Suomen suurin matkablogiyhteisö
Alsace Ranska

Kipaisu Kehliin

keskiviikko, 27 marraskuun, 2019

Koskapa Strasbourgista pääsee ratikalla Saksan puolelle Kehliin, oli tuo mahdollisuus käytettävä. Hyppäsin siis keskustassa D-linjan ratikkaan kohti saksalaista naapurikaupunkia. Jossain kohtaa alkoi soida saksalainen marssimusiikki, melko tunnelmallista matkantekoa julkisilla siis. Linjan pääteasema oli Kehl Rathausen kohdalla, ja siitä oli helppoa lähteä tutkimaan tätä pikkuruista kaupunkia.

 

Strasbourgista saapuvan raitiovaunun päätepysäkki on Kehl Rathausin edustalla

 

Kehl oli ensimmäinen kosketukseni saksalaiseen maaperään ja jotenkin kaupungista tulikin fiilis, että nyt ollaan muulla kuin Ranskassa. Toki jo itse katukylttien ulkonäkö ja kieli ilmoittaa, että olemme saksankielisellä alueella. Mutta niin myös talojen arkkitehtuuri ja pienen pääkadun liikkeiden mainokset. Ja tietysti ravintolat ja ruokapaikat.

Friedenskirche on Markplatz-aukiolla sijaitseva evankelinen kirkko

Lounaspaikaksi halusin valita jotain perinteisempää saksalaista kuin lukuisat kebabpaikat, joita kaupungissa riitti jonkin verran. Niinpä pysähdyin erään perinteisemmän oloisen ruokapaikan kohdalla ja koska lista näytti hyvältä, astuin sisään kestikievarin puutarhaan. Ehkäpä se oli tähänastisen elämäni erikoisin salaattiannos leikkelemakkaroineen, mutta hyvänmakuinen silti. Myös olut oli oikein maistuva. Ja juttuseura, jota sain naapuripöydän vanhemmasta herrasmiehestä, oli oikein mukava lounaslisä soolomatkailijalle.

Lounas Baldner’s Gasthof Schwanenissa toi päivääni mukavaa keskikievarin tunnelmaa

St. Johannes Nepomuk on katolilainen kirkko Kehlin Rosengarten puiston vieressä. Eksyin puistoon ja kirkon eteen vallan sattumalta ja jäin hetkeksi ihailemaan kaunista kirkkorakennusta ulkoapäin. Puistosta olisi lähtenyt myös kävelykierros Der blaue Weg, joka olisi ollut varmasti mielenkiintoinen reitti seurattavaksi.

 

St. Johannes Nepomukin katolilainen kirkko

Halusin kuitenkin jo ”kotimatkalle” Ranskaan. Se hoituikin mukavasti kävellen Passerelle de Deux Rives siltaa pitkin. Tämä kevyenliikenteen silta on avattu näiden kahden kaupungin ja valtion välille vuonna 2004.

Passerelle des Deaux Rives johdattaa Saksasta Rein-joen yli Ranskaan

 

Olen pikkutytöstä asti innokkaasti tutkinut karttoja, niin kuin luullakseni ja kuullakseni moni meistä matkailuun hurahtaneista. Siksi tunne siitä, että seison nyt kahden eri valtion rajalla yhden Euroopan kuuluisimpien jokien ”päällä” oli hauska ja hymyilyttävä. Nyt voin laittaa sisäiseen karttaani täplän Rein-joen päälle.

Näkymä Rein-joen Strasbourgin puoleiselta rannalta Kehliin

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.