Celebrity Infinity Celebrity Solstice Risteilyt

Risteily – mieluisin matkustusmuotoni #IGTT

7.9.2017

Tämän syyskuun Instagram Travel Thursdayn aihe on mieluisin matkustusmuoto ja jos olet blogiani lukenut, taidatkin jo arvata mikä se on. No risteileminen tietysti ja mitä kauempana ja mitä pidempään, sen parempi.

Celebrity Solstice Sydneyn satamassa

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Risteilyjen varaamisesta on tehty todella helppoa ja suomalaisista risteilymatkatoimistoista saat avaimet käteen palvelun, jonka hintaan sisältyvät kaikki kustannukset juomarahat mukaan lukien, myös lennot on mahdollista varata samalla kertaa.

Pakkaat matkalaukkusi kerran ja satamaan tullessasi henkilökunta toimittaa laukkusi hyttiin. Ei siis mitään kantamisia enää satamaan saapumisen jälkeen. Seuraavan kerran kun olet matkalaukkusi purkanut hytin kaappeihin tarvitset sitä laukkua risteilyn päättymistä edeltävänä päivänä.

Celebrity Solstice Uuden-Kaledonian Lifoun saaren edustalla maaliskuussa 2016

 

Uima-allasalue Solstice-luokan aluksella

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Ainoa mitä laivalla tarvitsee murehtia on se, mihin aktiviteetteihin osallistuu, missä ja mitä syö sekä mille retkille osallistuu niinä päivinä, kun laiva ei seilaa merellä. Hyttisi käydään siistimässä kahdesti päivässä ja illalla nukkumaan mennessäsi sinun ei tarvitse murehtia siitä, ehditkö seuraavaan matkakohteeseesi ajoissa, vaan voit rauhassa nukkua yösi ja antaa pätevän henkilökunnan ohjata laiva turvallisesti seuraavaan satamaan.

Minne seuraavaksi? Celebrity Infinity matkalla kohti Kap Hornia

 

Risteilyn aikana pääset näkemään useita kohteita ja mikä parasta, sinun ei tarvitse huolehtia lentolipuista, matkalaukkujen raahaamisesta tai hotellivarauksista, jotka ovat tuttuja juttuja omatoimimatkailijalle. Risteilyn kustannuksetkin tulevat kaukokohteissa halvemmiksi kuin se, että varta vasten vaikka matkustaisi Tahitille tai Bora Boralle, jossa jälkimmäisessä yksi yö hotellissa saattaa maksaa lähemmäs tuhat dollaria.

Lähes autio uimaranta Uudessa-Kaledoniassa

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laivayhtiön järjestämät retket ovat pääsääntöisesti hyvin opastettuja ja oppaat asiantuntevia, lisäksi näillä retkillä taataan se, että jos jotain poikkeuksellista sattuu ja aikataulut pettävät laiva ei  jätä. No, jos jotain negatiivista pitää näistä retkistä löytää niin mieleen tulee ainoastaan niiden hinta, joka on hiukan korkeampi kuin maista ostetuissa tai joidenkin retkien suosio. Täytyy kuitenkin muistaa se, että osa retkistä on hyvinkin pienelle porukalle suunnattu, kuten tammikuussa kokemani pingviinien bongausretki El Pedral Lodgen alueelle, tälle retkelle oli myynnissä vain 20 paikkaa, kun taas halvempaan retkeen ei kuulunut lounasta ja kyseiseen paikkaan saapui 15 linja-autollista väkeä pingviinien elämää katselemaan ja siellä sitten oltiin kävelty jonossa koko päivä.

El Pedral Logden magellanianpingviinejä

 

Laivalla pääsee iltaisin näkemään upeita show esityksiä laidasta laitaan. Risteilyjeni aikana olen muunmuassa nähnyt Argentiinalaisten karjapaimenten eli gauchojen ”ruoskaleikkejä”, mentalistin shown, upean jonglöörin hypnoottisen shown sekä ilma-akrobatiaa. Ylimääräiset rahat saa helposti tuhlattua joko ostoksiin tai kasinolle. Laivalta löytyy myös elokuvaesityksiä, kuntosali, kylpylä, lukuisia baareja, kuorolaulua, bingoa ja disko. Vilkaise vaikka risteilyohjelmaa, jos et muuten usko.

Ja sitten se ruoka… Voih, onneksi seuraavaan risteilyyn ei ole enää pitkä aika 🙂 Pihviä, hummeria, pastaa, salaatteja, pizzaa, jäätelöä, finediningia, pikaruokaa, aasialaista, italialaista, lettuja, kakkuja, you name it! Celebrity Solsticen erikoisravintoloista löytyy juttu täältä.

Iltapäiväkahvit Cafe el Baciossa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Risteilyt ovat tähän mennessä vieneet minut seuraaviin maihin: Australia, Fidzi, Uusi-Kaledonia, Ranskan Polynesia, Uusi-Seelanti, Jenkit (Havaiji ja Florida), Kolumbia, Panama, Equador, Peru, Chile, Argentiina ja Uruquay. Olen kiertänyt Kap Hornin, vieraillut maailman eteläisimmässä kaupungissa Ushuaiassa, matkustanut Panaman kanavan ja Tyynenmeren poikki ja saanut monta uutta ystävää ympäri maailman.

Panaman kanavassa menossa kohti Tyyntä Valtamerta

 

Panama City mereltä päin katsottuna

 

Jos sulle tulee jotain mieleen, mitä haluaisit tietää risteilyistä niin kysy; kommenttikenttä on avoin kysymyksillesi. Ja kaikki risteilyihin liittyvät aiemmat postaukseni löytyvät täältä.

 

Ikävä näitä ilta-auringon viimeisiä säteitä lämpimien kesätuulien puhaltaessa…

 

Upea koriste Celebrity Infinityllä

 

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabondablogi. Kaikki kuvat on aiemmin julkaistu Instagramissa.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 7.9.2017 at 09:46

  Olet kyllä ehtinyt risteilemään merellä jos toisellakin! Näen silmissäni kartan, johon on merkitty jokaisen risteilysi reitit. Se olisi varmasti hieno. 🙂
  .
  Me ollaan käyty vain kahdella perinteisellä Karibian risteilyllä, mutta jo niiden perusteella voin olla samaa mieltä: risteilyllä ei todellakaan ole tylsää! Me ei olla kumpanakaan kertana edes ehditty tekemään kaikkea, mitä olisi haluttu tehdä. Ja syöminenhän on meidän lempipuuhaa, joten taas yksi syy lisää miksi viihdyttiin risteilyillä niin hyvin. 😀
  .
  Ollaan oltu ilmeisen hurjapäitä ja yhtä retkeä lukuunottamatta seikkailtu omatoimisesti maakohteissa. Cozumelissa otettiin laivan järjestämä retki, sillä se vei meidän mantereelle, Tulumiin asti. Retki kesti koko päivän, joten ei haluttu jännittää ehditäänkö laivaan. Maksoihan se enemmän, mutta mielenrauhan takia ei haitannut!

  • Reply Tanja 9.9.2017 at 00:57

   Minäpä tuollaisen kartan voisinkin tekaista 🙂

   Mulla on perinteinen Karibian risteily vielä tekemättä ja saattaa nyt kyllä jonkin aikaa mennäkin, ennenkuin haluan sinne suunnalle lähteä; kiitos Irman. Purjehtimassa kylläkin Karibialla on tullut oltua.

   Mä oon ollut muutamilla laivan retkillä ja yhdestä jo kirjoittelinkin aiemmin postausta, Chilen Lauca National Parkista. Upea paikka mutta retken toteutus ei ollut ihan sitä parasta A-luokkaa.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 7.9.2017 at 18:00

  Minulla on pitkä bucket lista ja listalla on Karibian risteily. Joskus vielä ja tämä postaus ei millään tavoin auttanut haavettani….päinvastoin. Ihan mieletön matkakuume.

  • Reply Tanja 9.9.2017 at 01:01

   Olen pahoillani, jos pahensin matkakuumettasi 😉

   Mä tein tänään raskaan päätöksen ja peruin tulevan risteilyni…

 • Reply ananas2go 7.9.2017 at 23:09

  Omat kokemukset toistaiseksi lähilaivoilta, mutta kaikki muukin kiehtoisi. Mites olikaan, onko säästövinkkejä?

 • Reply Terhi | VAGABONDA 14.9.2017 at 19:46

  Olet kyllä risteillyt aivan todella kiinnostaviin paikkoihin! Oppaana Dommareissa ollessani meillä oli matkavalikoimassa risteily, jonka jotkut oppaat kävivät lomallaan tekemässä alennettuun hintaan. Minua ei ”eläkeläisristeilyt” silloin kiinnostaneet, mutta nyt kun olen tajunnut, että eihän risteilyt olekaan vain vanhusten hupia, on alkanut hieman harmittaa kun jäi ainutlaatuinen tilaisuus hyödyntämättä…

  • Reply Tanja 19.9.2017 at 19:09

   Koskaan ei ole liian myöhäistä.

   Mä olen nyt kauhulla seurannut hurrikaaniuutisointia Karibialta, lempparisaareni Barbuda ja Dominica on nyt hätää kärsimässä, toivottavasti Domrepissä päästäisiin pienemmillä tuhoilla.

   Kieltämättä osalla risteilyistä on ollut aika iäkästä matkustajaa, mutta onneksi henkilökunta on nuorempaa… Aina löytyy juttuseuraa 😉

 • Reply Travelloverin Annika 22.9.2017 at 23:16

  Oi, risteilyt! Ne ovat minustakin huippukeksintö. Matkatoimistojen paketteja en ole kustannussyistä ostanut vaan suunnitellut ja toteuttanut omani. Minusta on ihan parasta, että illalla nukkumaan mennessä ei tiedä, mitä aamulla on ikkunan takana. Risteillyt olen Karibialla, Välimerellä ja Tyyneltämereltä Panaman kanavan kautta Floridaan. Etelä-Amerikka tekisi mieli kiertää, mutta ei taida olla mahdollista sääolojen ja pahoinvoinnin takia.

  • Reply Tanja 5.10.2017 at 20:13

   Moi ja kiitos kommentista!

   No, en minäkään ole perusmatkatoimistoista risteilyjä varannut vaan risteilyihin erikoistuneesta ainoastaan sen risteilyn, kaikki muut olen varannut itse. En pidä ajatuksesta, että laivalla joutuisin alkamaan sitä suositeltua tippisummaa (10-20 us$/hlö/vrk) jakamaan eri kirjekuoriin vaan helpompi se on maksaa etukäteen.

   Pahimmat merenkäynnit mun risteilyiden aikana on olleet Aucklandin ja Tahitin välillä, jolloin aallot löivät kymppikannen hyttien ikkunoihin sekä Floridan Fort Lauderdalen ja Kolumbian Cartagenan välillä about Kuuban kohdilla. Pahoinvointitabletteja voi ottaa tai tilata ruokaa hyttiin huonepalvelusta.

   Itseäni harmittaa se, että parin viikon päästä piti lähteä Atlantin yli, mutta terveydellisistä syistä jouduin sen nyt perumaan.

  Leave a Reply