Singapore

Onnentunnetta ja orkideoja – Singapore Botanic Gardens

sunnuntai, 10 tammikuun, 2021

”Jos jossain on kesä niin täällä.” Näin olen kirjoittanut muistiin vuodentakaisena päivänä vierailustani Singaporen Botanic Gardensiin. Nyt puutarhassa otettuja lukuisia valokuvia uudelleen katsellessani mietin, kuinka olenkaan elänyt reissuillani upeita ja onnellisia päiviä. Ja kuinka paljon maailmassa on erilaisia kasveja, joista en tule koskaan kuulemaankaan. Tuona päivänä kuitenkin näin monta uutta lajia. Ja tietenkin lukuisia, toinen toistaan upeampia Singaporen kansalliskukkia, orkideoja.

Yli 150 vuotta sitten perustettu Singaporen kasvitieteellinen puutarha, Singapore Botanic Gardens julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2015. Kokoa puutarhalla on yli 80 hehtaaria ja sen alueella voi valtavien orkideakokoelmien lisäksi tutustua muun muassa inkiväärikasveihin ja perinnepuihin. Katsellaanpa vähän!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helikonioissa on usein suuret ja värikkäät kukat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

En ollut koskaan ennen ajatellut miltä inkiväärikasvit näyttävät.

 

Orkideapuutarha

Kasvitieteellisen puutarhan ehdoton helmi ovat sen orkideat, joiden risteyttämiseen puutarhassa on keskitytty jo vuodesta 1928 lähtien. Orkideapuutarhaan on muutaman dollarin pääsymaksu, mutta siitä ei todellakaan kannata tinkiä, varsinkin jos yhtään nauttii kukista, kauneudesta ja satumaisesta kesätunnelmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Satumetsätunnelma.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä lajike oli veikeän näköinen.

Orkideapuutarhan ikuinen kesä.

Tämä taisi olla yksi monesta suosikistani.

Useamman tunnin puistovierailun aikana suurin osa ajastani meni orkideapuutarhasta nauttimiseen ja erilaisten orkideojen kuvaamiseen. Puiston muu osa pintapuolisemman tutustumisen tasolle enkä kaikkia alueita jaksanut edes kiertää. Siksi en ihmettele yhtään sitä, miksi useamman kerran Singaporessa vierailevat haluavat palata tähän puutarhaan jokaisella vierailullaan.

Pidätkö orkideoista? Entä kuuluvatko puistot ja kasvitieteelliset puutarhat sinun vierailukohteisiisi matkoilla? 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 10 tammikuun, 2021 at 16:50

  Orkideat on hienoja! Kyllä erilaisissa puistoissa ja puutarhoissa tulee matkalla usein käytyä. Japanilaiset ja kiinalaiset puutarhat ovat yleensä kivoja. Kasvitieteelliset puutarhat ovat joskus vähän tylsiä, mutta poikkeuksiakin on. Tuo Singaporen esimerkiksi näyttää todella hienolta ja ollaan tykätty kovasti myös Rio de Janeiron ja Kapkaupungin kasvitieteellisistä puutarhoista.

  • Reply reetaeevi perjantai, 15 tammikuun, 2021 at 14:34

   Kurkkasin nopeasti kuvia sekä Rio de Janeiro että Kapkaupungin kasvitieteellisistä ja wau minkä näköistä molemmissa. Jotenkin tuo Rio de Janeiro näytti noista vielä niin kertakaikkisen upealta, että sinne voisi kadota useammaksi päiväksi!

  • Reply Siiri perjantai, 15 tammikuun, 2021 at 14:36

   Kaunis paikka. Puistot ja puutarhat kuuluvat meilläkin käyntikohteisiin 😊

   • Reply reetaeevi sunnuntai, 17 tammikuun, 2021 at 08:48

    Puistot ja puutarhat ovat ihania paikkoja levähtää ja varsinkin jos matkustaa Suomesta talven pimeimpään aikaan johonkin missä on kesä, niin se vihreys jotenkin on niin eloon herättävä.

 • Reply Mari / Kodinvaihtaja sunnuntai, 10 tammikuun, 2021 at 21:28

  Ihana väriloisto. 80 hehtaarin suuruinen puisto, wow. Meillä tuttuja Singaporessa, joten ihan pakko vielä joskus mennä sinne!!!

  • Reply reetaeevi perjantai, 15 tammikuun, 2021 at 14:40

   Orkideojen määrä oli valtava! Ja Singapore ihana!

 • Reply Anne / Elämää Nomadina maanantai, 11 tammikuun, 2021 at 13:51

  Siis vau mikä paikka! Käytiin Singaporessa joskus vuosia sitten, mutta tämä on mennyt ihan ohi. Mielellään tuolla ainakin yhden iltapäivän kävelisi ympäriinsä! Mainiota myös että puistoon pääsee kiertelemään maksutta, eikä tuo muutama dollari orkideapuutarhastakaan tosiaan paljon ole.

  • Reply reetaeevi perjantai, 15 tammikuun, 2021 at 14:45

   Paikkaan on myös helppo mennä metrolla, joten siitäkään ei jää kiinni ettäkö olisi vaikea mennä! Ensin pitää toki päästä Singaporeen 🙂

 • Reply Tiina keskiviikko, 13 tammikuun, 2021 at 21:25

  Oi onpas upea puutarha! Todellakin pidän orkideoista ja juuri tällä viikolla hankin orkidean kotiinikin Alanyan talvisia sadepäiviä piristämään. Saa nähdä saanko sen pidettyä hengissä, Suomessa aikoinaan onnistuin saamaan ne uudelleenkin kukkimaan, mutta nyt omat lisähaasteensa tuo nuo turhan innokkaat nelijalkaiset hortonomiapulaiseni (kissat) 😀

  • Reply reetaeevi perjantai, 15 tammikuun, 2021 at 14:48

   Minä olen onnistunut päättämään kolmen orkidean elämän mutta onneksi nyt on kuvia mitä katsella 🙂 Ja mitä hortonomiapulaisiin tulee, kissathan ovat sitä parhaimmistoa siinäkin 😀

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi sunnuntai, 17 tammikuun, 2021 at 09:25

  Olen käynyt tuolla kolmesti ja puisto on aivan ihana <3 Aina löytyy jotain uutta katseltavaa. Viimeksi näin myös ison varaanin! Mulla on kotona oikeastaan aina ainakin yksi orkidea. Olen joskus saanut jonkun kukkimaan uudelleen, mutta se on kyllä tuurista kiinni. Annan olla niin kauan kuin kasvattaa kauniita lehtiä. Sitten kun kasvu hiipuu, nakkaan pois ja ostan uuden.

 • Reply reetaeevi maanantai, 18 tammikuun, 2021 at 09:36

  Hei minäkin näin siellä varaanin, melkoisen ison. Ja säikähdin ihan yhtä isosti 😀 Mutta todella, kaunis on puisto, voisin kuvitella meneväni uudelleen.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.