Juomat,  Yleinen

Hedelmälassi

Noniin, tässäpä olisi ensimmäinen resepti helatorstain makumatkaltamme. Korealaisten ruokien ohjetta toivottiin, mutta koska olen siirtänyt blogiin vasta tämän hedelmäisen lassin, saatte te nyt nauttia hetken ihanan pehmeästä jogurttijuomasta, ennen korealaisia, afganistanilaisia ja irakilaisia reseptejä. Hedelmälassi on kiva välipala tai jälkiruoka ihan sellaisenaankin, mutta myös omiaan katkaisemaan terävimmän kärjen tulisilta ja mausteisilta ruoilta. Keltaisen keittiön lassiin katsottiin mallia Maailman parhaat kasvisruoat -kirjasta, mutta sovelsin sieltä löytyvää reseptiä hieman oman maun mukaan.

4-6 annosta

– 500 g maustamatonta jogurttia
– mangoa, banaania tai molempia. Yhteensä 3-4 hedelmää.
– 3 dl kylmää vettä
– 3 dl kylmää maitoa
– ripaus kardemummaa
– muutama jääpala
– 1 rkl ruusuvettä, mangolikööriä, molempia tai ei kumpaakaan

Kuori hedelmät ja pilko ne pienemmiksi. Sörssää hedelmät, jogurtti, maito, vesi ja kardemumma sauvasekoittimella sileäksi juomaksi. Lisää halutessasi ruusuvesi tai mangolikööri sekä pari jääpalaa per juoma. Alkuperäisessä ohjeessa kehotettiin koristelemaan juoma vielä mantelilastuilla, mutta me jätimme sen väliin.

Kommentit pois päältä artikkelissa Hedelmälassi