Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi

Lempikahvilani Helsingissä – Instagram Travel Thursday

6.7.2017

Helsinki on täynnä kivoja kahviloita ja lisää tulee koko ajan. Joinakin päivinä iskee valinnanvaikeus minne suuntaisi kahville ja vielä haasteellisempaa tulee, jos haluaa jotakin syödä kahvin kanssa. Tarjolla on vohveleita, cupcakeseja, raakakakkua, salaatteja, pizzaa ja mikä parasta, kaikkea näistä saa gluteenittomina.

Johan & Nyström

 

Parhaimmat lattet olen saanut Kanavarannassa Johan & Nyströmiltä. Heidän valikoimastaan löytyy oman paahtimon kahveja, teetä, raakakakkuja sekä tarvikkeita kahvin ja teen valmistukseen kotona. Raakakakut vievät kielen mennessään ja kotona keitän nykyään El Salvadorilaista Menendezin perheen tuottamaa kahvia. Mukava terassi meren äärellä on yksi hyvä syy käydä täällä.

Lähimmät matkailunähtävyydet ovat kahvilan ”takapihalla” Uspenskin katedraali ja kävelymatkan päässä Kauppatori Altaineen.

Suklaista raakakakkua ja latte Johan & Nyströmillä

 

Vegaaninen ja gluteeniton vohveli omena- ja vadelmahillolla

 

Tykkäätkö vohveleista? Useammassa paikassa olen niitä maistellut ja parhaimmat ovat ehdottomasti Voffeli & Kaffelissa Töölössä. Kahvila itsessään on näkemisen arvoinen, ihan kuin astuisi mummolaan sisälle. Samanlaiset haarukat ja veitset kuin mitä lapsuusajan mökillä oli käytössä saavat vanhat hyvät ajat palaamaan mieleen. Valikoimassa on sekä suolaisia, että makeita versioita ja meille ruoka-ainerajoitteisille löytyy vegaaninen ja gluteeniton vohveli pienellä lisämaksulla. Erilaiset kukkakupit, ilmainen santsikuppi ja mummolamainen sisustus on piste iin päällä.

Ja täältähän on lyhyt matka poiketa Temppeliaukion kirkolle tai Kansallismuseoon.

Voffeli & Kaffeli

 

Voffeli & Kaffeli

 

Grillimakkaraa nuotiolla? Juu, sekin onnistuu Helsingissä meren äärellä Cafe Regattassa. Täältä löytyy myös kattava lista muita gluteenittomia tuotteita, kuten korvapuusteja ja karjalanpiirakoita munavoilla. Paikalle pääsee kätevästi Alepa-fillarilla, lähin pyöräparkki on kivenheiton päässä. Kahvilan rannasta saa vuokrattua myös kajakin tai suppilaudan. Kahvia löytyy kahta sorttia, vaaleaa paahtoa tai talon omaa tummapaahtoista. Ensinmainittua saa santsata ja santsikupista sä saat 5 senttiä, ootko muualla törmännyt samaan käytäntöön? Sibeliusmonumentti ja Hietsun uimaranta ovat kumpikin kävelymatkan päässä.

Cafe Regattan pieni punainen tupa ja perunamaa

 

Grillimakkaraa nuotiolla

 

Vallilasta löytyy yksi kiva kahvila, Melt New York Eatery entisen Suvannon paikalta. Kakut ja herkulliset cupcaket tänne toimittaa Say it with a cake ja nämä herkut ovat tietenkin gluteenittomia. Viime aikoina olen yrittänyt paikkaa vältellä, koska jatkuva herkkujen syöminen alkaa jo näkyä vyötäröllä. Keväällä paikasta sai maukasta brunssilautasta, mutta jostain syystä Meltissä päätettiin vaihtaa listaa ja makoisat amerikkalaiset pannarit jäivät pois listalta. Salaattejakin olen täällä käynyt nauttimassa ja suosittelen kyllä pistäytymään, jos liikut täälläpäin.

Melt sijaitsee noin puolivälissä Konepajan Brunon kirppikseltä sekä Teurastamolta.

Gluteeniton mutta herkullinen cupcake @Melt

 

Kukapa nainen ei pitäisi shoppailusta? Juu, nyt sä ihmettelet, että miksi mä yht´äkkiä vaihdan aihetta. No, siksi koska Relovessa Töölöntorin kupeessa voi tehdä kirppislöytöjä, syödä viikonloppuisin ihan loistavaa brunssia ja arkisinkin kahvilasta saa jos jonkinlaista herkkua. Brunssilla kaikki tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia ja suurin osa vegaanisia, mutta lihansyöjäkin nautti näistä houkutuksista.

Oopperatalolle ja Töölönlahdelle pääsee yhden pysäkinvälin taktiikalla kasin tai kakkosen ratikalla.

Banaanipannareita Reloven brunssilla

 

Reloven brunssin herkkuja

 

Näiden edellämainittujen lisäksi saatat törmätä allekirjoittaneeseen Cafe Caruselin pizzan äärellä, Mattolaiturilla syömässä shampanja-mansikka-juustokakkua tai Kakkugallerian kakkubufeesta (syö niin paljon kuin jaksat hintaan 12,90€) tai kevyemmin ihan vain yhdellä… Kaksi ensin mainittua sijaitsevat Kaivopuiston kupeessa ja Kakkugallerialla toimipisteitä on Itiksen lisäksi Bulevardilla lähellä Aleksanterin teatteria.

Cafe Carussel gluteeniton parmankinkkupizza

 

Mattolaiturilta juustokakkua

 

Mikä on sinun suosikkikahvilasi vai pystytkö nimeämään vain yhtä? Kuten huomasit, en minäkään siihen pystynyt ja mielessä olisi ollut vielä monta mainitsemisen arvoista.

Yhdellä macaronsilla Kakkugalleriassa

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Muru Mou ja Skimbaco.

 

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Miika & Gia | matkakuume.net 7.7.2017 at 09:34

  Helsinki on nykyään niin ihanan täynnä toinen toistaan parempia kahviloita. Jospa tänään testaamaan vihdoin tuo Voffeli & Kaffeli ja pääsis tästä vohvelimieliteosta sillä eroon. 🙂

  Meltistä olen hieman eri mieltä; se oli loistava kun oli vielä Suvanto. Käytiin porukalla syömässä Meltissä brunssi ja se oli huonoin brunssi minkä olen koskaan saanut, eikä gluteenitonta oltu huomioitu juurikaan ennakkoilmoituksesta huolimatta. Kävelin sieltä kotiin Alepan kautta jotta sain nälkäni taltutettua. Lisäksi kaikki ruoat oli todella tulisia meidän moniruokaisen seurueen makuun.

  Lisäisin tähän listaan vielä Kahvila Cardemumman Kalliossa, Sinisen Huvilan kahvilan Töölönlahden näköaloilla, Kahvila Huvilan siinä vieressä sekä Jätkäsaaren/Sompasaaren Ihana Kahvilan. 🙂

  • Reply Tanja 7.7.2017 at 15:43

   Juu, kahviloita täällä riittää. Eilen huomasin Kansallismuseon takana lippakioskin, joka mainosti gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja. Täytyykin käydä se tässä pikapuoliin testaamassa.

   Meltissä söin silloin avaamisen aikoihin parina viikonloppuna heidän brunssilautasen ja mun mielestä se oli loistava. Gluteenitonta leipää, jossa päällä oli avokadoa ja lehtikaalia, sen lisäksi gluteenittomia pannareita. Jälkkäriksi oli ekalla kerralla jotain suklaakakkua ja tokalla kerralla juustokakkua. Äitienpäivänä heillä taasen oli seisovassa pöydässä oleva brunssi, joka multa jäi väliin, koska en oo mikään suuri vegaanisten ruokien ystävä ja menin aika loppuvaiheessa, jolloin kulhot näyttivät siltä, että kontaminaatiovaara saattaa olla. Näiden kertojen jälkeen olen käynyt vaan syömässä herkkuja, salaatteja ja kahvilla, joten uudesta listasta en osaa sen tarkemmin sanoa. Harmi, että teillä vierailu Meltissä ei ollut onnistunut.

   Cardemumma on myöskin loistava, heidän brunssinsa on nyt kesätauolla, mutta salaattia kävin viimeksi tänään siellä syömässä. Hakasalmen huvila on myös kiva, siinä tulee stopattua kävelylenkeillä useasti juomaan ihan vaan kahvia.

   Sompasaaren Ihana on vielä testaamatta, kuten Kallion lukuisat kahvilat, mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä.

 • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa 8.7.2017 at 17:21

  Miksi minä en koskaan löydä Helsingissä ollessa kivoja kahviloita? Tää postaus on laitettava muistiin seuraavaa Helsingin reissua varten. Ihanan näköinen tuo Johan & Nyström, mutta Voffeli ja kaffelikin kelpaisi… Matkakuumeen mainitsemassa Sinisen huvilan kahvilassa olen sentään käynyt.

  • Reply Tanja 9.7.2017 at 17:37

   Voi ei, laita viestiä kun olet tulossa tänne seuraavan kerran, niin vien sut kierrokselle. Kanavarannassa Johan & Nyströmin vieressä on muute kiva viinibaari, Egg-munakasravintola, Kimi Räikkösen karaokekuppila ja Holiday, jossa pääsee fiilistelemään vähän Havaijia.

   Meren äärellä niin ikään Kaivopuiston kahvilat, Allas, Löyly ja Hernesaaren ranta, joista kaikista saa myös kahvilatuotteiden lisäksi juomaa ja ruokaa. Muumikahvilat on kivoja, ja jos ulkaltautuu kaupungin keskustasta metromatkan päähän niin valikoimaa löytyy vaikka kuinka paljon.

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:01

   Oletko jo ehtinyt Helsingissä käymään heinäkuun jälkeen ja löysitkö kivoja kahviloita?

 • Reply Sateenmuru 10.7.2017 at 12:16

  Kivoja vinkkejä! Pari omaa suosikkia löytyy listalta – ja yksi entinen työpaikkani, Kakkugalleria! Sielläpä olikin vaikea vastustaa päivittäistä kakkukiusausta… Helsingin kahvilaelämä on kyllä muuttunut roimasti viime vuosina, hyvä hyvä.

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:03

   Mä en olekaan viime aikoina kakkugalleriassa käynyt, täytyykin suunnata joku päivä sinne tyhjällä vatsalla 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou 10.7.2017 at 13:41

  Ihania vinkkejä! Ja mahtavaa, että Helsingistä löytyy näin paljon kivoja kahviloita – toivottavasti trendi leviää muuallekin Suomeen. Ainakin Kuopiossa kun ollaan vielä vain yhden tai kahden kivan kahvilan varassa.

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:04

   Helsingissä on hyvä hype päällä, koko ajan tapahtuu jotain uutta ja kivaa ravintolamaailmassa. Ja harvassa on ne paikat, jossa saa huonoa kahvia, onneksi!

 • Reply Ne Tammelat 10.7.2017 at 18:33

  Johan & Nyström taitaa lähteä heti testiin ja toi vohvelimesta varmaan sit sen jälkeen 🙂

  Hottis mekko muuten tossa uudessa kuvassa, eikä mallikaan hassumpi <3

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:06

   Nyt mie vasta tajusin, että tarkoitat varmaan tuota ”profiilikuvaa” 🙂 Kyllä se iloisuus paistaa kasvoilta, kun pääsee taas risteilemään ja saa kerrankin pukeutua iltapukuun 😀

   Joko oot vohvelilla käynyt? Voitaisiin joku päivä suunnistaa sinne kahville yhdessä….

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 12.7.2017 at 19:01

  Tässä tuli hyviä vinkkejä (ja vohvelinhimo), kun seuraavan kerran mietin, mihin siellä ollessa poikkeisin. Tykkään Kuppi&Muffinista, Tintintangosta ja Engelistä. Mutta ennen kaikkea tykkään siitä, että on niin monentyylistä valinnanvaraa nykyään 🙂

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:09

   Mulla on vielä tuo Kuppi & Muffini testaamatta, täytyykin katsoa josko joku päivä sinne ehtisi. Engel on kyllä kiva kahvila sekin ja ei tietenkään sovi unohtaa Espan klassikoita, Strindbergiä ja Cafe Esplanadia, joista jälkimmäistä muistelen aina lämmöllä. Olihan siellä ensitreffini mister X:n kanssa muutamia vuosia sitten <3

 • Reply Virpi/Täynnä tie on tarinoita 13.7.2017 at 08:32

  Ihania kahviloita. Piti tulla lukemaan jos edes yhden näistä bongaisi tulevalla Hesan reissulla. 🙂 Regatta kuulostaa kyllä kivalta!

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:13

   Joko olet ehtinyt käydä Regatassa? Mulla vaan bucketlist kasvaa Helsingin kahviloiden suhteen, koko ajan tuntuu tulevan jotain uutta ja kivaa vastaan. Tänään ilmestyvässä Mondossakin on juttu Helsingin kahviloista.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 13.7.2017 at 15:12

  Pitäisi käydä Hesassa useammin, kun muutin pois niiltä seuduilta 2000 ei tuollaista kahvilakulttuuria vielä oikein ollut. 90-luvulla oli vielä jäätelöbaareja tai ainakin yhden muistan jossa kaverin kanssa käytiin syömässä jäätelöannoksia, maksoivat muistaakseni noin 20 markkaa silloin ?

  Nykyään on vaan se ongelma, että kun sinnepäin suuntaa, pitää mennä appiukolla käymään ja siellä syödä ja juoda kahvit, vaikea keksiä tekosyytä kieltäytyä, pitäisikö salaa käydä? Kerran onnistuttiin välttämään kun olivat mökillä, ja silloin käytiin Kakkugalleriassa herkuttelemassa buffa… nam! Tuonne Regattaan pääsystä olen jo pitkään haaveillut, mutta tässä oli niin paljon vaihtoehtoja… voisi katsoa sitten säidenkin mukaan.

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:15

   Joko olet Jane päässyt karkaamaan appiukon kahveilta ja käynyt Regatassa?

   Mä en onneksi muista jäätelöbaareja täältä, olin Helsinkiin muuttaessani siinä iässä, että enemmän kiinnosti diskot ja yökerhot, mihin kyllä kaikkiin ei ikä olisi riittänyt 😀 Onneksi nykyään ei niin kovin useasti tarvitse enää papereita näytellä portsareille.

 • Reply Martta / Martan Matkassa 14.7.2017 at 17:35

  Kiitos kivoista kahvilavinkeista! Aika monen ohi on tullut kuljettua, mutta sisälle asti en ole vielä päässyt, täytyypä laittaa vinkit talteen ja pikimmiten poiketa noissa.

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:16

   Joko olet ehtinyt käydä yhdessäkään mainitsemistani paikoista ja mitkä muute on sun lempparikahvilat?

 • Reply Pirkko / Meriharakka 15.7.2017 at 10:03

  Voffeli & Kaffelissa voisin harkita pistäytyväni, jos täältä Espoosta Helsinkiin asti joskus tulisi lähdettyä muutenkin kuin asiointimatkoilla.
  Regattaan yritämme silloin tällöin pyöräretkellä pysähtyä, mutta se on aina niin ruuhkainen, että käännymme jo jonosta – ehkä pitäisi yrittää jonain kylmänä ja sateisena päivänä, mutta silloin emme taas olisikaan pyöräretkellä …

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:19

   Kunhan maltatte palata Suomeen reissultanne, niin sovitaan kahvitreffit.

   Ja pyöräily kylmällä säällä on vain pukeutumiskysymys 😉

 • Reply Travelloverin Annika 2.8.2017 at 18:01

  Olen ihan hirveän huono kahviloissa kävijä Suomessa juuri mainitsemasi kertyy niin helposti vyötärölle -näkökohdan vuoksi. Mutta Voffeliin ja Kaffeliin menon voi perustella lounastarpeella: suolaiset vohvelit ovat niin herkkuja myös! Näissä oli kyllä hävettävän monta sellaista, joissa en ole käynyt, vaikka helsinkiläinen olenkin.

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:24

   Yritetään joku päivä sopia treffit vohvelin ääreen, josko mäkin vihdoinkin kokeilisin suolaista versiota.

   Innolla odotan tänään ilmestyvää Mondoa, siinä kun on juttua Helsingin kahviloista 😀

  Leave a Reply