Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uunibanskut

Viime viikonloppuna nautitun herkullisen seesamilohiaterian täydensi kaapista hetken mielijohteesta kaivettu ja pikaisesti jäähdytetty valkkaripullo sekä makoisa jälkiruoka. Meillä sattui olemaan paistetun kalan kanssa täydellisesti sopiva viini kaapissa, ja voi miten hyvältä se maistuikaan. Uuteen kotiin on ehdottomasti järkättävä kunnon tila viineille, jotta kaapista löytyy aina tarpeen vaatiessa sopiva ruokajuoma palan painikkeeksi.

Jälkkäriksi tein meille uunibanaaneja maailman helpoimmalla reseptillä. Olen tehnyt aiemmin muun muassa suklaalla täytettyjä uunibanaaneja, mutta nyt kokeilin hieman helpommin syötäviä uunibanaaniviipaleita. Ei sillä, etteikö pieni askartelu syödessä (ja varsinkin lentokoneessa!) olisi välillä kivaa, mutta nyt halusin vain lusikoida ruoan mahdollisimman helposti suuhuni. Kas näin banaanijälkkäri syntyi:

– kaksi banaania
– pari ruokalusikallista voita/margariinia
– pari ruokalusikallista tummaa sokeria (fariinia, muscovadoa..toimii varmasti myös ihan tavallisella sokerilla)
– kanelia

Kuori banaanit ja pilko ne viipaleiksi. Kippaa viipaleet uunivuokaan ja ripottele niiden päälle sokeri ja voi. Voin voit joko sulattaa tai laittaa pieninä nokareina pitkin vuokaa, se kyllä sulaa sitten uunissakin. Ripottele vielä hieman kanelia banaanien päälle ja tyrkkää koko komeus 175-asteiseen uuniin noin vartiksi, tai kunnes banaanit ovat pehmenneet ja voi on sulanut kunnolla. Anna jäähtyä hetki ja herkuttele sitten sellaisenaan tai vaikkapa jäätelön kera. Äläkä unohda lusikoida annoksen päälle vuoan pohjalle valunutta nestettä.

Me söimme makeat banaanit ihanan omatekoisen kanelijäätelön kanssa, mutta siitä lisää hieman myöhemmin, vaikka olenkin luvannut julkaista jäätelöohjeen täällä mahdollisimman pian. Ensi viikolla kaverit, mä lupaan, eiku mä yritän! En uskalla luvata, sillä läppärini on temppuillut viime aikoina sen verran, etten ole varma päästääkö se bloggaajan työhönsä. Mutta mikäli kone on kaveri, on jäätelöohje täällä ensi viikolla!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply satuvw perjantai, 20 huhtikuun, 2012 at 12:21

    Onpas helppo & herkullisen kuuloinen jälkkäri! Tuota pitäisi kyllä itsekin kokeilla!! Meillä kun usein jälkiruoka jää siihen että ”kaapissa ei ole mitään”, mutta kyllähän meiltä banskut aina löytyisi…

  • Reply Martina perjantai, 20 huhtikuun, 2012 at 13:08

    Tämä on tosiaan hyvä jälkkäri silloin kun ”kaapissa ei ole mitään” muuta kuin banaania. 🙂 Tarvittaessa margariinin voi vaihtaa öljyyn ja sokeriksi käy mikä tahansa sokeri. Sokerin sekä margariinin voi korvata myös siirapilla, ja kanelin voi vaihtaa vaniljasokeriin tai jättää kokonaan poiskin. Hitsi, nyt kun oikein mietin, niin tämähän on oikeastaan todella loistava jälkiruokakeksintö!

  • Leave a Reply