Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Missä sitä ollaan oltu?

13.9.2018

Kuten otsikko kysyy; Missä sitä on oikein oltu? Mistä kuukausien blogihiljaisuus johtuu?

Ei, nyt ei ole kyse matkailusta ja en ole tätä blogia unohtanut enkä sinua lukijani. Elämässä tulee välillä vastaan tilanteita, jolloin omaa jaksamista pitää miettiä ja arvioida sitä, mihin aikansa ja energiansa käyttää.

Äitini uusi yritys Olohuone Galleria Mikkelissä työllisti koko perhettämme kesällä enemmän kuin olisimme voineet kuvitella. Hyvä niin, koska uusi yritys kaipaa aina asiakkaita ja näkyvyyttä. Ihana toimittaja ja bloggaja Sini Naiselo45+ blogista kävi luonamme kesällä ja hänen juttunsa voit käydä lukemassa täältä.

Polvikipuni nivelrikon takia on muuttunut krooniseksi kivuksi, pystyn unohtamaan sen vain siksi hetkeksi, kun kipua on jossain muualla, ja tästä syystä taustalla vaaninut masennus onkin nostanut päätään. Sairastuin ensimmäisen kerran vakavaan masennukseen 90- luvun lopussa kun muutin pois kotoa ja yksin asumisen raadollisuus iski tajuntaani. Seuraava masennusjakso alkoi reumadiagnoosin ja siitä johtuneen elämänmuutoksen myötä 2007. Nämä saatiin onneksi hoidettua ajoissa lääkityksellä ja terapialla. Kukapa ei masentuisi, jos elämässä tulee vastaan isoja muutoksia, varsinkin negatiivisia sellaisia. Itselläni sairastuminen nivelreumaan, työpaikan menetys eläkkeelle siirtymisen seurauksena, itse sairaseläke, ystäväpiirini muuttuminen ja harrastuksista luopuminen olivat ne kovimmat paikat kestää. Ja miksi kummassa ystävät muka hylkäävät tälläisen tilanteen sattuessa? Ainakin sen opin, että ystäväpiiriään ei pidä koostaa vain kaukana asuvista työkavereista sekä harrastuksen, tanssin, kautta tulleista ihmisistä, koska siinä vaiheessa kun kummastakin itselle rakkaasta asiasta joutuu luopumaan terveyden takia, eivät ystävyyssuhteet kuitenkaan kanna pitkälle. Kiitos kuitenkin niille muutamille rakkaille ystäville, jotka tanssin kautta tulivat elämääni ja ovat vielä mukana tai toisella.

View this post on Instagram

Mä kävin tulevan kiireisen syksyn kunniaksi tänään ostoksilla. Huomenna teatterin ensi-iltaa, ensi viikolla ruokaa ja viiniä, joten uusille edullisille meikeille on aina käyttöä. Ystävien suosituksista päädyin edulliseen #essence sarjaan. Parit #magneettiripset , ripsiväriä, huulipunaa #luomivärejä , meikkikyniä #meikkivoide ja koko läjä neljällä kympillä (40€) ? Miksi maksaisit pelkästä meikkivoiteesta tuon, kun voit saada kaiken tarpeellisen samalla rahalla? . Tällä viikolla myös sulla on loistava mahdollisuus täydentää meikkipussiin @essence__cosmetics tuotteita Tokmannin verkkokaupasta biosta löytyvästä linkistä koodilla SUPERVIIKKO. 5€ alennus yli 50€ ostoksista 16.9 asti (koodi käy kaikkiin tuotteisiin, siis sisustukseen, vaatteisiin jne) . #tanjanmatkassa #alekoodi #verkkokauppa #tokmanni @tokmanni #superviikko @adtraction_suomi #meikkipussinpäivitys #makeup #uusilook #väriäelämään #huulipuna #punaahuuliin #shoppailua

A post shared by Tanja (@tanjanmatkassa) on

Ystävyydestä ja rakkaudesta kertoo myös Helsingin Kaupunginteatterin eilen ensi-iltansa saanut näytelmä Pullo cavaa ja aurinkoa, jossa neljä ystävystä suunnittelevat yhteisen vanhainkodin perustamista Portugaliin. Näytelmän roolihahmoja yhdistää maalausharrastus ja yhteiset taidematkat. Ystävyyden lisäksi näytelmässä kantavana aiheena on muutos, kun elämää on enemmän takana kuin edessä, lapset ovat jo omillaan ja omat vanhemmat kaipaavat hoitajaa. Komediallisuus, loistavat repliikit ja upeat näyttelijättäret saavat omat murheet haihtumaan ainakin yhden illan ajaksi.

View this post on Instagram

Silloin kun elämä murjoo lekalla ja seinät kaatuu (tai palaa) päälle niin elämän pelastaa rakkaat ystävät ❤ . Ystävyydestä kertoo myös Pullo cavaa ja aurinkoa näytelmä, joka sai tänään ensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterissa. Vaikka mieli oli maassa ja ahdisti kotoa teatterille lähtiessä, niin näytelmän aikana mä nauroin vedet silmissä. Ja kun rahat loppuu, niin lisää kaivetaan vaikka jääkarhun perseestä! . Viimeiset pari viikkoa elämässäni ovat olleet aikamoista vuoristorataa, jossa nousut ovat vain hetkellisiä ja alamäki tuntuu jatkuvan ikuisuuksia. Elämä on kuitenkin liian lyhyt murehtimiseen, siksi tee niitä asioita joista saat itsellesi hyvän mielen. Mä palaan takaisin rakkaan harrastukseni teatterin pariin ❤ . #tanjanmatkassa #bloggaaja #hktfi #helsinginkaupunginteatteri #pullocavaajaaurinkoa #ensiilta #ystävyys #masennus #mielenterveys #krooninenkipu #muistanauraa #elämäedessä #teatteri #komedia #huumori

A post shared by Tanja (@tanjanmatkassa) on

Viimeisin masennusjaksoni alkoi noin pari vuotta sitten ja reilu vuosi sitten diagnoosiarsenaaliin liitettiin taas uusi, vakava ahdistuneisuushäiriö. On päiviä, jolloin en pääse sängystä ylös, en jaksa pukeutua tai muista syödä, olen kuoleman väsynyt samalla kuin kärsin unettomuudesta, joten onko ihme, kun en jaksa päivitellä kuulumisiani tänne internetin ihmeelliseen maailmaan?

Piristystä arkeeni ja taisteluuni kipujen, ahdistuksen ja masennuksen kanssa tuo kuitenkin rakkaat ystäväni, joita vuosien varrella on ollut ja mennyt. Vain ne todelliset ovat enää jäljellä, jotka eivät pelästy sitä, etten aina jaksa tai pysty. Iloa minulle tuo postiluukusta kolahtava Mondo-lehti, ystävien kanssa hyvän ruuan äärellä vietetty aika *, kutsu teatteriin (Kiitos Helsingin kaupunginteatteri, kun tuot iloa arkeeni!), käynti kosmetologilla * tai uudet kosmetiikkatuotteet * (varsinkin kuukausittain kotiin tuleva Bette Box* on ihana!) . Mikä sinulle tuo iloa arkeen tai piristää harmaana sateisena päivänä?

Ai niin, vastaus kysymykseen… Olen ollut sängynpohjalla, mutta täältä noustaan. Kiitos kun jaksoit lukea tänne asti ja olet mukana elämässäni <3

 

Tähdellä * merkityt ovat affiliatelinkkejä ja jos päätät tehdä ostoksen tuon linkin kautta, niin saan siitä pienen provision, jonka avulla saan hiukan helpotusta arkeeni ja penninvenyttämiseen.

ps. Offerillassa on tällä viikolla lauantai-iltaan asti Superviikko, jolloin saat kaikista Offerillan tarjouksista vielä ylimääräiset -10% koodilla SUPERVIIKKO

ps. 2 Tokmanni juhlii superviikkoa lauantai-iltaan asti koodilla SUPERVIIKKO  ja antaa sinulle 5€ alennuksen yli 50€ ostoista.

ps 3. Bette Boxin superviikko taas tarjoaa sinulle 5€ alennuksen joko jatkuvan tilauksen ensimmäisestä boxista tai määräaikaisen tilauksen (3-6kk) loppusummasta koodilla SUPERVIIKKO

 

Tilaa monipuolinen matkailulehti Mondo nyt!
5 numeroa vain 29,90!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sini 13.9.2018 at 16:44

    Iloa arkeen tuo – uudet, meiliin tippuneet lentoliput; – mun fiksu esiteini ; – se, että avuoliso lataa kahvinkeittimen valmiiksi seuraavaa aamua varten ; – kissat, jotka riehuu; – hyvä salitreeni sen jälkeen, kun salille ei ylipäätään olisi huvittanut lähteä.. Onhan noita.. 🙂

    • Reply Tanja 13.9.2018 at 20:42

      Oih, mä olen jo ehtinyt unohtaa miltä lentoliput meilissä tuntuu 🙁 Ja kiitos muistutuksesta, yritän aktivoitua itsekin salille pikapuoliin..

    Leave a Reply