Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Matkavuosi 2017 – IGTT

4.1.2018

Vuosi 2017 on takana ja on aika koota yhteen vuoden reissut. Tähän postaukseen valitut kuvat ovat julkaistu viime vuoden aikana Instagramissa.

Tammikuu alkoi Suomen juhannusta muistuttavissa säissä Celebrity Infinity- laivan kiertäessä Kap Hornin Etelä-Amerikan eteläisimmässä kärjessä. Itse risteilyt alkoivat osaltani jo joulukuun alussa, jolloin hyppäsin aluksen kyytiin Floridan Fort Lauderdalesta. No, eihän tässä ollut vuotta 2016 tarkoitus muistella, ne muistot kun löytyvät täältä.

Kap Hornin kiertämisen jälkeen pysähdyimme Puerto Madrynissa katsomassa merileijonia ja pingviinejä, Uruquayn Montevideossa sekä Punta del Estessä. Risteily päättyi yön yli visiittiin Buenos Airesiin.

Pari extrapäivää Buenos Airesissa ja sieltä matka jatkui kohti Mendozan viinialueita sekä Andien vuoristoa.

Sieltä parin lennon taktiikalla matka jatkui kohti Argentiinan ja Brasilian rajalla sijaitsevaa Iguazun putousaluetta. Samalla reissulla sain bongattua vielä yhden maan, Paraquayn pikaisen autontankkaus ja ruokailureissun ohessa.

Täältä matka jatkui taas kahden lennon taktiikalla Bolivian Santa Cruziin, joka oli tämän reissun kohteista ainoa, jonka olisin voinut jättää väliin. Pieni kaupunki, joka ei tarjonnut turistille oikeastaan yhtään mitään Hard Rock Cafea lukuunottamatta.

Boliviasta matka jatkui hieman eksoottisempaan maahan, eli El Salvadoriin jossa paikallinen opas oli lentokentällä vastassa. Parin yön pikapyrähdys riitti tällä kertaa, maahan on ehdottomasti päästävä vielä takaisin ajan kanssa. Nämä silloin viimeisiksi luulemani lomapäivät menivät tiukasti lähes autiolla hotellin rannalla maaten.

Kotimatkalla pysähdyin moikkaamaan kavereita Floridassa ja vietin pari päivää sairaalassa sekä hotellissa huilaamassa ennen paluulentoa kotiin. Kannattaa hiukan katsoa mitä reissussa syö tai juo, parasiitti ei ole mukavin matkatuliainen. Fort Lauderdale on huomattavasti kivempi kaupunki liikkua kaduilla ja rannalla kuin katsella menoa hotellihuoneen ikkunasta muutaman metrin päässä lähimmästä vessasta.

Tammikuun loppu menikin sitten sairastaessa ja vaikka kuinka olisi tehnyt mieli keväällä Lapin hangille niin jouduin tyytymään vain parin päivän visiittiin Rovaniemelle, koska hyvää poronlihaa ei vaan saa lähempää.

Maalis- ja huhtikuussa matkailin lähinnä matkakirjoja lukien ja syksyn synttärimatkaa suunnitellen yhtä Tukholman risteilyä unohtamatta.

Alkukesä toikin mukanaan pari lehdistömatkaa, ensin vietimme muutaman päivän Turkin Afyonkarahisarissa tutustuen alueen kylpylöihin ja poliitikkoihin sekä kesäkuussa matkan kohteena olikin Katalonian Costa Brava.

Elokuussa oli vuorossa pyöreiden vietto roadtripillä Euroopassa, kohteina Kroatia, Bosnia-Herzegovina, Unkari, Slovenia, pikapyrähdys Itävallassa sekä Italia. Ajokilometrejä 12 päivänä tuli noin 2500km mutta paljon kivaa koettiin tälläkin reissulla, josta postauksia pääset lukemaan tämän talven aikana.

Syyskuussa ehdin vielä pyörähtämään pikaisesti Oulussa ja Rukalla, ennenkuin reuma leikkauksineen ja kipuineen vei voiton tästä matkailijasta.

Tässä ne sitten oli vuoden 2017 reissut.

8 risteilypäivää

16 maata, joista uusia 11*

 • Argentiina *
 • Uruquay *
 • Brasilia *
 • Paraquay *
 • Bolivia *
 • El Salvador *
 • Usa
 • Ruotsi
 • Turkki
 • Espanja / Katalonia
 • Kroatia *
 • Bosnia-Herzegovina *
 • Unkari *
 • Slovenia *
 • Itävalta
 • Italia *

Lentoja 23, joista 10 maan sisäisiä ja 13 kansainvälistä. 36,666km lentäen ja vietin aikaa lentokoneessa 57h 47min. Mulle suosituimmat lentopäivät olivat torstait ja lauantait, sunnuntaina en lentänyt kertaakaan.  Omista lennoistasi voit tehdä koosteen sivustolle my.flightradar24.com ja täältä löydät tarkemmat tiedot mun lennoista.

Äkkiseltään laskettuna hotelliöitä olisi ollut 24 ja Airbnb tai vuokra-asunto on ollut käytössä noin 20 yönä, tarviikin ensi vuonna pitää parempaa kirjaa majapaikoistaan. Laivalla olen viettänyt 10 yötä tänä vuonna.

Miltä sun matkailuvuosi näytti? Ja mitä suunnitelmissa ensi vuodelle?

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Ansku BCN 5.1.2018 at 11:14

  Jotenkin on alkanut kiinnostamaan joku tuollainen pidempi risteily, ei vähiten sun juttujen myötä! Harkitaan, harkitaan…

  • Reply Tanja 6.1.2018 at 20:12

   Varo vaan, niihin jää koukkuun. Tälle vuodelle jo 2 risteilyä varattuna!

 • Reply alex 5.1.2018 at 20:42

  Wow, melkoisesti uusia maita tuli vuoden aikana!
  Kiitti myflightradar24.com -vinkistä; tämähän oli minunkaltaiselle tilastoniilolle varsin pätevä ja kätevä apuväline!

  • Reply Tanja 6.1.2018 at 20:15

   No, jos saisin 100 maata täyteen ennenkuin täytän 50 niin olisin onnellinen. Tcc maita on nyt 51 ja itsenäisiä valtioita 47… Toi myflightradar oli kiva, mutta en oikein tykännyt omasta hiilijalanjäljestäni. Vuodet 2016 ja 2017 on kyllä tähän mennessä elämäni vilkkaimmat matkailun suhteen, toivottavasti hyvä buugie jatkuu vielä tänäkin vuonna.

 • Reply satu & milla 6.1.2018 at 21:50

  Sulla onkin ollut suuntana vähän eksoottisemmat kohteet! Meidän porukka pystyi tiukasti Euroopassa, Uutta-Seelantia lukuun ottamatta. Eiköhän samoissa merkeissä ala tämäkin vuosi… 🙂 Hyvää uutta vuotta 2018! – Satu

  • Reply Tanja 10.1.2018 at 17:57

   Mulla on yhä Euroopan kokoinen aukko sivistyksessä 😉

   Mutta tänä vuonna ajattelin hiukan kiriä tuotakin puolta. Maailmassa olisi vielä niin paljon nähtävää ja koettavaa, mistähän kaikkeen riittäisi aika?

 • Reply Travelloverin Annika 8.1.2018 at 18:36

  Etelä-Amerikka kiehtoisi kovin, mutta jotenkin olen (ehkä vanhentuneiden tietojen varassa) taipuvainen pitämään sitä epävakaana ja ei niin turvallisena. Koska en bongaile maita, olisi mukava viipyä vähän pidempään aina yhdessä koheessa. Jospa minäkin joskus uskaltautuisin. Sain pyöreiden lahjaksi taannoin Panaman-risteilyn. Silloin vaihtoehtona oli Etelä-Amerikan kierto. Ehkä vuodenajalla on väliä, mutta kuuntelin sen reissun tehneiden juttuja aivan järjettömästä merenkäynnistä ja olin tyytyväinen, että sittenkin Panama, vaikka Kap Hornin kierto epäilemättä olisi ollut jännempi.

  • Reply Tanja 10.1.2018 at 18:02

   Kyllä Etelä-Amerikkaan uskaltaa ja voi matkustaa, vaikka olisi yksinmatkaava blondi eikä edes puhuisi espanjaa. Siellä on paljon kohteita, joihin mä vielä haluan, kuten Buenos Airesiin, jonne Norwegian avaakin kohta reitin 🙂

   Pahin merenkäynti tähän mennessä on ollut Uudesta-Seelannista lähtiessä kohti Tahitia tai Kuuban kohdilla matkalla Kolumbiaan, onneksi kuitenkin laivalla aikaa voi viettää X asennossa omassa sängyssä ja tilata ruokaa huonepalvelusta 😀

 • Reply traveldreamer17 11.1.2018 at 16:08

  Ensimmäistä kertaa blogissasi ja luin samalla läpi suurimman osan… Risteilyt alkoivat kiinnostaa kummasti, kun luin juttujasi. Olen tämän vuoden opintovapaalla ja haluaisin jotenkin hyödyntää mahdollisuuden reissaamiseen. Yksin varmaan matkustaisin, koska perheellä on ne koulut ja työt ja siksi tuollainen risteily voisikin olla aika kiva. Täytyypä alkaa tutustumaan eri vaihtoehtoihin.

  • Reply Tanja 11.1.2018 at 17:23

   Kiva kuulla, että viihdyit 🙂
   Risteilyjä löytyy helpoiten kotimaisten risteilymatkatoimistojen kautta ja heidän hinnat sisältävät jo kaikki kustannukset, mm pakolliset juomarahat. Ainoa huono puoli vielä risteilymaailmassa on se, että yksin matkustava maksaa tuplahinnan matkastaan 🙁

   Mukavaa matkailun täyteistä vuotta sulle! <3

 • Reply Terhi | VAGABONDA 20.1.2018 at 20:09

  Tuo risteily kuulostaa todella mahtavalta! Etelä-Amerikka on mulle ihan vieras yhtä parin viikon Brasilian-lomaa lukuun ottamatta, mutta kyllä sinne pitää joskus päästä kiertelemään ihan ajan kanssa 🙂

  • Reply Tanja 12.2.2018 at 22:17

   Mä voin sanoa, ettei kaksi kuukautta ollut tarpeeksi. Etelä-Amerikassa saisi helposti menemään puoli vuotta tai jopa pidempään. Muutama maa jäi itseltäkin vielä näkemättä, mutta en uskalla tällä hetkellä mennä esimerkiksi Venezuelaan.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 30.1.2018 at 23:34

  Olipahan huikea tuo Etelä-Amerikan reissu, ei voi muuta sanoa! Hauskat nuo sormet Uruguayssä, varmasti kuvattu nähtävyys.

  Mukavia reissuja tällekin vuodelle!

  • Reply Tanja 12.2.2018 at 22:12

   Kiitos Rami, viime vuosi oli kyllä aika haipakkaa, toivottavasti tästä vuodesta tulee yhtä vilkas. Tällä hetkellä mulla on varattuna kolme reissua, josta eka alkaakin jo ens viikolla. Yksi uusi maabongaus tulee nyt maaliskuussa, huhtikuussa toivottavasti lisää.

  Leave a Reply