Museoiden maailmassa Pariisi

Museoiden maailmassa: Musée de Montmartre

tiistai, 14 maaliskuun, 2023

Montmartren historia Pariisin taiteilijakorttelina on kaikille kaupunkia vähänkin tuntevalle todennäköisesti itsestäänselvää tietoa. Mutta jos haluaa tutustua tähän aiheeseen hieman tarkemmin tai kaipaa muuten vain kokemusta humpsahtamisesta historiaan, kannattaa suunnata kaupunginosan omaan museoon, Musée de Montmartreen.

Ennen museoksi muuntautumistaan osoitteesta 12, Rue Cortot löytyvässä rakennuksessa on asunut muun muassa taidemaalari Suzanne Valadon. Yläkerran asuin- ja ateljeetilat on rekonstruktoitu vastaamaan 1900-luvun alkupuoliskon ajanjaksoa, jolloin Valadon asui ja työskenteli rakennuksessa niin ikään taidemaalariksi ryhtyneen poikansa Maurice Utrillon kanssa.

Museorakennusta ympäröivä puutarharha-alue on omistettu itse suurelle impressionistille, Pierre-Auguste Renoirille, joka asui 1870-luvulla hetken aikaan samalla tontilla sijainneessa ränsistyneessä talossa. Renoirin vuonna 1876 maalaama teos Jardins de la rue Cortot on arvatenkin saanut innoituksensa juuri näistä puutarhoista.

Asuintiloja.
Suzanne Valadonin omakuva.
Ateljeen sisustusta.
Ateljeessa ikkunoita sekä katossa että pohjoiseen suuntautuen.
Taiteilijatarvikkeet kutsuvat mielikuvitusta: ”Mitä jos minä saisin yhden päivän työskennellä täällä?”
Ateljeen ikkunoista avautuu näkymä Pariisin luoteis- ja pohjoispuolelle.
Välillä pysähdyin haaveilemaan omasta pariisilaisesta kattohuoneesta.
Marraskuussa 2019 museon vaihtuva näyttely esitteli Pariisia fauvistista tyylisuuntaa edustaneen Raoul Dufyn silmin.
Museon sisäpiha syysasussaan.
Houkuttelevia levähdyspaikkoja.
Puutarhasta näkymä Montmartren vesitornille ja taka-alalla Sacre Coeur’n basilikalle.
Puutarha-alueella avautuvassa maisemasssa voi paikallistaa Pariisin vanhimman kabareebaarin, Lapin Agilen oranssin olemuksen.
Museon viereiseltä tontilta löytyy Pariisin ainoa viinitarha Vigne du Clos Montmartre. Marraskuussa kuvattuna tarha on kovin alaston.

Musée de Montmartre osoittautui yhdeksi Pariisin sympaattisimmista museoista. Seuraavan kerran jos satun Pariisin vehreään aikaan, mieluilen ehdottomasti vierailulle sekä museoon että puutarhaan ja kävelylle viinitarhan liepeille.

Thaimaa Thaimaan temppeleillä

Thaimaan temppeleillä: Korkeuksiin kurkottava Bangkokin Wat Arun

Wat Arun -temppeliä sanotaan Bangkokin maamerkiksi ja kaupungin kuvatummaksi kohteeksi. Temppelin keskustorni hallitseekin näkymää Chao Phrayan vastarannalla, josta hyppään jokiveneen kyytiin ja aloitan matkan joen ylittämiseksi. Tervetuloa mukaan pienelle valokuvamatkalle yhteen Bangkokin suosituimmista kohteista! Onko Wat Arun sinulle tuttu kohde?  Kerro kommenteissa omia muistojasi…

lauantai, 14 tammikuun, 2023
Singapore

Ikimuistoja Singaporen Chinatownista

Singaporen päivistäni on kulunut aikaa jo kohta kolme vuotta, mutta silti tuntuu kuin olisin pujahtanut Chinatownin vilinään vasta ihan äskettäin. Chinatown oli lentokentän jälkeen ensikosketukseni Singaporeen ja vaikka olin jo saanut kokemusta esimerkiksi Bangkokin ihmismassoista, oli kuhina ja tunnelma Singaporen kiinalaiskorttelissa jotain aivan omanlaistaan.…

torstai, 10 marraskuun, 2022
Yleinen

Kymmenen paikkaa, joista tahtoisin kirjoittaa tarinoita

Tässä eräänä aamuna kun ajatus ja elämä ei kulkenut oikein mihinkään, aloin miettimään mihin kaikkialle sitä olisikaan ihana vielä joskus tulevaisuudessa matkustaa, mitkä kaikki mielenmaisemaa puhuttelevat paikat sitä niin mielellään näkisi ja kokisi. Ja johan alkoi ajatus virtaamaan. Kaikkiin niihin vieraisiin maihin ja kaupunkeihin,…

perjantai, 5 helmikuun, 2021