Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maailman paras apukokki

Kälyn ja Insinöörin ollessa lomalla, saamme usein ihanan karvakaverin luoksemme hoitoon. Harmaa kaveri on mukavan leppoisa kaveri makoillessaan suurimman osan ajasta rauhassa lattialla tai vaikkapa otsani päällä, jos erehdyn venyttelemään selälläni hänen paikallaan olohuoneen lattialla. Oikeasti, siihen se lösähti suoraan näkökentälleni nuuhkaistuaan ensin kuolaisella turpavärkillään naamaani ja pyörähtäen pari kertaa ympäri ennen kuin asettui puoliksi pääni päälle makaamaan. Mitäs olin hänen paikallaan! Tai sitten koirulle tuli vaan läheisyyskohtaus, joka sai toisen lösähtämään naamalleni. No oli syy mikä tahansa, niin kyllä meitä nauratti kun kampesin itseäni ja hiuksiani pois tyytyväisenä makoilevan koiran alta.

Viimeksi kun koiru oli meillä hoidossa, päätimme leipoa yhdessä harmaan kaverin kanssa, kunhan olimme käyneet ensin pitkällä ja lumisella lenkillä. Tai no, apukokkini oli lähinnä henkisenä tukena makoillessaan milloin jaloissani ja milloin hieman kauempana, mutta kuitenkin näköyhteyden päässä. Terhakkaimmillaan leipuriapurini oli silloin kun juustopaketti rapisi, jolloin unessa ollut koira säntäsi salamana eteeni katselemaan saisiko hänkin juustopalasen. Kuola vaan valui kun ruskeat silmät tuijottivat juuston kohtaloa herkeämättä.

Leipomispäivänä saimme aikaiseksi muun muassa suppilovahvero-pekonipiirakan. Se oli oikein mukavan makuista, ja mikä nyt ei olisi jos siinä on pekonia? Näin se syntyy:

– 15 dl tuoreita suppilovahveroita (kuivatettuja toki paaaljon vähemmän)
– 30 g pekonia
– 1 sipuli tai 2 salottisipulia
– 3 kananmunaa
– 3 dl ruokakermaa
– suolaa, valkopippuria ja timjamia
– valmis piirakkapohja, tai jos olet viitseliäs, tee se itse maku.fi:n ohjeen mukaisesti

Paista tuoreita sieniä kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut tai liota kuivatut kylmässä vedessä. Pilko sipuli, kuullota sitä sienien kanssa ja paista myös pilkottu pekoni.

Levitä pohjataikina vuokaan ja kippaa sienet, sipuli ja pekoni päälle. Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet hyvin sekaisin ja kaada seos täytteiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Piirakka on usein aika ruma ruoka. Tämä piirakka ei ole poikkeus.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Huli perjantai, 30 maaliskuun, 2012 at 11:26

  Mikä siinä onkin, että piirakat näyttävät aina niin apeilta ja nuhjuisilta? Päälle pitää viskoa tuhottomasti jotain yrittiä (vaikka rucolaa), että saa edes osan piirakasta piiloon.
  Mun pitäisi kokeilla tomaatti-vuohenjuustopiirakkaa, se näytti reseptissä tosi kauniilta! Tomskut oli aseteltu jämptisti piirakkaan päälle, joten värikin oli tosi pirtsakka. Harmaa kaverikin olisi aivan varmasti tämän piirakan teon aikana keittiössä, tuleehan siihen juustoa!!

 • Reply Martina perjantai, 30 maaliskuun, 2012 at 12:11

  Tomaattiviipaleet ja muut isot jutut tekee piirakan ulkonäöstä vähän paremman, mutta tommoset pienet sienen ja pekonin rämmäleet näyttää aika ankeilta. Rucolalla on tosiaan hyvä peittää ruma piirakka ja esimerkiksi myös ilmakuivattu kinkku näyttää aika kivalta piirakan päällä.

  Mä mietin just miks oon rapistellut juustopakettia piirakan teon aikana, vaikkei siihen tullut juustoa ollenkaan. Taidettiin tehdä jotain juustopitoista ruokaa samaan aikaan, tai sit käytiin vaan varkaissa jääkaapilla. Juuston napsimista tulee harrastettua vielä normaaliakin enemmän silloin kun harmaa kaveri on kylässä. Nukkuvan kaverin kinttuihin tulee vipinää sillä samalla sekunnilla kun käsi koskee juustopakettiin. Mistä se tietääkin mitä pakettia milloinkin rapistelen..? 🙂

 • Reply LukanLusikassa ruokablogi perjantai, 30 maaliskuun, 2012 at 20:20

  Hei
  Oletko päässyt mukaan buzzadorin kampanjoihin. En löytänyt buzzador tagia jutulle missään ?

  • Reply Martina perjantai, 30 maaliskuun, 2012 at 20:31

   Joo, olen päässyt ainakin Doven Buzzador-kampanjoihin sekä Knorrin fondikuutioiden kampanjaan. Fondikuutioista kirjoittelin tänne blogin puolellekin. Postaukset löytää kirjoittamalla hakusanan ”Buzzador” sivupalkissa olevaan ”Hae tästä blogista” -hakukenttään. Täällä oli aiemmin Buzzador-postauksille myös ihan oma kategoriansa, mutta poistin sen, sillä postauksia oli niin vähän (muistaakseni kolme kappaletta).

  Leave a Reply