Suomen suurin matkablogiyhteisö

Karibian risteily, osa 5

Aikaisemmat osat löytyvät näiden linkkien takaa:
osa 1
osa 2
osa 3
osa 4

Vietettyämme risteilyn alussa kaksi kokonaista meripäivää ja vierailtuamme sen jälkeen St.Martinilla sekä St.Thomasilla, oli vuorossa vielä kaksi kokonaista risteilypäivää sekä saapuminen takaisin USA:han ja sitä kautta pikkuhiljaa kotiin Suomeen jetlagista kärsimään. Ensimmäinen jäljellä olevista päivistä veisi meidät vielä yhdelle paratiisisaarelle ja toinen olisi meripäivä.

Aamulla telkkari näytti sijainniksemme seuraavaa:Ja ikkunasta avautui tällainen näkymä:

Tervetuloa Grand Turkiin, joka on nimensä vastaisesti ihan pikkuruinen saari. Siinä missä St.Martinilla oli lentokoneita ja villejä ranta-aaltoja, St.Thomasilla oli koruja, merirosvoja ja rommia, muistetaan Grand Turk turkoosista vedestä, palmuista ja vaaleasta hienosta hiekasta. Täydellinen paikka auringonottoon siis, joten bikinit päälle ja laituria pitkin suoraan rantatuoliin makoilemaan. Jos joku niin tämä on aurinkomatkailijan paratiisi.Me vietimme tovin jos toisenkin leppoisasti auringossa kylpien, välillä lämpöisessä merivedessä pulahtaen ja löysimmepä täältä myös kiven iskälle tuliaiseksi. Iskä haluaa, että tuomme hänelle aina kiven muistoksi matkoiltamme, ja hänen takanreunustallaan onkin jo vaikuttava kivikokoelma. Niitä on aina mukava tutkailla, muistella omia matkoja ja tutkia kiviin raapustetuista vuosiluvuista ja paikannimistä, mistä minkäkin näköinen kivi on peräisin.


Todella kiva idea kivien keräämisen lisäksi on muuten se, että tuo joka matkakohteesta aina pikkupullollisen hiekkaa ja kerää ympäri maailmaa hankitun hiekkakokoelman kauniisiin lasipurkkeihin. Päälle vielä kauniit etiketit, joissa lukee mistä mikäkin hiekka on kotoisin, ja kokoelma hyllyyn esille. Maailmalta tuotuja erisävyisiä ja erikoostumuksisia hiekkanäytteitä on varmasti mukava tutkia ja itse sijoittaisin kokoelman varmaan kylppäriin. Niin, jos minulla siis olisi hiekkakokoelma. Hieman harmittaa etten keksinyt aikoinaan ensimmäisiä matkoja tehdessäni tätä hiekkaideaa, vaikka voisihan sen aloittaa vasta seuraavallakin reissulla. Onhan tässä vielä elämää edessä ja lukuisia matkoja tekemättä.


Olemme keränneet Henkan kanssa kaikilta yhteisiltä matkoiltamme jääkaappimagneetteja. Niitä on kiva katsella arjen keskellä, ja usein huomaankin uppoutuvani matkamuistelmien syövereihin kesken ruoanlaiton. Karibialta kotiutimme useita magneetteja, jokaiselta saarelta omansa sekä laivalta vielä yhden. Samalla lomamatkalla käydyistä New Yorkista, Miamista ja Fort Lauderdalestakin ostimme omat magneetit, kuten myös Bubba Gump Shrimpistä. Paljon magneetteja siis, kohta pitää varmaan ostaa uusi jääkaappi.


Mutta jospa nyt palattaisiin taas sivuraiteille eksymisen jälkeen Karibialle Grand Turkin saarelle, jossa alkoi iltapäivän kuluessa tulla niin kuuma, että päätimme nousta aurinkotuoleiltamme leppoisalle kävelylle ja käydä juomassa varjossa yhdet limut. Kävelyllämme löysimme pikkuruiselta saarelta myös yhden nähtävyyden. Joku avaruusjuttu tippui tänne joskus. Aika hurjaa, osuikohan se jonkun päähän?Takaisin laivalle palattuamme haukkasimme alakerran kahvilassa hieman välipalaa ja siirryimme kannelle nauttimaan kylmää juomaa ja viilentämään oloamme pulahtelemalla uima-altaaseen.
Illalla söimme viimeisen kerran hienosti neljän ruokalajin illallisen ja tällä kertaa herkut olivatkin melkoiset! Alkuun saimme listan ulkopuolelta etanoita sekä mätipalleroita sisältävän jutun.Pääruoaksi herkuttelimme beef wellingtonilla sekä hummerilla. Hummeria ei tarvinnut itse osata rikkoa, vaan tarjoilija hoiti sen kädenkäänteessä samalla kameralle poseeraten.Tuhdin aterian jälkeen jälkkäriksi mahtui enää vain jäätelöpallo ja hieman myöhemmin taas kerran yhdessä tietovisassa nautitut drinkit.

Tuo oikeanpuoleinen maistui aivan mansikkapirtelöltä. Namnam.

Viimeinen aamu alkoi jälleen tuhdilla aamiaisella, jonka jälkeen etsimme sopivan kolon laivan kannelta ja rojahdimme aurinkotuoleihin lukemaan, kuuntelemaan kannella soittavaa live-bändiä, naureskelemaan Mr. Sexy legs -kisalle ja taisinpa jossain hiljaisemmassa välissä hieman torkahtaakin. Kannella esitettiin myös elokuvia ja vaikka suunnittelimmekin osallistuvamme jonankin iltana Movies Under the Stars -näytökseen, jäi iltaleffa kuitenkin tällä kertaa kokematta. Ensi kerralla sitten.

Viimeisenä päivänä rentouduimme ja nautimme loman viimeisistä auringonsäteistä. Raukean päivän päätteeksi kävimme vetämässä viimeiset hiilaripommit buffetissa ja auringonlaskun aikaan parkkeerasimme itsemme olutämpärin kera yläkannelle. Vietimme viimeisen illan aurinkotuoleissa maaten, kylmä olut kädessä maailman kauneinta auringonlaskua katsellen. Muistan olleeni tuolloin rentoutuneempi kuin koskaan, ja tuolloin otetuissa kuvissakin näytän onnellisemmalta kuin pitkään aikaan. Kyllä loma tekee hyvää.

Aamulla auringonnousun aikaan tervehdimme Floridan rannikkoa, söimme viimeisen aamiaisen laivalla ja aloimme valua ulos paatista. Hei hei Karibia, toivottavasti tapaamme vielä!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply T torstai, 26 huhtikuun, 2012 at 15:43

    Ihania kuvia. Kiitos. Minäkin olin siellä, ainakin unelmissani. Tämä ei ainakaan parantanut täysillä roihuavaa matkakuumettani..:)

  • Reply Martina maanantai, 30 huhtikuun, 2012 at 07:46

    Kiitos! Voin kertoa, ettei tämän kirjoittaminenkaan varsinaisesti vähentänyt matkakuumetta, joka roihuaa myös täällä päässä. 🙂

  • Leave a Reply