Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minä en pidä piparkakuista

Joo enpä vissiin niin. Mutta ihan oikeasti, noin minä väitin loppusyksystä, sillä on ollut aika, jolloin en ole ollut piparien suurin ystävä. Silloin en tiennyt vielä mitään Annas-pipareista, jotka ovat ehdottomasti parhaita piparkakkuja ohuutensa, rapeutensa ja mausteisen makunsa ansiosta. Että kiitti vaan työkaverit kun tutustutitte minut ja Annasit keskenään. Myös mahamakkarani kiittävät.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä Annas-piparkakut olivat vasta alkua Martinan piparivuodelle! Olen ehtinyt herkutella tavallisten piparkakkujen lisäksi ainakin piparilonkerolla, piparisuklaalla, ja väsäsinpä eräänä iltana piparijuustokakunkin. Ja koska kerran vauhtiin päästiin, paistoin samalla kasan pieniä ukko- ja akkapipareita keittiön pöydälle kaupan Kantolan piparien kaveriksi. Joo, en ostanut Annas-pipareita, sillä olisin ahminut niitä aivan liikaa. Pahemman makuiset Kantolat säilyvät kauemmin koristamassa keittiön pöytäämme ja tuovat kotiin joulun tuoksua. Olenpa minä ovela..

Piparijuustokakun ohje on napattu Maku.fi:stä ja kiikutin sen mukaisen tuotoksen eräänä iltana tuliaiseksi tuleville naapureillemme. Tuunasin kakkua hieman lisäämällä täytteeseen piparimurua, sillä kun nyt kerran ollaan päästy piparkakun makuun, niin pitäähän sitä tunkea joka paikkaan. Korvaan ilmeisesti piparittomia vuosiani ahmimalla nyt mausteista jouluherkkua enemmän kuin ikinä. Oivoi.

Tarvitset:

– 250 g piparkakkutaikinaa
– 400 g tuorejuustoa
– 1,5 dl fariinisokeria
– 2 kananmunaa
– 1,5 tl kanelia
– 1 tl vaniljasokeria
(- pari desiä piparia murustettuna)

Kauli piparkakkutaikina ohuemmaksi, leikkaa siitä irtopohjavuoan kokoinen pala ja asettele se leivinpaperoidun tai voidellun vuoan pohjalle. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää sitten täytteeseen loput ainekset. Kippaa seos vuokaan piparitaikinapohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Ylijääneestä piparkakkutaikinasta voit paistaa koristeita kakun päälle tai sitten voit vaikka syödä taikinan, sillä mielesi tekee kuitenkin.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply meanwhileinlongfield keskiviikko, 21 joulukuun, 2011 at 11:45

    Komppaan täysin! Tavallisia pipareita ei tee yhtään mieli, mutta Annas-paketti uppoaa suuhun hetkessä parissa. 🙂

  • Reply Martina torstai, 22 joulukuun, 2011 at 09:14

    Mua melkein harmittaa että löysin Annas-piparit. Oon ahminut niitä ihan liikaa..

  • Leave a Reply