Yleinen

Makumatkalla maailmalla – New York ja juustokakku

15.9.2018

New York, pilvenpiirtäjät, keltaiset taksit, Vapauden patsas ja ne kahvilat… Bagelit, take away kahvit ja Times Square New York Cheesecakea unohtamatta.

Omasta vierailustani isossa omenassa (kuten paikalliset kaupunkiaan kutsuu) on kulunut jo 27 vuotta ja sinä aikana kaupunki on muuttunut monellakin tapaa. 17 vuoden takaiset terrori-iskut kaksoistorneihin muuttivat pysyvästi kaupungin silhuettia, mutta elämä on jatkunut siitä huolimatta. Itse muistan New Yorkista Manhattanilta pizzerian, jossa söin siihenastisen elämäni suurinta tuplapepperoni-juusto pizzaa torakoiden vilistessä jaloissa sekä bussipysäkin Finlandia Vodka mainoksen.

Harmikseni vanhat valokuvani Nykistä ovat vuosien varrella hävinneet ja tuhoutuneet, mutta onneksi matkabloggaaja kollegani Veera Bianca on ottanut aivan loistavia kuvia, joita sain hänen luvallaan lainata.

Yksi asia mitä vielä haluaisin kokea paikanpäällä on aidon New York cheesecaken eli juustokakun syöminen, mutta onneksi suomesta saa jo Philadelphia-juustoa, joten tässä teille hyväksi kokemani resepti.

New York Cheesecake

Pohja

200 g digestivekeksejä (tavallisia tai gluteenittomia)
100 g voita sulatettuna
1/2tl  kanelia

Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan ja kanelin  kanssa. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi. Olen itse valmistanut kakkua sekä 20cm että 23cm vuoassa, kummassakin onnistuu. Pistä uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Täyte

600 g maustamatonta tuorejuustoa, Philadelphia tai laktoositon Viola käy
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua limetinkuorta
2 tl vaniljasokeria
1 tlk (200 g) ranskankermaa

 

Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sitä sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten. Lisää limetinkuori, vaniljasokeri ja ranskankerma.

Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan noin tunnin ajan.

Kuorrute

1 tlk (200 g) ranskankermaa
2 rkl sokeria
2tl limettimehua

 

Sekoita aineet keskenään ja levitä kakun pinnalle. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Kun kakku on hyytynyt, koristele mieleiselläsi tavalla. Itse tykkään käyttää tuoreita marjoja ja kotona tehtyä vadelmamelbaa. Voit kokeilla kakun kanssa myös kaupan valmiita mansikka- tai vadelmakastikkeita.

Gluteenittoman kakun saat valitsemalla pohjalle gluteenittoman digestivekeksin ja laktoosittoman vastaavasti vaihtamalla ranskankerman ja tuorejuuston laktoosittomaan.

Mukavia leipomishetkiä <3

Syömisen ohella voit käydä lukemassa Veera Biancan blogista kahvilavinkkejä New Yorkiin. Ja jos koet yhtä suurta ikävää New York Cityyn kuin minäkin, niin kotisi seinää voisi koristaa upea Papurinon koivuvanerinen kaupungin kartta, kuvan nappasin tänään Habitare 2018 messuilla ja rakastuin tähän <3

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply