Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Kuulumisia ja matkavuoden 2018 muistelua

4.2.2019

Pitkästä aikaa taas blogin äärellä. Viime syksy oli todella tapahtumarikas, niin hyvässä kuin pahassakin. Ja paljon on tapahtunut viimeisen blogipostauksen jälkeen. Parisuhteen kanssa otin hieman aikalisää, mutta seuraavalla viikolla kotitaloani kohdannut tuhopoltto sai palaamaan takaisin turvalliseen kainaloon pahaa mieltä purkamaan.

Luonnollisestikin olen joutunut muuttamaan ja muuton yhteydessä tuli hävitettyä maallista omaisuuttakin aika reilulla kädellä. Savuvahingoista kärsineitä lehtiä ja sisustustekstiilejä ei tehnyt mieli uuteen kotiin viedä, mutta vaatteista otin kaikkein parhaimpia mukaan. No, pari viikkoa sitten huomasin, että olisi pitänyt kaikki kuitenkin käyttää pesukoneen tai pesulan kautta, sen verran savulta tuoksahti eräs neulekin Tallinnan risteilyllä.

View this post on Instagram

Lauantai-ilta, pyjama päällä, kynttilöitä, hyvä kirja ja villasukat. Voiko elämältä pyytää enää enempää? . Perjantaina posti toi näytekappaleen kirjasta Minä plus size (@marjaana_lehtinen ) enkä mä malta laskea kirjaa kädestäni. . Koska mä en ole vieläkään kääntänyt patteria päälle, niin sisäiseksi lämmikkeeksi perinteistä Earl Grey teetä @englishteashop.br ja jalkoja lämmittää @changesuomi ostamani pyjama ja lahjaksi saadut #grannysocks #klementiinitkin on just nyt parhaimmillaan, joko oot syönyt? . Ai niin, nuo ihanat värikkäät tähtikynttiläkipot on Prismasta. Käy muute vaikka pähkinöille tai suklaalle ❤ . Ihanaa kun talvi on tulossa ❤ #tanjanmatkassa #bloggaaja #lifestyle #koti #kotiilta #lauantai #marraskuu #prnäyte #riannocommunications #teehetki #iltapala #kotoilu #hyggeily #hygge #munkoti #26m² #kehopositiivisuus #ihanaminä #kirppislöytö #marokkolainensisustus #pyjama #pyjamapäivä #kynttilät #meillakotonafi #meilläkotona @meillakotona_fi

A post shared by Tanja (@tanjanmatkassa) on

Mielialakin on sahannut sekä ylä – että alamäkeä, eikä mikään ihmekään kaikkien viime vuoden vastoinkäymisten jälkeen. Nyt täällä uudessa Niemikotisäätiöltä saamassani tukiasunnossa on hyvä olla, kerrankin tämä tuntuu kodilta eikä kämpältä. Samalla olen päässyt tutustumaan itselleni uuteen alueeseen Helsingissä ja saanut jo täältäkin tuttuja. Kotia olen sisustellut kirppislöydöillä ja ystävien ylijäämä- tai lainatavaroilla. Ja pikkuhiljaa olen saanut tavarat asettumaan paikoilleen.

Matkavuosi 2018 oli suht hiljainen, kolmen Lapin reissun ohella kävin juhannuksen jälkeen Berliinissä ensimmäistä kertaa ja ihastuin tuohon kaupunkiin. Ja keväällä olin reilu viikon Thaimaan Phuketissa sekä yhden päivän Singaporessa kotimatkalla. Ja mahtuihan joulukuulle vielä yksi Tallinnan risteilykin 🙂

Viime vuoden lentosaldoni on 11 yhdensuuntaista lentoa

Tammikuussa kävin Rovaniemellä lentäen, helmikuun lopussa lensin Bangkokin kautta Phuketiin ja sieltä Singaporen kautta Helsinkiin. Kesäkuun pohjoisen reissulla kone teki välilaskun Ivalossa josta matka jatkui Kittilään. Ja juhannuksen jälkeen siis vajaa viikon reissu Berliiniin.

Lennettyjä kilometrejä tuli 24,206 km ja lentoaika on ollut 34h 35min. Ja se päästöt, 3 100 kiloa hiilijalanjälkeä :(Bloggaajakollegani Anna-Kaisa on hyvin avannut lentämisen päästöjä postauksessaan. Näistä ympäristöasioista olen alkanut olemaan huolissani myös omalta osaltani ja siksipä blogiinkin tulossa vinkkejä mm muovittomasta matkailusta.

Tänä vuonna tulen sitten enemmän keskittymään ”lähimatkailuun” eli Viroon, muutamia bloggaajamatkoja onkin sinne jo suunnitteilla mutta niistä tarkemmin sitten kun selviää milloin saan uuden polven (leikkausaikaa lupailtiin huhti-toukokuulle, mutta mieluusti menisin jo vaikka ensi viikolla!).  Yhden risteilyn olen varannut tälle vuodelle, marraskuulle ja sitä ennen pitäisi kesää vietellä jälleen kerran Olohuone Gallerialla Mikkelissä.

Pysyhän kuulolla, blogissa tulossa vaikka mitä kivaa. Ja instagram tilikin kannattaa ottaa seurantaan, siellä useampia arvontoja tulossa tässä kevään mittaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply