 🙂

  • Reply Martina perjantai, 1 kesäkuun, 2012 at 07:59

   Eikä oo noloa, en mäkään oo kovin usein jaksanut vaivautua, sillä siihen menee kuitenkin aina se oma aikansa. Pitäis kyllä harrastaa marinointia vähän enemmän, sillä siitä tulee oikeesti aika kiva maku lihaan. Ja erilaisilla marinadeilla saa kivasti vaihtelua jos tavallinen marinoimaton liha alkaa kyllästyttää.

 • Reply Tellu perjantai, 17 marraskuun, 2017 at 19:59

  Todella hyvä ohje. Käytin kevätsipulin sijaan porkkanaa, purjoa ja parsakaalia, jolloin mitään lisäkettä ei tarvinnut tehdä :). Valkkaria kun ei ollut, niin korvasin sen valkoviinietikalla. Hyvän lisän antoi vielä kalakastike ja tuore chili.

  Kiitti Martina ohjeesta <3.

  • Reply Martina lauantai, 18 marraskuun, 2017 at 13:41

   Ole hyvä, kiva jos tykkäsit! Nuo sinun muokkauksesi kuulostavat erittäin hyvältä. 🙂

  Leave a Reply