Eurooppa Turkki

Lentokenttäelämää – Turkish Airlinesin Lounge Istanbulissa

3.7.2017

 

Haluaisitko lepuuttaa jalkojasi lentojen välillä, syödä hyvää ruokaa, ottaa pari drinkkiä tai katsoa elokuvaa? Tämä kaikki ja paljon muuta onnistuu loungessa, ainakin Istanbulin kentällä Turkish Airlinesin CIP Loungessa. Toukokuisen Turkin matkan yhteydessä minulle oli mahdollisuus viettää vaihtoaika kyseisessä loungessa ja tottakai tämä tilaisuus piti kokea.

 

Melkein 6000m2, kaksi kerrosta, 12 baaria, elokuvateatteri popparikoneineen, hierontaa, biljardipöytä, kirjasto, suihkut, golfsimulaattori ja ruokaa niin paljon kuin jaksat syödä. Ja upein tähän mennessä näkemäni naisten wc, joka kiilsi puhtaudestaan.

 

Matkailijana olen oppinut arvostamaan toimivaa Wi-Fiä ja tässä loungessa se toimi moitteettomasti, mitä taas ei voi sanoa Ataturkin lentokentän kotimaan terminaalin puolelta, siellä ei pystynyt edes rekisteröitymään verkkoon ilman turkkilaista puhelinnumeroa. Myös metelin taso tuolla kotimaan terminaalin puolella oli aivan käsittämätön, mieluusti jatkossakin maksan siitä, että pääsen istumaan rauhalliseen loungeen.

Loungeen muuten pääsee, jos matkustat Turkish Airlinesin businessluokassa tai omistat Miles & Smiles Elite Plus tai Star Alliance Gold kortin. Mielelläni jatkossa maksan businessluokan paikasta, jos matka käy Istanbulin kautta tarpeeksi pitkällä vaihtoajalla.

Tulimme loungeen aamiaisen aikaan ja parasta ehdottomasti oli munakkaiden paistopiste. Siellä sai valita mieluisat täytteet ja kylkeen löytyi myös gluteenitonta leipää. Salaattipöytien antimia meidän kuuden tunnin vierailun aikana vaihdettiin useampaan kertaan, kuten myös herkullisen näköisiä kakkuja.

Kaltaiseni oliivifriikki ei voinut vastustaa myöskään pöytää, jossa oli tarjolla vain oliiveja. Tässä pöydässä kävin santsaamassa useita kertoja 😉

Kuivin suin ei suinkaan tarvitse loungessa istua. Isot kylmäkaapit täynnä limppareita, vesiä, mehuja, aamiaispöydän tuoreet mehut, baristojen tekemiä erikoiskahveja ja turkkilaista teetä ja 12 kpl itsepalvelubaareja kattavine alkoholivalikoimineen pitävät huolta nesteytyksestä. Turkkilainen kahvi maistui täällä erityisen hyvälle varsinkin kun sen kanssa oli tarjolla paikallisia loukumeja.

 

Kaikkien muiden herkkujen lisäksi loungessa oli tarjolla mm pideä (turkkilaista pizzaa), gözlemejä (suolaista ohutkuorista piirasta), intialaista, kanaa, lihaa, pastaa, keittoja, loukumeja, leivonnaisia, tuoreita croissantteja jne jne, eli nälkä ei voi tälläisen vierailun jälkeen enää olla.

Muiden samalla matkalla olleiden kokemuksia loungesta pääset lukemaan Tiian Minäkö keski-ikäinen blogista, tai toisen Tiian Mua lemmitkö vielä, Kustaa? blogista.

 

Matka on tehty yhteistyössä Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston sekä Turkish Airlinesin kanssa.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Pahvi 4.7.2017 at 07:21

  Montakos business luokan lippua on tullut ostettua lounge takia?

  • Reply Tanja 4.7.2017 at 17:00

   Hei!

   Syksyn matkalleni ostin Norwegianin Premium-luokan lipun, koska hintaeroa oli vajaa 200€ ja mannertenvälisellä lennolla on ihan kiva matkustaa välillä muualla kuin turistiluokassa. Myös yli 8 tunnin vaihtoaika Heathrowin kentällä ilman pääsyä loungeen on aika ahdistavaa. Hintaero ei loppujen lopuksi ole kovinkaan suuri, koska noista premium-luokan lipusta kertyy huomattavasti enemmän reward pisteitä kuin lowfare lipuista.

   Osa meistä on niin onnekkaita, että saavat matkustaa työmatkoja business-luokassa ja toisaalta mitä enemmän lentää ja keskittää lentoja yhdelle allianssille, sitä nopeammin on mahdollisuus saada kultakortteja ja sita kautta pääsyjä loungeen.

 • Reply Jaakko / Lomalla Viimeinkin 9.7.2017 at 20:36

  On kyllä varmasti laadukas lounge, olen itse käynyt toisessa loungessa tuolla Istanbulin kentällä, joka toki oli paljon vaatimattomampi. Varsinkin pitkän vaihtoajan vuoksi on kyllä mukava päästä loungeen wifin ja ruuan vuoksi ?? turkish airlinesilla on palvelu ja tarjoilut lennoilla kohdillaan, joten varmasti myös lounge samalla tasolla

  • Reply Tanja 10.7.2017 at 12:40

   Tuo lounge oli kyllä ehdottomasti parasta, mitä olen koskaan kokenut tuolla saralla. Istanbulin kentällä on myös muita lounge-tiloja, mutta tämä on ehdottomasti niistä se isoin ja kaunein.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 10.7.2017 at 21:58

  Olen aimminkin kuullut kehuttavan tätä lougnea ja melkeinpä pääsimme sitä kokeilemaankin mutta matkamme peruuntui. Kyllä tuolla voisis jo lentoa jokusen tunnin odottaa!

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:07

   Harmi, toivottavasti vielä joskus pääset tuon loungen kokemaan. Mä yritän päästä sinne uudelleen viimeistään keväällä kun lentelen seuraavan kerran itään päin.

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 12.7.2017 at 19:05

  Melkein voisin mennä Turkkiin / ottaa lennot tuota kautta jo ton loungen takia 😀 Voin hyvin kuvitella sen metelin, joten tuossa tapauksessa varmaan kaikin puolin hyvä paikka odottaa tuo lounge.

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:10

   Ei se meteli ollut pahinta, vaan se, ettei kentällä ollut minkäänlaista nettiyhteyttä 😀 No, toivottavasti siihen asiaan tulisi parannus lähivuosina.

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla 12.7.2017 at 22:07

  Viime vuonna minun täytyi odottaa 6 tuntia Istanbulissa, tämä lounge olisi ollut ihan ehdoton! Ruokaa, elokuvia, wifi. Wau, mutta ei – business-luokan lippua en ole siitä hyvästä valmis ostamaan.

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:11

   Onhan se turhan kallista businessluokassa lentää, kun sillä rahalla saa niin paljon muutakin. Mutta aina voi toivoa koneen ylibuukkausta tai upgreidausta, josko vaikka tuuri joskus kävisikin.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 14.7.2017 at 17:43

  Tämä lounge taitaa olla jo ihan legenda, sen verran paljon siitä aina puhutaan. 🙂 Näyttää siellä olevan kaikenlaisia herkkuja! Olisipa kiva joskus päästä itse kokemaan. Arvostan aina kun paikalla on henkilökuntaa valmistamassa ruokaa asiakkaiden edessä, se jotenkin tuo koko hommaan ihan eri fiiliksen.

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:18

   Tulee kyllä heti sellainen ravintolamainen fiilis henkilökunnasta, eikä peruslounaskuppila. Olisipa jo ensi kevät ja mahdollisuus päästä takaisin tuonne loungeen tuhlaamaan muutama tunti. Tai eihän sitä tiedä miten matkasuunnitelmat tässä vielä muuttuvat, kuukauden päästä olisi tarkoitus lähteä Floridaan, mutta katselen tilannetta viikonlopun yli ja kauhulla odotan millaista tuhoa Irma tekee. Houstonissa infran kuntoon saaminen kuulemma tulee kestämään pahimmillaan kuukausia ja Floridaan en kyllä minkäänlaista tulvaa toivoisi, muutenkin alligaattoreilla on lokoisat olot siellä.

 • Reply Emma / Mutkia matkassa 15.7.2017 at 11:18

  Luen tätä kateellisena Istanbulin kentällä rahvaan Diners-loungessa, joka on kyllä ihan kaikkea muuta kuin tuo upea Turkishin lounge. Toivottavasti pääsen kokemaan vielä tämän paremmankin vaihtoehdon!

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:21

   Voi, mulle kelpaisi ne rahvaan loungetkin välillä aivan hyvin. Helsinki-vantaalla en ole vielä innostunut loungea käyttämään, yleensä nappaan pikaisesti kahvin ja painun johonkin nurkkaan päivän lehden kanssa odottelemaan lentoa.

 • Reply JohannaK/Haaveena matka 15.7.2017 at 13:44

  Aika upeat puitteet kyllä tuossa loungessa! Omilla matkoillani en ole vielä loungeen asti päässyt, mutta ehkä sitäkin voisi joskus kokeilla 😉 Tuolla lentoa odottaessa aika kuluu kyllä varmasti vähän vikkelämmin ja mukavemmin, kuin kentän penkeillä istuen..

  • Reply Tanja 7.9.2017 at 01:23

   Ihmettelen kyllä paljon lentokentällä aikaa viettäviä, että miten kummassa he jaksavat istua tuntien odotusajan lentojen päälle. Itse turhaudun, jos en pääse nettiin tai löydä jotain hyvää ruokapaikkaa, joka ei muuten keliaakikolle ole aina itsestäänselvyys. Kesäkuussa jouduin viettämään melkein 8 tuntia Dusseldorfin kentällä nälkäisenä, olisinpa tajunnut ostaa pääsyn loungeen.

  Leave a Reply