Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kuala Lumpur

Kuala Lumpuria kolmella tapaa

sunnuntai, 26 huhtikuun, 2020

Kuala Lumpurista saa parhaiten irti kun käyttää jalkojaan, hyppää bussin kyytiin ja uskaltautuu korkealle. Tässä Kuala Lumpuria kolmella tapaa, olkaa hyvät!

 

Kävellen

Kuala Lumpurissa kannattaa ehdottomasti kävellä, jotta saa tuntumaa paitsi hurjana kiitävään liikenteeseen, myös pilvenpiirtäjien korkeuteen. Kuala Lumpur tunnetaan erityisesti Petronasin kaksoistorneista, jotka kannattaa käydä kokemassa paitsi tornin juurella Suria KLCC kauppakeskuksen kupeessa, myös viereisessä KLCC Parkissa.

Bukit Bintangin alueella saa kokemusta suurista ja moderneista aasialaisista ostospaikoista. Kauppoja, ravintoloita ja kahviloita ostoskeskuksissa riittää. Ja vaikka niissä en kauaa jaksanut pyöriä, oli niissä ihanan viileää ja esimerkiksi isot ruokakaupat olivat kivoja tutkiskelupaikkoja. Samoin Japanista kulkeutunutta leipomokulttuuria ja sen tuotteita tuli testattua, nam! Suria KLCC kauppakeskus Petronas towereiden juurella on myös kokemisen arvoinen, vaikka ei shoppailijaluonne olisikaan.

Nälän tullen kannattaa myös piipahtaa food courteissa, joissa saa edullisempaa ruokaa kuin ostoskeskusten ravintoloissa. Myös katuruokaa kaupungissa on tarjolla.

Petronas towers.

Kaksoistornien juurelta, Suria KLCC kauppakeskuksen aukiolta alkaa KLCC Park.

Petronas towers KLCC Parkista päin kuvattuna.

KLCC Parkia ympäröi kaksoistornien lisäksi lukuisat muut pilvenpiirtäjät.

KLCC Parkin kukintaa joulukuussa.

Bukit Bintangin ostoskeskusalue.

Sateenvarjoin ja Malesian lipuin koristeltu food court käytävä.

 

Bussin kyydissä

Monella foorumilla oli suositeltu varsinkin soolomatkaajia käyttämään Kuala Lumpuriin tutustumiseen hop on-hop off busseja. Päätin ottaa kierroksen kokeiluun. Ja tämän vinkin jaan mielelläni itsekin. Bussi kiertää Kuala Lumpurin tunnettuja paikkoja ja maamerkkejä, jotka ovat hiukan hajallaan eri puolilla kaupunkia ja joiden saavutettavuus julkisella liikenteellä voi vaatia hiukan sumplimista. Bussin kyytiin hyppäämällä myös eri kaupungin osat tulevat tutuiksi. Reittejä on kaksi ja ne risteävät Bukit Bintangin alueella, jossa on helppo vaihtaa reitiltä toiselle.

Bussin kyydistä pääset ihailemaan Kuala Lumpurin monesta eri näkövinkkelistä.  Pilvenpiirtäjiä on siellä sun täällä. Välillä tuntuu kuin ajaisi suurissa elokuvakulisseissa palmuja reunustavilla kaduilla. On myös rähjäisempiä alueita. Dataran Merdeka aukiolla arkkitehtuuri puolestaan on kauneimmillaan.  Lisäksi ohitamme Chinatownin ja intialaisten kaupunginosan. Bussi kiemurtelee myös ylös KL Towerin juurelle ja tietenkin yksi pysäkki löytyy Petronaksen kaksoistorneilta.

Itse hyppäsin pois Perdana Botanical Gardensin alueella. Valtavalla alueella on monia erilaisia puistoja, ja minun oli hiukan vaikea hahmottaa missä kohtaa olisi hyvä jäädä bussista pois. Tarkoitukseni oli mennä perhospuistoon, mutta päädyinkiin lintupuistoon. Ei olisi kannattanut. Lentopinta-alaltaan maailman suurimpana lintupuistona itseään mainostavalta puistolta odotin enemmän. Vaikka en olekaan lintujen hyvinvoinnin asiantuntija, jotenkin minulle jäi fiilis, että tätä puistoa en halua suositella. Lippukassalla sai töykeää palvelua, alue oli likaisen oloinen, roskainenkin ja osa linnuista oli  mielestäni huonokuntoisia ja käytöshäiriöisiä. Lintujen tehtävänä tuntui olevan kerätä rahaa erilaisin yhteisvalokuvin, ei niinkään olla siellä suojelun ja tutkimuksen kohteena. Noh, kerran sisällä olin, päätin tutkia millaisia lintuja alueella on. Riikinkukkojen, erilaisten sarvinokkien ja haikaroiden lisäksi alueella oli muun muassa pöllöjä, papukaijoja ja myös pari emua. Mutta jos lintupuisto jotain opetti, niin sen että Aasiassa on valtavasti kauniita lintuja, joiden alkuperäistä elintilaa on tärkeää suojella. Elättelin vielä toivetta, että lintupuistosta pääsisi jotenkin kätevästi perhospuistoon, mutta ne olivatkin luultua kauempana toisistaan ja lippu piti tietenkin ostaa erikseen. Perhoset jäivät siis näkemättä.

Ja jos jotain muutakin jäin Kuala Lumpurista katumaan niin sitä, etten vieraillut islamilaisen taiteen museossa. Kaakkois-Aasian suurin islamilaisen taiteen museo esittelee kertoman mukaan monipuolista koristetaidetta usean kerroksen laajuudelta. Korut, keramiikka taide ja museorakennuksen koristeellinen kupoli vaikuttivat museon nettisivujen perusteella kiehtovilta. Museo on yksi hop on hop off-reitin pysäkeistä. Siitä olisi ollut myös lyhyt kävelymatka kansallismoskeijalle, joka kantaa nimeä Masjid Negara. Jos joskus vielä Kuala Lumpuriin päädyn, luulen että nämä kaksi paikkaa tulevat olemaan käyntilistallani.

Hop on hop off -bussin kyydissä palmujen ja rakennusten keskellä.

Näkymää bussin kyydistä Kuala Lumpurin Chinatowniin.

Lintupuiston vesiputouksilla päivystävä haikara.

Dataran Merdeka aukion rakennushistoriaa.

Katukuvan värikkyyttä.

Korkeutta ja koristeellisuutta.

Kattobaarista

Kuala Lumpur tuntui hyvältä paikalta nousta kattobaariin ihailemaan näkymiä myös lintuperspektiivistä. Ja kun vielä sain seurakseni uuden kanadalaisen ystäväni, totesimme yhteistuumin, että on drinkkien aika. Valitsimme monen muun matkailijan tavoin Traders-hotellin kattobaarin, josta on esteettömät näkymät Petronas towersille. Litsicocktail maistui paitsi hyvältä, ei myöskään ollut kallis maisemiin nähden. Ajankohdaksi valitsimme tietenkin hetken ennen auringonlaskua, jolloin saimme nauttia paitsi allamme näkyvästä KLCC Parkin vihreydestä, pimeän tultua myös Kuala Lumpurin kuuluisimmista valoista.

Traders-hotellin kattobaarista on kaiketi parhaimmat näkymät kaksoistornien suuntaan.

Kippistelyä litsicocktaililla!

Ikimuistoiset Kuala Lumpurin valot.

Kuala Lumpurissa voi toki ajella myös taksilla, busseilla (joista osa ilmaisia), junalla, monoraililla ja Grab-palvelu on todella suosittu. Hindujen pyhälle paikalla Batu Cavesille menimme myös julkisilla, temppeliä esitellään seuraavassa postauksessa.

Millaisia kokemuksia sinulla on Kuala Lumpurista? Mitä kohteita suosittelisit?

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 26 huhtikuun, 2020 at 20:49

  On kyllä hienon näköiset nuo Kuala Lumpurin valot. Oliko lintupuiston lajit siis sellaisia, että ne elävät Malesian alueelta vai oliko niitä ympäri maailmaa/Aasiaa?

  • Reply reetaeevi maanantai, 27 huhtikuun, 2020 at 09:53

   Siellä oli enimmäkseen Malesian/Aasian alueella asuvia trooppisen ilmaston lintuja, mutta näkyipä joukossa olevan myös esimerkiksi meille suomalaisille tuttu närhi, joka on toki laajalle levinnyt laji.

 • Reply Vera / Muu Maa Mandariini tiistai, 28 huhtikuun, 2020 at 14:54

  Kiva postaus! Itse olen käynyt KL:ssä kahdesti, mutta molemmilla kerroilla viipynyt siellä vain 1-3 yötä. Hop on hop off -bussi on tosi hyvä idea, kokeilen sitä jos kaupunkiin eksyn kolmannenkin kerran 😀 Upeat maisemat terassilta, sinnekin varmasti menen jos KL:ssa olen. Ensikäynnilläni löysin hostellin (n. 15€/yö), jonka taloyhtiön katolla oli infinity pool ja maisemat Twin Towersille! Tosi upea paikka.

 • Reply reetaeevi keskiviikko, 29 huhtikuun, 2020 at 08:35

  Minusta hop on hop off-bussi oli hyvä ottaa KL:ssa, vaikka muuten niistä en niin ole ollut innostunut.
  Infinity pool ois ollut kyllä kiva kokemus 😊

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, 1 toukokuun, 2020 at 17:23

  Itse olen viettänyt Kuala Lumpurissa ainoastaan päivän eli muistot kyllä varsin hatarat. On ollut ajatuksissa mennä uudestaan Malesiassa Kuala Lumpurin lisäksi Langkawille ja Penangille, jotka myöskin vaikuttivat kivoilta kohteilta. Kuala Lumpurin muistoja palautui kyllä hyvin mieleen tätä lukiessa.

  • Reply reetaeevi keskiviikko, 6 toukokuun, 2020 at 12:38

   Langkawia ja Penangia on kovasti kehuttu, ne olisivat mielenkiintoisia. Penangin Georgetown kiinnostaa eriityisesti, koska siellä kuulemma huikeaa katutaidetta.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas perjantai, 1 toukokuun, 2020 at 20:55

  Ei ole Kuala Lumpurissa tullut käytyä. Tätäkin juttua päädyin lukemaan, koska en ole vielä löytänyt syytäkään siihen, miksi matkustaa kaupunkiin. Ehkä nyt jollain tavoin tästä jutusta sytyin hiukan.

  • Reply reetaeevi keskiviikko, 6 toukokuun, 2020 at 12:40

   Itsellekään Kuala Lumpur ei ollut mikään must see- kohde, mutta olen kyllä tyytyväinen että kävin. Ja sen islamilaisen taiteen museon takia voisin jopa palata uudelleen 🙂

 • Reply Sanna I Seven Seas lauantai, 2 toukokuun, 2020 at 16:44

  Olipa kiva lukea tätä postausta, joka vei hyvin vuoden 2015 tunnelmiin, jolloin käytiin KL:ssä. Oltiin tuolloin maailmanympärimatkalla ja näin jälkikäteen sanottuna aika väsyneitä just tuolla… Ei siis ehkä saatu KL:stä parasta irti, eikä annettu ehkä kaupungille mahdollisuutta. Käveltiin paljon ja torneja ihailtiin vain maan tasalta ja esim kuvasi Dataran Merdekan aukiolta heitti mut takas muistoihin! Näin jälkikäteen esim drinksut kattobaarilla olis ollut erinomainen idea! 🙂

  • Reply reetaeevi keskiviikko, 6 toukokuun, 2020 at 12:47

   Pitkällä reissulla tulee väkisinkin väsy eikä se aina ole edes paikan viehättävyydestä kiinni. Minulle tuli hostellissa fiilis että aika moni pitkämatkalainen oli siellä nimenomaan lepäämässä, töitä läppärillä tekemässä ja nauttimassa tietystä helppoudesta ja länsimaalaisistakin tavoista, koska siellä ei ole niin paljon kuuluisia nähtävyyksiä tai kuin monessa muussa kohteessa. Itsekin vietin yhden sateisen päivän sisällä kirjoitellen koska oli hyvä vain pysähtyä.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas lauantai, 2 toukokuun, 2020 at 18:21

  Siitä on sitten tosi pitkä aika, kun olen itse käynyt Kuala Lumpurissa. Siitä jäi kyllä yhtä hienot muistot kuin mitä tästä kirjoituksestakin jäi 🙂 Malesiassa on kyllä hienoja paikkoja. En olekaan muistanut sen olemassaoloa.

  • Reply reetaeevi keskiviikko, 6 toukokuun, 2020 at 12:50

   Mulle Kuala Lumpur avasi kiinnostusta Malesiaa kohtaan ja kuten jo aiemmin Kohteena maailman Ramille totesin, Langkawi ja Penang kiinnostaisivat. Ja koska kävin reissun aikana ekaa kertaa sekä Bangkokissa, Kuala Lumpurissa että Singaporessa, tuli kerralla kokemusta kolmesta eri Aasian suurkaupungista.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.