Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Thaimaa

Mitä tehdä Phuketissa – 5 vinkkiä

4.2.2019

Yhteistyössä- Raya Divers – snorklausretki saatu

Postauksessa affiliate-linkkejä *

 

Phuket, tuo monen suomalaisen tuntema saari Thaimaassa. Pitkiä rantoja, baareja ja Patong beachin yöelämää, trooppisen lämmin ja liikenteeltään kaoottinen, mutta myös paljon nähtävää ja koettavaa. Koska kyseessä on suht iso saari, niin koko saaren kiertämiseen saa varata reilusti aikaa mutta jo viikon reissulla ehtii kokemaan vaikkapa seuraavat kohteet.

Phuketin vanhakaupunki

 

Katutaidetta Phuketissa

Yksi lukuisista katutaideteoksista Phuket Townissa

 

Aasialainen perhe maalattuna talon seinään

Katutaidetta aasialaisittain höystettynä

 

Vanha talot Phuketin saarella

Vanhaa arkkitehtuuria

 

Phuketin saaren pääkaupunki on vanha kiinalaisten asukkaiden markkinakaupunki ja ainakin päiväretken arvoinen paikka. Useimmilta saaren rannoilta pääsee kaupunkiin bussilla tai yhteyden puuttuessa taksilla. Itse olen käyttänyt Grap nimistä sovellusta taksin tilaamiseen.

Kaupungissa kannattaa käydä ehdottomasti tutustumassa katutaiteeseen paikallisista kaupoista saatavan kartan avustuksella sekä kiinalaisiin temppeleihin, joita on useampi keskustan alueella. Paikallisesta katutaiteesta voit käydä lukemassa lisää täältä. Arkkitehtuurin ystävät ihastuvat Phuket Townin vanhoihin taloihin, joista osa on rakennettu 1800-luvun lopulla. Keskustan alueelta löytyy runsaasti pieniä kahviloita, matkamuistomyymälöitä ja thaimaalaisten käsityöläisten tuotteita myyviä putiikkeja.

Kartta katutaiteesta, joka saatavilla paikallisista liikkeistä.

Poika nurkan takana

Big Buddha

Buddha ja lohikäärme patsas

Big Buddha Thaimaan Phuketissa

Tältä noin 400 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoavalta uskonnolliselta paikalta avautuu upea 360 asteen näkymä ympäri Phuketin saarta. Kukkulan huipulla on suuri (n. 45m korkea ja 25m leveä) risti-istunnassa oleva Buddhan patsas ja sen alapuolella iso temppeli. Alastulomatkalla parkkipaikalle on myynnissä erinäisiä matkamuistoja, kannattaa ostaa tuliaiseksi eteerisiä öljyjä sisältävää hierontavoidetta, itse löysin erityisesti reumaan ja nivelrikkoon tehtyä vihreää voidetta. Alue on avoinna joka päivä aamu kuudesta ilta seitsemään.

”Lähikuva” Buddha patsaan päästä

 

Kolmen viisaan apinan patsas

Kolme viisasta apinaa

Temppelin alueella on myös muita kuin Buddhan patsaita tai buddhalaisuuteen liittyviä asioita, kuten ylläolevassa kuvassa olevat kolme apinaa. Alkunsa nämä kolme viisasta apinaa ovat saaneet japanilaisesta shintokulttuurista ja apinat muistuttavat meitä vielä nykypäivänäkin hyvästä opetuksesta ” Älä näe pahaa, älä kuule pahaa, älä puhu pahaa”.  Alueella on myös villejä apinoita ja niistä varoittavia kylttejä. Apinoihin ei kannata koskea eikä ruokkia, ne kun saattavat olla aggressiivisia ja levittää rabiesta. Muistathan myös pukeutua alueelle kunnioittavasti, uima-asut, hihattomat paidat ja lyhyet shortsit / hameet kuuluvat rannalle.

Snorklausretki Koh Raya Yaille

Upea valkoinen hiekkaranta Thaimaassa

Ao Patok ranta Koh Raya Yai saarella. Kivikon vieressä on upea koralliriutta.

 

Pitkähäntäveneet Siam Bayn rannalla

Siam bayn ranta laskuveden aikaan Thaimaan Koh Raya Yai saarella.

Suomalaisen Raya Diversin retkillä pääsee tutustumaan pieneen viehättävään Koh Raya Yai saareen. Snorklausretken aikana rantaudutaan ja aikaa saaren kiertämiseen on joko oppaan kanssa tai omatoimisesti. Saari on monelle television katsojalle tuttu Martina ja hengenpelastajat ohjelmasta, jota kuvattiin saarella ensimmäisen kerran vuonna 2014.

Saarella on muutama pieni ravintola ja kaksi rantaa, joista ylemmän kuvan Patok beachilta löytyy paremmat snorklausmahdollisuudet. Ranta on pitkälle matala ja hiekkapohjainen ja siten soveltuu myös pienten (uimataitoisten) lasten kanssa vedenalaisen maailman tutkimiseen. Saaren toisen puolen ranta Siam Bay soveltuu paremmin auringonpalvontaan ja sillä puolella vuoroveden vaihtelukin on isompaa.

Saarella on myös mahdollista yöpyä ja iltapäivä ja ilta onkin todella hiljaista kun useat päiväretkellä olevat alukset poistuvat. Majoitusvaihtoehtoja löytyy pienistä bungaloveista isoon hotelliin. Ostosmahdollisuudet saarella ovat aika olemattomat, paikallisesta kookosöljypajasta saa ostettua öljyä, luonnonkosmetiikkaa ja pesuaineita.  Tämä saari on todellinen paratiisi, turkoosia vettä, palmuja ja valkoista hiekkarantaa.

Majoittumiseen suosittelen joko Racha Island resortia* tai hieman tyyriimpää The Rachaa*.

Hemmottele itseäsi

Thaimaalainen jalkahieronta

Jalkahierontaa Karon Beachin Apple Massagessa

Thaimaalainen hierontapiste rannalla

Hierontaa saa myös rannoilla pienissä kojuissa

Thaimaassa kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa hierontaa. Itse nautin suuresti jalkahieronnasta, joka varsinkin pitkän kävelypäivän jälkeen rentouttaa hyvin ja saa nesteet jaloista liikkeelle. Perinteiseen suomalaiseen hierontaan tottuneen kannattaa kokeilla öljyhierontaa ja jos jotain eksoottisempaa halajat, niin thai hieronta on sinua varten. Katujen varsilla on useita hierontapaikkoja ja hinnatkin ovat aikalailla samaa tasoa. Joissain paikoissa saatat törmätä muutaman sanan suomea osaavaan rouvaan, mutta elekielelläkin pärjää hyvin. Hierontasalongeissa on ilmastoidut tilat ja yleensä myös Wi-Fi käytössä, mutta jos et malta lähteä rannalta pois kesken päivää, niin hierontaa saa myös sielläkin.

Yleensä loman alussa käyn kokovartalokuorinnassa ja sen jälkeen aurinkokin tarttuu paremmin, kun kuollut iho on kuorittu pois. Myös mani – ja pedikyyrit onnistuvat, osa studioista tarjoaa myös rakennekynsien laittoa.

Auringonpolttamien jälkeen kannattaa kokeilla hierontaa aloe veralla, se helpottaa hieman palovammoista toipumista. Hierontojen yhteydessä käytetään tiikeribalsamina kutsuttua voidetta, joita löytyy useampaan eri vaivaan valmistettuja. Hinnat lähtevät noin 300 bathista aina monen tonnin tunteja kestävään hemmottelupakettiin ja parhaimmat paikat olen löytänyt kiertelemällä ja katsomalla onko paikassa miten paljon muita asiakkaita. Karon Beachillä kävin Apple Massagessa lähestulkoon joka päivä lomani aikana.

Opettele surffaamaan

Phuketista Patongilta sekä Katalta löytyy suomalaisomistuksessa oleva Surf House, jossa pääset turvallisesti opettelemaan surffausta ilman pelkoa syvästä vedestä tai haista. Ystäväni Elina oli ensimmäistä kertaa laudan päällä ja hänen tyylinäytteitään on tuossa alempana.

Surf Houseista löytyy ravintola, baari, erilaisia teemabileitä ja iltoja, kuumia pimuja ja komeita kundeja, joten käy vilkaisemassa heidän Facebook sivuiltaan, sattuuko juuri sinun lomasi ajaksi joku tapahtuma. Perjantaisin muuten tatuoinnin omistavat surffaavat ilmaiseksi iltakasista kymppiin Patongin pisteellä ja naiset taas samaan aikaan Katalla. Sunnuntaisin lapsille (alle 15-vuotiaat) on omat tarjouksensa. Ja hei, suosittelen lämpimästi kokeilemaan vaikka nuoruus olisikin jo menneen talven juttu.

surf housen henkilökuntaa

Surf House Patong Beachillä

 

Elina Tervo surffilaudan päällä

 

Elina Tervo surffaa

Ja nyt koittaa kaatuminen

Muiden bloggaajien kokemuksia Phuketista voit käydä lukemassa näistä linkeistä:

Ja sitten matkaan

Tämä matka– blogin Anna ja Teppo kävivät kokkauskurssilla

 

Postaus sisältää affiliate-linkkejä * Tehdessäsi majoitusvarauksia kyseisten linkkien kautta, tuet tämän blogin toimintaa.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 10.2.2019 at 22:50

  Kiitos linkkauksesta! Katutaidetta on Phuket Cityssä nykyään selvästi enemmän kuin vielä pari vuotta sitten. Tai sitten emme sattuneet niitä vain bongaamaan. Kaksi noista kartalle merkityistä teoksista näytti kuitenkin tutuilta. Noissa muraalaissa oli kahdessakin tuollainen hahmo, jolla on päähineessä pupunkorvat ja silmä keskellä otsaa. Vastaava hahmo löytyi myös Patong Beachin rantakadulta yhdestä seinästä ja olenpa törmännyt siihen myös Kööpenhaminan Christianiassa.

  • Reply Tanja 11.2.2019 at 20:49

   Mä oon sitä mieltä, että maailma kaipaa väriä ja taidetta, joten katutaidetta saisi tulla enemmänkin tänne harmaaseen sohjolaan.
   Köpis on multa vielä näkemättä, saas nähdä milloin on sinne mahdollista matkustaa. Tästä vuodesta kun näyttää tulevan aikalailla lähimatkailu painoitteinen… Nyt kun on muotia vältellä lentämistä, niin köpikseen pääsisi kyllä Tukholmasta junalla tai bussillakin, pitääkin alkaa suunnittelemaan syksylle hidasta matkaa.

 • Reply Maria Ojajärvi 11.2.2019 at 14:01

  Olipa kiva lueskella lisää Phuketista. Olen juuri suunnittelemassa lentoa sinne 🙂 Omakuvat oli hauska lisä muiden kuvien joukossa, koska ne toivat heti sinut elämään tuon kaiken ison kaupungin sykkeen keskelle.

  • Reply Tanja 11.2.2019 at 20:44

   Kiitos kommentistasi! Valitettavasti kuvissa en ole minä, vaan ystäväni vloggaaja Elina Tervo. Mä pysyttelen mieluummin kameran takana kuin edessä.

   Mukavaa lomaa Phuketiin, laitan tällä viikolla vielä postauksen miten muovia voi vältellä lomalla.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 15.2.2019 at 20:26

  Kiitos linkkauksesta!

  Olemme menossa nyt keväällä Phuketiin ja odotan jo ruokaa, sekä hierontoja. Olen käynyt kaikkialla Aasiassa erilaisissa hieronnoissa ja hoidoissa, mutta thaimaalainen perinteinen hieronta on kyllä paras minusta.

  • Reply Tanja 16.2.2019 at 23:28

   Kunpa pääsisikin täältä liukkauden keskeltä kuumalle rannalle ja syömään aitoa thairuokaa 😉 Mulle reumaatikkona ei thaihieronta käy, siinä kun ei oteta huomioon liikkumis rajoitteita ja nivelille tulee kova rasitus. Mutta normihieronta ja kuorinnat, jalkahoidot jne on edullisia ja hemmottelua.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 16.2.2019 at 17:44

  Phuket on paikka, jolla on tietty maine esim sillä että siellä on paljon tietyn naapurimaan turisteja, minkä vuoksi sitä tulee kartettua mutta ei hullumpi paikka ollenkaan. Ehkä sille tulisi antaa mahdollisuus.

  • Reply Tanja 16.2.2019 at 23:29

   Itänaapureita ei siellä ole enää niin paljoa kuin aiemmin, viime keväänäkin Karonilla oli todella hiljaista maaliskuun alussa. Enemmän siellä oli länsinaapureita 😉

  Leave a Reply