Aasia Thaimaa

Mitä tehdä Krabilla? 4 vinkkiä lomallesi

17.1.2018

Monelle suomalaiselle Thaimaan eteläosissa sijaitseva Krabin provinssi on tuttu lomakohde ja sosiaalisessa mediassa kysellään paljon alueen nähtävyyksistä ja tekemisestä rannalla makoilun oheen.

Tässä minun lempikohteeni Krabin alueella.

Krabi Town ja ruokatori

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Krabin kaupungin ”keskustassa”  (Khong Kha Roadin ja old Chao Fah laiturin välissä) sijaitseva ruokatori on avoinna iltaisin ja siellä pääset maistelemaan paikallisia herkkuja laidasta laitaan. Alueella ruokailee aina myös paljon paikallisia, joten pidän sitä hyvän ruuan merkkinä. Paikka ei ole mitään luksusta, vaan niin kutsuttu muovituolipaikka. Osa kojuista myy myös olutta ja osaan saa ottaa omat juomat mukaan. Kahden hengen illallinen (4-5 annosta) juomineen maksoi alle 300 bahtia eli vajaan kympin. Hinnat riippuvat täysin annoksista mitä valitset, mutta täällä hinnat ovat halvemmat kuin Ao Nangin katukuppiloissa.

Kevätkääryleitä alle eurolla annos ja takuuvarmasti tuoreita!

Kanaa vartaissa sai 10-15 B /kpl.

Tuoretta kalaa suolalla kuorrutettuna ja paikan päällä paistettuna. Ja oli muute hyvää!

Leipuri työssään, mulle maistui jälkiruuaksi useimmiten ohut lettu banaanilla ja nutellalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lempiruokani on ehdottomasti phad thai katkaravuilla

Näiden palleroiden sisällöstä ei ole mitään käsitystä, mutta hyviä ne olivat siitä huolimatta.

 

Tiikeritemppeli

Jos mieluummin vietät lomasi liikkuen, suosittelen kiipeämistä temppelialueella olevan vuoren laelle. Temppelistä ja portaista taivaaseen voit lukea enemmän täältä.

Temppelialue sijaitsee noin 20km:n päässä Ao Nangin rannalta tai reilu 8km Krabin lentokentältä länteen. Itse olen kulkenut tänne joko mopolla tai taksilla, jos olemme olleet isommalla porukalla liikenteessä.

Emerald Pool

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Reilu 70km:n päässä Ao Nangista sijaitsee Emerald Pool sekä sen läheisyydessä kuumat lähteet. Kumpikin paikoista on paikallisten suosiossa olevia uimapaikkoja keskellä sademetsää. Retki tänne kannattaa toteuttaa omalla porukalla varaamalla taksi koko päiväksi tai osallistumalla järjestetylle retkelle.

Uinnin iloa Emerald Poolilla

Kuumien lähteiden vesi on niin sanottua termistä vettä, jonka kerrotaan helpottavan reumaatikkoja ja iho-ongelmista kärsiviä. Lähteiden vesi on luonnon muovaavissa altaissa noin 35-42C ja koska vesi tulee syvältä vulkaanisesta maaperästä, alueella leijailee kevyt rikin tuoksu.

Nykyään kuumien lähteiden alueella on myös rakennettuja altaita sekä vaatteidenvaihtotilat. On muuten ihanan rentouttavaa lillua lämpimässä altaassa katsellen taivaalla kulkevia pilviä ja kuunnellen sademetsän ääniä.

Emerald Pool puolestaan on sitten luonnonmuovaama allas, joka täyttyy kristallinkirkkaalla lähdevedellä.  Altaalle päästäksesi pääset kävelemään 1,2km pitkää polkua, jonka varrella on pieniä erittäin kirkkaita lampia, vesiputous ja satoja trooppisia puita ja kasveja. Polku ei ole esteetön, mutta soveltuu lapsille ja huonojalkaisille, kunhan muistaa katsoa jalkoihinsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uintikiellossa oleva Blue Pool

Ylläolevassa kuvassa on alueella sijaitseva Sininen allas, jossa uiminen on kiellettyä kahdesta syystä. Lammen vesi on kuumaa ja hiekka alueella on juoksuhiekkaa, mutta et voi erehtyä altaista. Tämän sinisen altaan vierellä on useampi kyltti kieltämässä uimisen.

Alueella saa helposti menemään vaikka koko päivän ja lintubongaritkin saattavat täällä nähdä sellaisia lintuja, joita rantakohteessa ei näe. Omia eväitä ja juomista kannattaa ottaa mukaan sekä tietysti pyyhkeet.
Sisäänpääsy kuumille lähteille oli syksyllä 2017 90 bahtia ja 200 bahtia Khao Phra Bang Khram Nature reserven alueelle, jossa emerald pool sijaitsee. Suosittelen vierailua arkipäivänä joko aikaisin aamulla tai iltapäivästä, jolloin paikalla on vähemmän väkeä kuin viikonloppuisin.

Snorklausretket

 

Phi-Phi saarelta

Parhaat snorklauspaikat löytyvät venematkan päässä Krabilta eli Phi-Phi saarten läheltä. Itse olen suosinut Krabilla (ja Koh Lantalla) käydessäni Raya Diversin retkiä muutamasta syystä. Opasaikoina Egyptissä näin miten huonolla tolalla usealla firmalla on turvallisuus meriretkillä ja tästä syystä itse matkailijana valitsin Raya Diversin retket. Heidän henkilökuntansa on koulutettua ja osaavaa sekä se työ, mitä he tekivät tapaninpäivänä 2004 iskeneen tsunamin jälkeen sai minut arvostamaan tätä firmaa entisestään. Toinen syy on kieli, varsinkin jos menisin sukelluskurssille tai sukeltamaan, ei tule niin helposti väärinymmärryksiä. Phi-Phin retkipäivästä voit lukea enemmän täältä.

Turkoosinvihreään veteen katselemaan meren elämää…

Koh Kai eli kanasaari

Näillä snorklausretkillä pysähdytään useammassa kohdassa tutustumassa merenpinnan alaiseen elämään ja jossain vaiheessa päivää on sitten tarjolla lounasta. Elämäni parhaimman musulman curryn olen syönyt näillä retkillä. Janokaan ei pääse päivän aikana yllättämään, veneestä löytyy reilusti juotavaa. Mukaan kannattaa pakata aurinkorasvaa, uikkarit, pyyhe ja hattu. Omat snorklausvälineet voi ottaa mukaan, jos sellaiset löytyy, mutta niitä saa tarvittaessa myös lainattua.

Huomasin, että Raya Diversille oli tullut uusi snorklausretki tarjontaan, joka ajoittuu auringonlaskun jälkeiseen aikaan ja silloin pääsee kokeilemaan ja katsomaan miltä elämä meressä näyttää pimeällä. Kaikilla näillä retkillä kannattaa muistaa se, että pysähdyspaikat saattavat vaihtua keliolosuhteista johtuen. Mä olen retkien aikana nähnyt lukuisia kaloja, merikäärmeitä sekä kilpikonnan, joten voin suositella lämpimästi, että edes yhtenä päivänä lähdet Ao Nangin rannalta hiukan kauemmaksi.

Kotimatkalla auringonlaskussa

Mitkä ovat Sinun lempipaikkasi Krabin alueella?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mannali 18.1.2018 at 13:16

  Olin marraskuussa Ao Nangissa ja se oli todella hirveä paikka. Meinasin lähteä jo parin päivän jälkeen … Koh Lantalla olin myös ja se nyt oli ok, mutta erehdyin ostamaan rannalla Homemade Coconut Ice-Creamia …
  Krabi Town oli muuten ok ja yömarkkinat etenkin, mutta olin varannut Krabi Cosy Placen. 9 kilsaa townista lentokentälle. Tämän paikan henkilökunta, kuri, valvonta järjestys olivat omaa luokkaansa. Ei ihan niin innokkaasti olisi tarvinnut vahtia yli 5-kymppistä melkein absolutistia, yksinmatkustavaa naista. Huomasin, että jos tämänikäisellä länkkärillä ei ole miestä siinä vierellä ”hoitamassa kaikkea”, niin sitten ottaakin hotellin emäntä vastuun välittämättä siitä, oliko se mieluista ja tarvittavaa vai ei.

  • Reply Tanja 12.2.2018 at 22:27

   Voi ei, kuullostaa ikävälle paikalle tuo Cozy Place. Ja harmi, ettet viihtynyt Ao Nangissa. Ootko sä käynyt koskaan Phuketissa tai Pattayalla? Pattayan jälkeen kaikki paikat Thaimaassa on tuntuneet paratiiseilta, mutta voi olla että mieli muuttuu kun lähden pikapuoliin Phuketiin.

   Mä pidin Ao Nangissa alueen hiljaisuudesta, rannoilla ei ollut ruuhkaa ja siellä oli kivoja pikkuravintoloita. Mä en kaipaa lomalla mitään bailupaikkoja, joten toi oli mulle hyvä paikka. Kuljen tuolla aina mopolla ja vaikka yksin oon ollut reissussa niin ei oo ollut onneksi kukaan vahtimassa perään.

 • Reply traveldreamer17 18.1.2018 at 19:35

  Omasta Krabin reissusta on jo 7 vuotta, mutta mieleen ovat jääneet päiväretket juuri Phi Phille (jonne innostuimme menemään uudelleen ja jäämään kahdeksi yöksi) ja Chicken Islandille. Kävimme myös Railey Beachillä, johon lapset tykästyivät kovasti, kun siellä oli hieno kallioseinä ja luola. Emerand Pond oli myös upea kokemus ja lapsetkin nauttivat uimisesta lämpimässä vedessä ja viidakkotunnelmasta. Krabi Town ei omasta mielestä ollut kummoinen, mutta toki nuo yömarkkinat ihan kokemisen arvoinen. Tykkäsin Krabista paljon enemmän kuin Phuketista, koska maisemat olivat upeampia ja saarille pääsi helposti.

  • Reply Tanja 12.2.2018 at 22:22

   Kiitos kommentistasi!

   Mä en ole vielä käynyt Phuketissa, mutta uskoisin, että siellä tulee ikävä Krabin alueelle. Oon enemmän hiljaisten kohteiden ystävä enkä pidä ruuhkaisista rannoista. Mutta eiköhän sieltäkin jotain kivaa näkemistä löydy, se selviää mulle jo ens viikolla.

   Saas nähdä misssä kunnossa Phi-Phin Tonsai on viime viikkoisen tulipalon jäljiltä, vaikuttaakohan miten paljon saaren turismiin?

  Leave a Reply