Suomen suurin matkablogiyhteisö

Martina ja jäätelötehdas

Valittelin taannoisessa jäätelöpostauksessa kun en ole tehnyt aiemmin itse jäätelöä. Ajattelin aina, että siihen tarvitaan joko jäätelökone tai sitten ihan hirveästi aikaa, vaivaa ja taitoja, mutta eihän se niin mene. Kuten jätskipostauksessa totesinkin, on jäätelön teko itse aivan sairaan helppoa hommaa. Todettuani ensimmäisen omatekoisen jäätelöni herkulliseksi, oli minun aivan pakko tehtailla heti seuraavana päivänä toinenkin jäätelö, johon sain tungettua jääkaapissa jo hetken majailleet sitruunat. Minun lisäkseni tiedän sitruunaisen jäätelön hurmanneen myös muita jätskistä nautiskelijoita ja luulenkin että sitruunajäätelö tulee olemaan yksi ikilemppareistani. Sitä täytyy ehdottomasti tehdä vielä uudestaankin.

Sitruunajäätelö:

– 2 kananmunaa
– 1,5 dl tomusokeria
– 2 dl vispikermaa
– 1 sitruuna (mehu ja kuori, tai pelkkä mehu)

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Lisää keltuaisten kulhoon tomusokeri ja vatkaa ne vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset ja vispikerma vaahdoksi, molemmat omissa kulhoissaan.

Raasta sitruunasta sen keltaista kuoriosaa ja purista mehua noin kolme ruokalusikallista. Sekoita mehu keltuaissokerivaahtoon ja lisää kermavaahto sekä valkuaisvaahto jäätelömassaan. Lisää halutessasi mukaan myös sitruunan kuorta.

Laita jäätelömassa kannelliseen muovikulhoon ja tyrkkää se pakastimeen. Sekoita massaa ensimmäisen kerran 30-60 minuutin kuluttua ja sen jälkeen tunnin välein silloin kun muistat. Ei ole vakavaa jos et meinaa muistaa, sillä yksi sekoituskerta ensimmäisen jälkeen riittää varsin hyvin. Jäätelö on valmista seuraavana päivänä. Silloin jätskikulholle kannattaa hyökätä ensimmäisenä, sillä ihanan sitruunaisen jäätelön lusikoimista ei vaan voi lopettaa ennen kuin viimeinenkin pisara on nuoltu astian pohjalta.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Nipsu torstai, 6 kesäkuun, 2013 at 19:06

  Mites paljon tästä tulee, siis riittääkö kahdelle ahmatille…? Oletko kokeillut kuohukermalla, onko eroa vispikermaan? Ajattelin tätä kokeilla ja lorauttaa mukaan lakritsikastiketta 🙂 Kiitos reseptistä!

  • Reply Martina perjantai, 7 kesäkuun, 2013 at 08:12

   Riittää ihan hyvin kahdelle ahmatille. 🙂 En nyt osaa ihan tarkkaa jätskimäärää sanoa, mutta viimeksi taisin syödä tästä neljä kertaa ja annokset olivat sellaisia keskikokoisia/pienehköjä. Kuohukermaa en ole kokeillut, mutta uskoisin senkin sopivan tähän yhtä hyvin. Ja tuo lakritsikastike! Miksen ole keksinyt sitä itse! Taisi mennä viikonloppu taas jäätelötehtailuksi.

   • Reply Nipsu perjantai, 7 kesäkuun, 2013 at 20:07

    Hyvin onnistui, varsinkin kun sattui olemaan sellaista jähmettyvää lakritsikastiketta! Tämä kastike ei siis sekoittunut kokonaan jäätelön joukkoon vaan jäi sattumiksi 🙂 Mulla oli kuohukermaa 3,3dl purkki, tein satsin siihen suhteutettuna, ja se mahtui juuri ja juuri Aino-rasiaan.

    • Reply Martina lauantai, 8 kesäkuun, 2013 at 11:59

     Oi nam, kuulostaa ihanalta tuon lakritsikastikkeen kanssa.. Mulla on pakastimessa parhaillaan tekeytymässä sitruuna-passionhedelmäjätski. Sen aion syödä ilman lakritsia, mutta pelkkää sitruunaa pitää vielä kokeilla lakukastikkeen kanssa. Mmm, jätski on hyvää. 🙂

  Leave a Reply