Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makuvesi

Bongasin maku.fi:n reseptiarkistoista hieman ennen lomalle jäämistäni raikkaan kurkku-limettiveden, jonka ajattelin sopivan täydellisesti kaverikseni helteiselle parvekkeelle Prinsessakirjan, bikinien, aurinkolasien sekä hyvän musiikin seuraksi. Vaan eipä tullut hellettä kun vasta loppulomasta jolloin olin kaukana parvekkeestamme, joten kurkku-limettivettä hörpittiin sisätiloissa telkkarin edessä mollottaen. Hyvin maistui tuolloinkin, vaikka vesi on varmasti omiaan kuumassa hikoilevan pienen (ja vähän isommankin) ihmisen virkistäjänä. Kokeilkaapas vaikka kaikki te helteellä lomailevat onnekkaat!

Makuvedessä on myös se näppärä puoli, ettei sen tekemiseen tarvitse tuhrata paljon kallista auringonottoaikaa. Nappaa vain kaupasta mukaan pari limettiä, kurkkua ja tuoretta minttua. Mintun ollessa Villen kanssa pussauskopissa, voit käyttää myös sitruunamelissaa tai jättää yrttiosaston kokonaan pois. Kauppareissun jälkeen seuraa näitä simppeleitä ohjeita:

Ota esiin:

– 2 kpl limettiä
– 1-2 kurkkua
– 20 dl vettä
– jääpaloja
– minttua tai sitruunamelissaa

Tää suosittelis pillillä juomista ettei mee kurkunpalat henkitorveen

Pese limetit ja kurkut, pilko putipuhtaat kaverukset pienemmiksi ja heitä ne kannuun tai boolikulhon pohjalle. Mittaa päälle vesi ja viimeistele homma mintulla tai sitruunamelissalla sekä jääpaloilla. Tällä ohjeella saat noin 10 annosta vettä, jotka ainakin tämä tyttö hörppäsi ihan yksinään kahdessa pilvisessä päivässä. Helteellä kuluu enemmän ja toki silloinkin jos ei tarvitse yksin ryypätä.


Meillä Ukkeli maistoi vettä lasillisen, mutta ei oikein pitänyt siitä, sillä ”siinä maistuu kurkku”. Itse kuitenkin vetelin raikasta makuvettä riemulla napaani. Jos kuitenkin samaistut Ukkeliin etkä pidä kurkun makuisesta vedestä, kokeile vaikkapa täältä löytyvää karpalovettä. Sekin on hjuvaa.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Anna keskiviikko, 30 kesäkuun, 2010 at 10:04

    Kuuma päivä tiedossa..heti makuvettä laittamaan 🙂

  • Reply Martina keskiviikko, 30 kesäkuun, 2010 at 14:48

    Hyvähyvä, sillä emmehän me nestehukkaa halua. 🙂

  • Leave a Reply